Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Με συνταγή Πολυτεχνείου η φρούρηση των επισήμων

«Αστακός» το Σύνταγμα, ερημώνουν τα αστυνομικά τμήματα
Με συνταγή Πολυτεχνείου θα γίνει φέτος, στον εορτασμό για την 25η Μαρτίου, η φρούρηση των επισήμων. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Τύπος της Κυριακής, επισημαίνοντας τα σκληρά μέτρα περιφρούρησης που ετοιμάζουν οι αρχές ενόψει της επετείου, για αποφυγή επεισοδίων, όπως εκείνα της τελευταίας 28ης Οκτωβρίου. Στις υπηρεσίες των επισήμων και όχι τυ πολίτη θα βρίσκεται το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Αττικής για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, υπό το φόβο ακύρωσης των παρελάσεων από επεισόδια μπροστά στα μάτια της κυβέρνησης που θα βρίσκεται σύσσωμη στις εξέδρες που θα στηθούν στο Σύνταγμα, αναφέρει το δημοσίευμα. οι εντολές που έχουν δοθεί από την ηγεσία της Αστυνομίας και έχουν φτάσει στους διοικητές των υπηρεσιών προβλέπουν την «διακοπή» των ρεπό και των αδειών ου προσωπικού με σκοπό την αποτροπή τυχόν δράσης «ακραίων ομάδων».

Όλοι δείχνουν Παπακωνσταντίνου για έλλειμμα ΕΛΣΤΑΤ, ΔΝΤ

Τελικά όλες οι καταθέσεις καίνε τον πρώγην υπουργό Οικονομικών Παπακωσνταντίνου. Προβόπουλος, Χριστοδούλου, Κοντοπυράκης, ηπιότερα ή ευθέως, όλοι τπο ίδιο πράγμα λένε. Ότι έκανε τεράστια ζημιά στη χώρα. Τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι έσπρωξαν τη χώρα και τους πολίτες σε μια καταστροφική περιδίνηση, αναδεικνύει η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Οι συνταρακτικές μαρτυρίες ορισμένων εκ των βασικών πρωταγωνιστών της οικονομικής ζωής της Ελλάδας, όπως ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρος Χριστοδούλου, χρεώνουν ευθέως στον Γ. Παπακωνσταντίνου, το βασικό μερίδιο ευθύνης για το ότι η χώρα οδηγήθηκε άνευ όρων, στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αν και -όπως ξεκαθαρίζουν- υπήρχαν περιθώρια αποφυγής του! Με τον τρόπο αυτό, όπως παραδέχεται πλέον το σύνολο των μελών της επιτροπής, «νομικά έχουμε ορισμό πολιτικών ευθυνών», ο οποίος βασίζεται σε δύο βασικά, κρίσιμα και ιδιαιτέρως ευαίσθητα για τη χώρα επίπεδα:Ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας -και άρα κατεξοχήν αρμόδιος- αντί να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους, να καθησυχάσει τις αγορές και να κερδίσει πολύτιμο χρόνο με μέτρα που θα περιόριζαν τη δυναμική του ελλείμματος, αδράνησε σε επίπεδο μέτρων και σκόρπισε τον πανικό με αψυχολόγητες δηλώσεις περί «Τιτανικού».

Απόβαση εφοριακών από 12 χώρες οργανώνει ο Ράιχενμπαχ !!!

"Θά ξεκινήσουν να ‘ρθουν γιά νά εισπράξουν τους φόρους. Δέν θά προφθάσουν όμως, γιατί θά γίνει πόλεμος ..."
Διαβάστε εδώ όλη την έκθεση της Task Force «Απόβαση στηνΕλλάδα», όχι μόνο από 160 γερμανούς εφοριακούς, αλλά από έναν ολόκληρο στρατό από 12 κράτη-μέλη της ΕΕ, οργανώνει ο Χορστ Ράιχενμπαχ, που θέλει να κηρύξει πόλεμο στην μεγάλη και την επώνυμη φοροδιαφυγή. Τους τελευταίους 3 μήνες κατέφτασαν στην Ελλάδα αποστολές εμπειρογνωμόνων από το Βέλγιο και τη Γαλλία, που ειδικεύονται στο αντικείμενο της είσπραξης οφειλών και των φορολογικών ελέγχων. Οι συναντήσεις αυτές που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., έδωσαν την ευκαιρία σε εμπειρογνώμονες από τα κράτη-μέλη να προσδιορίσουν τρόπους για την άμεση βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης οφειλών, να βελτιώσουν τη στρατηγική και τον σχεδιασμό φορολογικών ελέγχων και να ασχοληθούν με τη φορολόγηση των φορολογουμένων μεγάλου πλούτου και των μεγάλων επιχειρήσεων. Σε καθέναν από τους τομείς αυτούς προγραμματίζονται και ειδικές δράσεις παρακολούθησης. Επίσης, εμπειρογνώμονες από τη Σουηδία και τις Κάτω Χώρες θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις για τη βελτίωση της είσπραξης οφειλών, ενώ εμπειρογνώμονες από τη Δανία και τη Γαλλία θα παράσχουν συμβουλές για τη φορολόγηση των μεγάλων φορολογουμένων και τον σχεδιασμό και τη στρατηγική φορολογικών ελέγχων. Εμπειρογνώμονες από την Ισπανία θα παράσχουν συμβουλές σχετικά με τη φορολόγηση των «σημαντικών» φορολογουμένων, ενώ κατά τους προσεχείς μήνες η παροχή τεχνικής βοήθειας θα επεκταθεί και στην είσπραξη των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Ηδη το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με τη βοήθεια διαφόρων ομόσπονδων κρατιδίων, κατάφερε να συγκροτήσει κλιμάκιο 160 εφοριακών (είτε σε ενεργό υπηρεσία, είτε συνταξιοδοτηθέντων), οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αποστολές στην Ελλάδα. Μεγάλη είναι και η ανταπόκριση από πλευράς κρατών-μελών για παροχή βοήθειας στα προβλήματα της Ελλάδας, καθώς δηλώνουν πρόθυμες συνολικά δώδεκα χώρες-μέλη (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία κ.ά.).

