Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Συγκλονιστικό: Αίμα σε Εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και Βαπτιστή; Τι Συμβαίνει στην Χώρα μας;

Θ.Π.: Συμβαίνει… ότι πλησιάζει η στιγμή που θα  δώσουμε ΟΛΟΙ λόγο για την στάση μας σε αυτά που συμβαίνουν στην Χώρα μας και δεν θα βρίσκουμε λόγια να δικαιολογηθούμε!!!
Συγκλονίζει η εμφάνιση 3 κηλίδων στο χρώμα του αίματος σε μικρή φορητή εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και Βαπτιστή.
Η μικρή αυτή φορητή εικόνα του 17ου αιώνα βρίσκεται σε έναν ιστορικό ναό στην Ήπειρο που μετά από επιθυμία του Ιερέα του Ναού δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία, τουλάχιστον προς το παρόν. Αυτό που είδαμε έκπληκτοι με τα μάτια μας και βιώσαμε οι ίδιοι μπροστά στην εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και Βαπτιστή είναι πέρα για πέρα αληθινό και θαυμαστό.

Αντίθετοι οι Ρώσοι πολίτες με την πώληση του οπλικού συστήματος στον παρανοϊκό Ερντογάν

Στα παράλια με στόχο την Ελλάδα 2 από τις 4 συστοιχίες S-400 που θα παραλάβει η Τουρκία
Στα τουρκικά παράλια, με στόχο την Ελλάδα, θα τοποθετηθούν οι S-400 ή δύο από τις συνολικά τέσσερις συστοιχίες των αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων που όπως φαίνεται θα παραλάβει σύντομα η Άγκυρα από την Ρωσία. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που οι Ρώσοι πολίτες τάσσονται κατά της πώλησης τωνS-400 στην Τουρκία, θεωρώντας τον Τ. Ερντογάν αναξιόπιστο συνομιλητή και επικίνδυνο ηγέτη.

Το μείζον μέρος του Τιμίου Ξύλου του Ζωηφόρου Σταυρού στο Άγιον Όρος

Ο Τίμιος Σταυρός, γνωστόν εκ των εκκλησιαστικών συγγραφέων Σωκράτους, Θεοδωρήτου, Σωζομένου, Ρουφίνου, Ιερωνύμου, Σουπληκίου, Αμβροσίου, εξιστορούντων απαραλλάκτως πάσας τάς λεπτομερείας, ότε άνεκαλύφθη τω 325 μ. Χ. υπό της αυτοκράτειρας του Βυζαντίου Αγίας Ελένης μετά την αναγραφήν του Τιμίου Σταυρού επί του αυτοκρατορικού Λαβάρου ο τε μεταβάσα εις Ιεροσόλυμα κατεδάφισε τον Ναόν της Αφροδίτης καί απεκάθηρε τας ακαθαρσίας καί τας των πετρών σωρείας, ως και το είδωλον του Διός το επί Αδριανού του Αιλίου (117-138 μ.Χ.) ανεγερθέν, ίδρυσε δε εκ βάθρων αυτόθι τον ιερόν Ναόν της Θείας του Χριστού Αναστάσεως, εν ω εύρε τον τε Σταυρόν καί τον Τάφον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εντολή του υιού αυτής Κωνσταντίνου, εις όν ευθύς ανήγγειλε την αποκάλυψιν ταύτην. Τότε Επίσκοπος ην Ιεροσολύμων ο Άγιος Μακάριος, όν μετά 25 έτη από της ευρέσεως του Σταυρού διεδέχθη ό Κύριλλος.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

«ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕΝ ΔΕΣΠΟΤΑ»
ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ
Θεολόγου - Καθηγητού
Η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού αποτελεί έναν σπουδαίο εορτολογικό σταθμό του εκκλησιαστικού έτους. Στις 14 Σεπτεμβρίου σύμπασα η Ορθοδοξία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της.  Πηγές της εκκλησιαστικής μας ιστορίας αναφέρουν ότι η εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης είχε καθιερωθεί από τα αρχαία χρόνια, ίσως μάλιστα να είχε καθιερωθεί και από αυτόν τον Μέγα Κωνσταντίνο, κατά προτροπή προφανώς της μητέρας του αγίας Ελένης, αμέσως μετά την εύρεση του Τιμίου Ξύλου στα Ιεροσόλυμα, γύρω στο 330 μ.Χ. Η τιμή προς τον Τίμιο Σταυρό ανάγεται στους αποστολικούς χρόνους. Οι επιστολές του αποστόλου Παύλου είναι γεμάτες από χωρία με τα οποία ο μέγας απόστολος εξαίρει τον ρόλο του Σταυρού στην διαδικασία της σωτηρίας του κόσμου. Πρώτος ο Παύλος ομίλησε για την καύχηση του Σταυρού του Χριστού. Οι αποστολικοί Πατέρες ομιλούν και αυτοί με σεβασμό και τιμή προς το ιερό σύμβολο, μέσω του οποίου έγινε η καταλλαγή με το Θεό και επιτεύχθηκε η σωτηρία με την απολυτρωτική θυσία του Χριστού.

Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

π. Δημητρίου Μπόκου
Ὅταν ὁ λειτουργὸς τοῦ Θεοῦ κάνει τὴν προετοιμασία τῆς Θείας Λειτουργίας, ἀρχίζει τὴν ἀκολουθία τῆς Προθέσεως ἢ Προσκομιδῆς μὲ μία χαρακτηριστικὴ κίνηση: Ὑψώνει τὸ πρόσφορο μὲ τὴν ἁγία λόγχη μέχρι τὸ μέτωπό του καὶ λέγει τὸ τροπάριο: Ἐξηγόρασας ἡμᾶς ἐκ τῆς κατάρας τοῦ νόμου τῷ τιμίῳ σου αἵματι· τῷ Σταυρῷ προσηλωθεὶς καὶ τῇ λόγχῃ κεντηθείς, τὴν ἀθανασίαν ἐπήγασας ἀνθρώποις, Σωτὴρ ἡμῶν, δόξα σοι. Κατόπιν, χαράσσοντας μὲ τὸ πρόσφορο στὸν ἀέρα τὸ σημεῖο τοῦ σταυροῦ, λέγει: Εὐλογητὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν…Θυμᾶται ὅτι καθετὶ καλὸ στὸν κόσμο καὶ κυρίως ἡ ἀθανασία πηγάζει ἀπὸ τὴν “προσήλωση”, τὸ κάρφωμα τοῦ Χριστοῦ στὸν Σταυρό.

Προσπαθούν να πετύχουν την απο-σταυρωποίηση της κοινωνίας και ηττώνται από το ΜΥΣΤΗΡΙΟ του ΤΙΜΙΟΥ και ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

…κοιµίζει παθήµατα, καί παύει νοσήµατα, καί Παντοίων αλγεινών, απαλλάττει τούς κάµνοντας…

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Χαῖρε, θησαυρὸς ἐν τῇ γῇ φθόνῳ κρυπτόμενος·
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ τα μέγιστα στους δύο Ισαπόστολους και Βασιλείς ως αναφορά το Μυστήριο του ΤΙΜΙΟΥ και ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ που περιβάλλει τις ζωές μας.