Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ;

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά ή ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ σαν παραλλαγή; 
Η Ελλάδα τώρα πεθαίνει και την σκιάζει φοβέρα βαριά.

“Των εταίρων τα φουσάτα περάσαν
σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά.
Με μνημόνια τις ζωές μας χαλάσαν,
μας αδειάσαν τις τσέπες γοργά.”

9 Μαΐου 2010. Διάλογοι στο ΔΝΤ: «Το πρόγραμμα είναι επικίνδυνο»

Στα τέλη Απριλίου του 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει από το Καστελόριζο την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης που αποτελείται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και λίγες ημέρες αργότερα η Ελλάδα αιτείται 120 δισ. ευρώ. Στις 9 Μαΐου συνεδριάζει το ΔΝΤ και οι διάλογοι είναι χαρακτηριστικοί του κλίματος. Ομόνοια και ομοψυχία δεν υπάρχει, η απόλυτη στήριξη απουσιάζει και οι «μπηχτές» είναι εμφανείς.

H ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ

Κυριακή του αγίου Ιωάννου της Κλίμακος! Γιατί η Εκκλησία τοποθετεί αυτόν τον Άγιο στο μέσον της νηστείας, ωσάν την πιο άγια εικόνα, ώστε να ατενίζουν όλοι σε Αυτόν; 
Ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακος. Ποιος είναι αυτός; Είναι ο άνθρωπος που βίωσε και έγραψε την Κλίμακα του Παραδείσου, που βίωσε την ανάβαση του ανθρώπου από την κόλαση μέχρι τον Ουρανό, μέχρι τον Παράδεισο.
Αυτός βίωσε την κλίμακα από την γη μέχρι τον Ουρανό, την κλίμακα που εκτείνεται από τον πυθμένα της κολάσεως του ανθρώπου μέχρι την κορυφή του παραδείσου. Βίωσε και έγραψε. Άνθρωπος πολύ μορφωμένος, πολύ σπουδαγμένος. Άνθρωπος που οδήγησε την ψυχή του εις τας οδούς του Χριστού, που την οδήγησε ολόκληρη από την κόλαση στον παράδεισο, από τον διάβολο στον Θεό, από την αμαρτία στην αναμαρτησία, και που θεόσοφα μας περιέγραψε όλη αυτή την πορεία, τι δηλαδή βιώνει ο άνθρωπος πολεμώντας με τον κάθε διάβολο που βρίσκεται πίσω από την αμαρτία.