Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

☦Τι είδε ο μουεζίνης μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και έπεσε αναίσθητος;

Δεν σημαίνει ότι η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μετά την βεβήλωση που υπέστη δεν αναπνέει ΟΡΘΟΔΟΞΑ. Περιμένει στωικά την ώρα του ΟΥΡΑΝΟΥ γιατί αυτός έχει τον τελευταίο λόγο. Ο σουλτάνος καμαρώνει σαν ¨γύφτικο σκερπάνι¨ και μέσω των άλλων βεζύρηδων διαλαλεί ότι τώρα που έγινε η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τζαμί η ισλαμική πίστη θα φτάσει μέχρι την Ισπανία αφού περάσει τα Βαλκάνια( βλ. Ελλάδα)
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 «Νεκρός από καρδιακή προσβολή έπεσε μέσα στην Αγία Σοφία ο μουεζίνης Οσμάν Ασλάν»
 «Ο μουεζίνης απεβίωσε ξαφνικά, την Κυριακή 2 Αυγούστου, σύμφωνα με τη «Yenisafak», από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του καθήκοντός του στην Αγία Σοφία, όπου υπηρετούσε ως εθελοντής. Από την αρχή της λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί ανατέθηκε σε εθελοντές να επιβλέπουν τους επισκέπτες, προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό.»

☦Αντισταθείτε!! Ο αγώνας είναι για την Θεομάνα μας, την Παναγία

"Σαν την καταστολισμένη νύφη, έτσι είναι η Ελλάδα μας γεμάτη από εκκλησίες, μοναστήρια και ερημοκλήσια της Παναγίας, πνευματικά παλάτια της ταπεινής αυτής Βασίλισσας. Στο καθένα απ΄ αυτά βρίσκεται το σεβάσμιο εικόνισμά της, δεξιά από την Ωραία Πύλη, με το γυρτό κεφάλι της για ν’ ακούσει τον κάθε πόνο μας, την κάθε χαρά μας.
Πόσα δάκρυα στ’ άχραντα χέρια της, δάκρυα του βασανισμένου λαού μας! Το γλυκό, μελαχροινό και χρυσοκέρινο πρόσωπο της δίνει ελπίδα στους απελπισμένους, χαρά στους θλιμμένους, ανάπαυση στους κουρασμένους, ειρήνη στους ταραγμένους. Το κάλλος του δεν είναι σαρκικό, αλλά κάλος πνευματικό, που φέρνει κατάνυξη σεβασμό και αγάπη. Οι ζωγράφοι που τη ζωγραφίσανε ήτανε πονεμένοι άνθρωποι, νηστευτές, εγκρατείς και ολοκάθαροι, κατά το τροπάρι που λέγει: «Ως εμψύχω Θεού κιβωτώ ψαυέτω μηδαμώς χείρ αμυήτων…».

☦Δέσποινα, Υπεραγία Θεοτόκε

Δέσποινα, ὑπεραγία μου Θεοτόκε, κεχαριτωμένη Θεογεννήτρια, ὑπερευλογημένη θεοχαρίτωτε Θεομῆτορ, δοχεῖον τῆς ἀστέκτου Θεότητος τοῦ μονογενοῦς Υἱοῦ τοῦ ἀθανάτου καὶ ἀοράτου Πατρός, θρόνε πυρίμορφε, τῶν τετραμόρφων ὑπερενδοξοτέρα, πάναγνε, πανάχραντε, πανάσπιλε, παναμόλυντε, παναμώμητε, πανύμνητε, πανάφθορε, παμμακάριστε, πανακήρατε, πάνσεπτε, πάντιμε, παντευλόγητε, παντομνημόνευτε, παμπόθητε, παρθένε τῇ ψυχῇ καὶ τῷ σώματι καὶ τῷ νοΐ, καθέδρα Βασιλέως τοῦ ἐπὶ τῶν Χερουβείμ, κλίμαξ ἐπουράνιε, δι’ ἧς οἱ ἐπὶ γῆς εἰς οὐρανοὺς ἀνατρέχομεν, νύμφη Θεοῦ, δι’ ἧς αὐτῷ κατηλλάγημεν·