Ο Βενιζέλος καλεί σήμερα τον κόσμο όπως και τότε καλούσε ο Παττακός…ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Ο Παττακός μιλούσε σε χουντικούς…Οι Βενιζέλος και Παπουτσής χρησιμοποιούν σχεδόν την ίδια φρασεολογία και οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, το υποστηρίζουν με παρόμοιο τρόπο…!!!!Τι λέτε…. δεν υπάρχουν ομοιότητες???

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Από τα παμπάλαια χρόνια, το βράδυ του Σαββάτου της τρίτης εβδομάδας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο σταυρός μεταφέρεται στο κέντρο της εκκλησίας, και ολόκληρη η ακόλουθη εβδομάδα είναι γνωστή ως εβδομάδα του Σταυρού.Ξέρουμε πως η Μεγάλη Τεσσαρακοστή αποτελεί μια προετοιμασία για τη Μεγάλη Εβδομάδα, τότε που η Εκκλησία θα ανακαλέσει στη μνήμη της τον πόνο, τη σταύρωση και το θάνατο του Ιησού Χριστού πάνω στο σταυρό. Η προβολή του σταυρού στη μέση της Σαρακοστής μάς υπενθυμίζει το σκοπό της βαθύτερης και εντατικότερης εκκλησιαστικής ζωής κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Έτσι είναι ο κατάλληλος τόπος εδώ για να σκεφτούμε το ρόλο του σταυρού, αυτού του σημαντικότατου και χαρακτηριστικότατου όλων των Χριστιανικών συμβόλων. Το σύμβολο αυτό έχει δύο στενά αλληλένδετες σημασίες. Αφενός είναι ο σταυρός του Χριστού, αυτό το αποφασιστικό όργανο με το οποίο ολοκληρώθηκε η επίγεια ζωή και διακονία του Χριστού. Είναι η ιστορία ενός φοβερού και τρομακτικού μίσους ενάντια σ’ Αυτόν που ολόκληρη η διδασκαλία Του επικεντρώθηκε στην εντολή της αγάπης, και που ολόκληρο το κύρυγμά Του ήταν μια κλήση σε αυτοθυσία στο όνομα της αγάπης. Ο Πιλάτος, ο Ρωμαίος κυβερνήτης στον οποίο μεταφέρθηκε ο Χριστός, αφού Τον συνέλαβαν, Τον εκτύπησαν και Τον έφτυσαν, λέει, «εν αυτώ ουδεμίαν αιτίαν ευρίσκω» (Ιωάν. 19, 4). Αυτό όμως προκάλεσε ένα ισχυρότερο ξέσπασμα: «Σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν!» φωνάζει το πλήθος. Έτσι ο σταυρός του Χριστού θέτει ένα αιώνιο πρόβλημα που σκοπεύει στο βάθος της συνείδησης: γιατί η καλωσύνη ξεσήκωσε όχι μόνο αντίθεση, αλλά και μίσος; Γιατί η καλωσύνη σταυρώνεται πάντοτε σ’ αυτόν τον κόσμο; Συνήθως αποφεύγουμε να δώσουμε απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα επιρρίπτοντας την ευθύνη σε κάποιον άλλο: αν ήμασταν εκεί, αν ήμουν εκεί εκείνη την τρομερή νύχτα, δε θα είχα συμπεριφερθεί όπως οι άλλοι. Αλλοίμονο όμως, κάπου βαθιά στη συνείδησή μας γνωρίζουμε πως αυτό δεν είναι αλήθεια. Ξέρουμε πως οι άνθρωποι που βασάνισαν, σταύρωσαν και μίσησαν τον Χριστό δεν ήταν κάποιου είδους τέρατα, κατεχόμενα από κάποιο ιδιαίτερο και μοναδικό κακό. Όχι, ήταν «όπως όλοι μας». Ο Πιλάτος προσπάθησε ακόμη και να υπερασπιστεί τον Ιησού, να μεταπείσει το πλήθος, προσφέρθηκε ακόμη και να απελευθερώσει το Χριστό ως κίνηση καλής θέλησης χάριν της εορτής, όταν κι αυτό απέτυχε, στάθηκε μπροστά στο πλήθος και ένιψε τα χέρια του, δείχνοντας τη διαφωνία του σ’ αυτό το φόνο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΘΑ ΑΝΟΙΞΩ ΣΧΟΛΗ"

γ

"Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Σκεφτόμουν να ανοίξω μια σχολή για την εκπαίδευση των πολιτικών, με εκπαίδευση για τη δημοκρατία", είπε σε συνέντευξή του πριν από λίγο στο BBC στην εκπομπή της Ζeinab Badawi ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκαλύπτωντας τι θα κάνει στο μέλλον.  "Και βεβαίως θα αγωνίζομαι για τη χώρα μου για έχει τεράστιες δυνατότητες", πρόσθεσε.