Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Μαρτυρία Ιερέα σε εκκλησίασμα: «η ΠΑΝΑΓΙΑ παρουσιάστηκε στην γυναίκα του Ερντογάν πριν λίγες μέρες»

Αν αληθεύει βιώνουμε τρομακτικά  πράγματα. Όμως η μαρτυρία- δημόσιος λόγος   κληρικού  προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα κατά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού μετά  την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη της Θεσσαλονίκης μας εξηγεί πολλά και μας συγκλονίζει.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μας τα  πληροφορήσανε πριν λίγες ώρες και ζητήσαμε μέσω  αγαπητού φίλου που άκουσε τα παρακάτω την ευλογία του κληρικού  να τα μεταφέρουμε και εμείς  με την σειρά μας στους καλοπροαίρετους πιστούς.

Το ΘΑΥΜΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ έγινε τώρα για να μεταφέρουμε πάλι πίσω τον Δεκαπενταύγουστο τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκεί τον θέλει η ΙΔΙΑ.

Το ΘΑΥΜΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ δεν είχε παρασκήνιο και όποιος το διαχειριστεί προς όφελος του θα έχει ζημία. Την έχουμε απόλυτη ανάγκη την ΠΑΝΑΓΙΑ μας γι αυτό πρέπει να ΤΗΝ αφουγκραζόμαστε.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Με το Θαύμα της η  Παναγιά μας ανήμερα της εορτής Κοιμήσεως  της να απελευθερώνει τα δύο παλληκάρια μας, στέλνει κατά αρχάς  μήνυμα. Ότι «η εορτή των Ελληνικών  Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να μεταφερθεί πάλι πίσω  τον Δεκαπενταύγουστο από τα Εισόδια της   που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια για λόγους λειτουργικότητας». Όποιος το κατάλαβε, ας  το καταλάβει γρήγορα γιατί δεν μπορούμε να παίζουμε με αυτά τα πράγματα σε αυτή την χρονική  συγκυρία.

ΟΤΑΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ

Φώτο: Η Μεγάλη Παναγία των Θηβών
π. Δημητρίου Μπόκου
Κατά το Μάιο του 1929, τα λίγα χωράφια του χωριού και τα αμπέλια του κινδύνευαν να καταστραφούν τελείως από την επιδρομή αμέτρητων παμφάγων ακρίδων. Τρόπος να τις διώξουν δεν υπήρχε, ούτε μέσο να τις καταστρέψουν. Τα χτήματα ήταν στην απόλυτη κυριαρχία της φοβερής ακρίδας. Όλοι οι χωρικοί έβλεπαν με δέος, πόνο και απελπισία την επικείμενη καταστροφή. Μόνο ο πανάγαθος Θεός μπορούσε να βοηθήσει με το άπειρο έλεός του και με τις ικεσίες της προστάτιδάς μας Παναγίας της Πυρσόγιαννης.

“Η Μητρόθεος νεκροφόρος μυρίζουσα”

Κάθισμα. ῏Ηχος γ´. Τήν ὡραιότητα
Εν τῇ Γεννήσει σου σύλληψις ἄσπορος· ἐν τῇ Κοιμήσει σου νέκρωσις ἄφθορος· θαῦμα ἐν θαύματι διπλοῦν συνέδραμε Θεοτόκε. Πῶς γάρ ἡ ἀπείρανδρος βρεφοτρόφος ἁγνεύουσα; Πῶς δέ ἡ μητρόθεος νεκροφόρος μυρίζουσα; Διό σύν τῷ ᾿Αγγέλῳ βοῶμεν σοι· Χαῖρε ἡ Κεχαριτωμένη.

πρωτοπρεσβύτερου Θεμιστοκλή Μουρτζανού
Η πίστη είναι στηριγμένη στο παράδοξο. Υπερβαίνει τα όρια, τα μέτρα της λογικής. Μας οδηγεί στην υπέρβαση των φυσικών όρων, αυτών που ο ανθρώπινος νους μπορεί να συλλάβει και να αποδεχθεί. Γι’ αυτό και ονομάζεται πίστη το παράδοξο.Παρότι έχει τη δική του λογική, για όσους επιμένουν να βλέπουν τον κόσμο και τη ζωή μόνο με τον λόγο, απαιτείται ένα άλμα για να το αποδεχθεί κάποιος.