Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Μετά την φετινή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ προσμένουμε τις άλλες ΔΥΟ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
4 Απριλίου 2013 όταν η απόγνωση πίκρανε τα χείλη και τα αδιέξοδα χαράκωναν τις ζωές μας  αρθρογραφούσαμε μεταφέροντας   ένα συγκλονιστικό γεγονός που έγινε στην Αίγινα. Τα χρόνια πέρασαν και φτάσαμε στο σκαλοπάτι της σημερινής επικαιρότητας με φοβερές ανατροπές.

«Στενοχωριέμαι γιά τήν Εὐρώπη, γιατί θά καταστραφεῖ ὅπως ἡ Καπερναούμ»

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΧΡΙΔΟΣ
Ὁ Χριστός μέ τή διδασκαλία του συνέβαλε στήν πρόοδο τῆς Εὐρώπης; Ἡ Εὐρώπη εὐχαρίστησε τόν Χριστό;
Ἀδελφοί μου, αὐτά τά ἐρωτήματα μποροῦν νά ἀποτελέσουν θέμα μελέτης και διδαχῆς. Τί προσέφερε ὁ Χριστός στην Εὐρώπη; Οἱ εὐρωπαῖοι ἀνέμεναν πολλά ἀπό τόν Χριστό καί Αὐτός τούς ἔδωσε περισσότερα ἀπό ὅσα ἐκεῖνοι περίμεναν. Τούς πρόσφερε τά πάντα.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ «ψήφισε» στην Μ. Βρετανία πριν τριάντα και χρόνια

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο Πνευματοκίνητος λόγος του ΑΓΙΟΥ σφραγισμένος στον Ουρανό μας οδηγεί μέσω ανατροπών στις επερχόμενες εξελίξεις. Είναι ξημερώματα της 24 Ιουνίου 2016 που η Εκκλησία μας εορτάζει το Γενέθλιο του ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ. Είμαι ξενυχτισμένος και δακρυσμένος μπροστά στον υπολογιστή.

Δραματικές εξελίξεις: Οι Βρετανοί ψήφισαν Brexit με 51,8%

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Βρετανοί ψήφισαν Brexit. 
Μετά από μια βραδιά θρίλερ, καθώς στην αρχή έμοιαζε να προηγείται το Bremain, τελικά το Βrexit επικρατεί, αυτή την ώρα με σχεδόν 52%,  Οι Βρετανοί ψήφισαν μαζικά στο δημοψήφισμα, με τη συμμετοχή, παρά την κακοκαιρία, να φθάνει στο 72%. 

Ο Κλήρος της Παναγίας

Η Κυρία Θεοτόκος, όταν φανερώθηκε στον πρώτο ερημίτη του Άθωνα, τον άγιο Πέτρο (655-681), και μετά από πέντε αιώνες στον ηγούμενο της Μεγίστης Λαύρας Νικόλαο, και στον έναν και στον άλλον είπε τα εξής:
Η κατοίκησή σας και η κατά Θεόν ανάπαυσή σας δεν θα είναι αλλού πουθενά παρά μόνο στο όρος του Άθωνος, το οποίον έλαβα από τον Υιόν και Θεόν μου να είναι κλήρος δικός μου. Και εκείνοι που θέλουν να αναχωρήσουν από τις κοσμικές φροντίδες και συγχύσεις, να έρχονται και να δουλεύουν στο περιβόλι αυτό, να καλλιεργούν την αρετή και την καθαρότητα της καρδιάς, και από τώρα και εμπρός θα λέγεται από όλους Άγιον Όρος.