Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Ένας φονικός ιός με ΚΟΡΩΝΑ οδηγεί την Ιστορία πίσω σε Έθνη κράτη; Τι θα συμβεί τελικά;

Κίνα: αυτό δεν μοιάζει με επιδημία αλλά με τυπική έναρξη Παγκοσμίου πολέμου; Πρώτα οικονομικής  και μετά γεωστρατηγικής αναμέτρησης; Η ΚΙΝΑ την τελευταία δεκαετία έγινε το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ του πλανήτη γη. Τα περισσότερα κατασκευάζονται εκεί. Όταν υπολειτουργεί ή κλείσει αυτό το παγκόσμιο εργοστάσιο  που λέγεται Κίνα, είναι λογικό να δημιουργηθούν  αλυσιδωτές συνέπειες που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Μια συνέπεια είναι και η είσοδος της ανθρωπότητας σε μια νέα ιστορική περίοδο, αυτή των ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ εξ αιτίας ενός κορωναϊού (ενός ιού που φέρει το σχήμα της κορώνας-παράδοξα πράγματα)
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όμως όταν φονική επιδημία καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη. Η Κίνα θυμήθηκε τον παλαιό εαυτό της και στην προσπάθεια να περιορίσει την διασπορά του νέου αυτού ιού της πνευμονίας φαίνεται να στρατοκρατείτε.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΥΤΗ ΕΔΟΘΗ ΑΠΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ

Κισάμου Αμφιλόχιος: ''200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα - Μετά τι;''

"Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για τη λευτεριά της Ελλάδας καί δεν την παίρνει πίσω" (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)

Του Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου
Έναυσμα για τον φτωχό αυτό προβληματισμό το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», όπως αυτό παρουσιάστηκε από την Επιτροπή πριν από λίγες ημέρες. Λογότυπο και σήμα το οποίο: «επιχειρεί να αποτυπώσει την πολυκύμαντη διαδρομή του Ελληνικού κράτους, με τις επιτυχίες αλλά και τις δυσκολίες που την σημάδεψαν», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η εν λόγω Επιτροπή.

Πώς κατατρόπωσε ο Μέγας Βασίλειος τον Έπαρχο Μόδεστο;


Ο Μόδεστος σάστισε... 
– «… Κανένας κληρικός δεν μού μίλησε ποτέ έτσι …», είπε στον Βασίλειο. 
– «... Τότε δεν γνώρισες ποτέ έναν αληθινό επίσκοπο ...», ανταπάντησε αυτός. 
Όταν το 370 μ.Χ. ο μέγας Βασίλειος εξελέγη αρχιεπίσκοπος Καισαρείας δέχθηκε την επίσκεψη του έπαρχου Μόδεστου. Ο επίσημος επισκέπτης δεν ήθελε να συγχαρεί τον Βασίλειο για την εκλογή του, ούτε να ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο του. Ο πραγματικός σκοπός της εθιμοτυπικής επίσκεψής του ήταν η υποταγή του νέου αρχιεπισκόπου στην εκκλησιαστική πολιτική του αρειανόφρονα αυτοκράτορα Ουάλη, η οποία έπρεπε να διασφα­λι­στεί οπωσδήποτε, έστω και με τη βία. 

Φαρισαϊκή δικαιοσύνη και τελωνικός στεναγμός

O Φαρισαίος με τον τρόπο που προσευχόταν έδειξε πως ζούσε μια δαιμονιώδη πνευματικότητα, μια διεστραμμένη πνευματική κατάσταση, που ήταν αλύτρωτη. Ο Τελώνης με την προσευχή «ο Θεός ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ» (Λουκ. ιη’, 13) έδειξε την πνευματική του υγεία, γι’ αυτό «κατέβη δεδικαιωμένος» (Λουκ. ιη’, 14).
Όσο κανείς επιδιώκει μόνος του να δικαιώση τον εαυτό του, τόσο και αποκόπτεται από την λύτρωση, ενώ όσο κανείς μαστιγώνει ανηλεώς τον εαυτό του, θεωρώντας τον ανάξιο του θείου ελέους, τόσο γίνεται δέκτης της Θείας Χάριτος.

ΤΟΚΥΟ καλοκαίρι – Ολυμπιακοί αγώνες –Κορονοϊός –και ο ΓΡΙΦΟΣ.

Φώτο από https://www.flash.gr
Αθλητές με μάσκες γίνεται; Θεατές στις κερκίδες στριμωγμένοι να προσέχει ο ένας τον άλλον αν βήξει, γίνεται; Χώροι καραντίνας μέσα στο ολυμπιακό χωριό, γίνεται; Δεν γίνονται τέτοια πράγματα. 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι πληροφορίες πολλές, οι εκπλήξεις περισσότερες. Ξαφνικά ανατρέπονται πολλά πράγματα από την συνηθισμένη  καθημερινότητα. Οι  κλεισμένες  μέχρι  σήμερα μεγάλες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής στην Κίνα δίνουν σήμα στον υπόλοιπο κόσμο  για προβλήματα στην  διάθεση και πώληση κινητών τηλεφώνων αλλά και αυτοκινήτων. Σαν να λέμε ότι έσπασε η βιτρίνα του σημερινού πολιτισμού μας.