☦Γέροντας «αν ήταν να παθαίναμε και εμείς κάτι παρόμοιο ή χειρότερο με το συμβάν του Λιβάνου (μη γένοιτο) , θα πέφταμε στα γόνατα, θα περικυκλώναμε τις πόλεις και τα χωριά μας με λιτανείες, με δεήσεις και αγρυπνίες;»


-Μας έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, ότι ο πονηρός πολλές φορές έσφιξε με την ουρά του όλο τον πλανήτη για να τον καταστρέψει, αλλά δεν του επιτράπηκε, παιδί μου.
- Σήμερα όμως του επιτρέπονται πολλά εξ αιτίας της διαστροφής και της αμαρτίας που έγινε νόμος παγκόσμιος .
-Ανίατες αρρώστιες ( βλ.Covid 19 κα) ανθρωπιστικές καταστροφές συγκλονιστικές (βλ. Βηρυτός) αλλά και σημεία τέτοια φανατισμού που δεν ξαναείδε ο κόσμος (βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ από ηγέτη ισλαμικής χώρας δίχως να δίνει σε κανένα λογαριασμό)

☦ Άγιον Όρος - Μάθημα ταπεινώσεως!

Πριν από αρκετά χρόνια, την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με το παλιό ημερολόγιο, ήμουν για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Ιβήρων, στο Άγιον Όρος. Στις 5.30 μ.μ. θα άρχιζε η μεγάλη αγρυπνία στην Παναγία Πορταΐτισσα, που διαρκεί μέχρι το πρωί της επομένης ημέρας, περίπου 15 ώρες! Καθόμασταν στον εξωτερικό χώρος της Ι. Μονής, δίπλα στην μεγάλη πύλη εισόδου και περιμέναμε να αρχίσει η αγρυπνία. Μια ομάδα ιεροψαλτών έκανε πρόβες με βυζαντινούς ύμνους. Σε κάποια στιγμή ήρθε ένας μοναχός (γεροντάκι) της Ιεράς Μονής και είπε στους ιεροψάλτες:

Στην κοίμηση της Θεοτόκου

Άγιος Νικόλαος ο Καβάσιλας
«Άνθρωπος ήταν. Από τους ανθρώπους εβλάστησε. Κι ήταν μέτοχος σε κάθε κοινό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου γένους. Δεν κληρονόμησε όμως την ίδια νοοτροπία ούτε παρασύρθηκε από την τόσο μεγάλη κακία που επικρατεί σ' αυτή τη ζωή. Αλλά νίκησε την αμαρτία κι αντιστάθηκε στη φθορά της φύσεώς μας κι έδωσε τέλος στην κακία. 

☦ Η Παναγία Θεοτόκος «θησαυρός σωτηρίας» και «πηγή αφθαρσίας»

ΩΔΗ Ζ΄, Γ΄ Τροπάριον
«Θησαυρὸν σωτηρίας, καὶ πηγὴν ἀφθαρσίας,
τὴν σὲ κυήσασαν, καὶ πύργον ἀσφαλείας, καὶ θύραν μετανοίας,
τοῖς κραυγάζουσιν ἔδειξας· ὁ τῶν Πατέρων ἡμῶν Θεός, εὐλογητός εἶ».

Τὸ ρῆμα τῆς προτάσεως εἶναι τὸ «ἔδειξας», ποὺ σημαίνει ἀνέδειξες, ἀπέδειξες. Ὁ ποιητὴς τοῦ Κανόνος ἀπευθύνεται στὸν Χριστὸ καὶ τοῦ λέει: «ἔδειξας τὴν σὲ κυήσασαν», δηλαδή, ