Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Στόν Κουτλουμουσιανό ἐξωνάρθηκα

τοῦ κ. Γεωργίου Θ. Μηλίτση, διδασκάλου
Ο ἥλιος ἤδη εἶχε γείρει ἀπό τήν ἄλλη πλευρά τοῦ ῎Αθωνα, ὅταν φτάσαμε καταϊδρωμένοι καί κατάκοποι ἔξω ἀπό τό μοναστήρι τοῦ Κουτλουμουσίου. ᾽Εκεί ἦταν καί ἄλλοι προσκυνητές πού περίμεναν νά ἀνοίξει ἡ κεντρική εἴσοδος τῆς μονῆς.
Γιατί ἄραγε νά εἶναι κλειστή; ἀναρωτηθήκαμε. Οἱ ἀπαντήσεις πού δώθηκαν ἦταν πολλές καί ποικίλες. ῾Η σωστή ἀπάντηση δόθηκε σέ λίγο, ὅταν ἀντικρίσαμε μία ὁμάδα μοναχῶν νά ἔρχονται ἀπό τήν πλευρά τῶν Καρυῶν. Μπροστά ἦταν ὁ ἡγούμενος καί ἀκολουθοῦσαν οἱ πατέρες. «Εὐλογεῖται, Γέροντα» εἴπαμε ὅλοι μέ μιά φωνή. «῾Ο Κύριος, παιδία μου, νά σᾶς εὐλογεῖ» ἀπάντησε ὁ ἠγούμενος, «σᾶς κάναμε καί περιμένατε, ὅπως βλέπετε ὅλοι μας εἴμασταν στούς κήπους τῆς Μονῆς, γιατί ἔπρεπε νά γίνουν ὁρισμένες γεωργικές ἐργασίες, σέ λίγο, ἀφοῦ ἐτοιμαστοῦν οἱ Πατέρες,  θά ἀνοίξει ἡ πόρτα, καί θά μπῆτε στό μοναστήρι».

ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΡΑ σε θέλει ο Λαός σου περισσότερο από κάθε άλλη φορά (1η δημοσιευση 11/07/17)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στους τούρκους ο Ιούλιος του 2017 μοιάζει με τον Ιούλιο του 1974.
Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης στην ασκητική του καθημερινότητα αλλά και σήμερα από την Θριαμβεύουσα Εκκλησία μας φωνάζει: «συντονιστείτε με τον Ουρανό στην συχνότητα της μετανοίας» διότι  «το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον»

Το πυρηνικό όπλο κατά σουλτάνου λέγεται ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και αυτά που λέει για την ΠΟΛΗ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Κάθε φορά που οι τούρκοι πολιτικοί διαβάζουν  τις προφητείες του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και ειδικά αυτές που αναφέρονται για την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ είναι σαν να βιώνουν ασκήσεις του ρωσικού στρατού στα βόρεια σύνορα τους με πραγματικά πυρά( έστω και αν αυτοί τώρα είναι δήθεν σύμμαχοι τους)  και σαν να βλέπουν τον Ελληνικό Στρατό να εισέρχεται στην ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ του.»

Προσοχή στο Καστελόριζο

Του Δημήτρη Καιρίδη
Η Τουρκία αντιδρά στην εφαρμογή του νέου δικαίου της θάλασσας που ξεκάθαρα ευνοεί την Ελλάδα, αφού αυτή, μέσω των πολυάριθμων νησιών της, μπορεί να ελέγχει μια τεράστια θαλάσσια έκταση, υπερτετραπλάσια του εδάφους της. Η επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες και οι θετικές προοπτικές για την εξεύρεση αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων εντός της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ, επιτείνουν τον εκνευρισμό της Τουρκίας και την εμμονή της στην παλιά της θέση για συνεκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου. Η Τουρκία θα επιμείνει γιατί πιστεύει ότι η γεωγραφία και το δίκαιο την αδικούν, με ακραίο παράδειγμα το Καστελόριζο των 492 κατοίκων που «εμποδίζει» την έξοδο της Τουρκίας των 82 εκατομμυρίων στη Μεσόγειο.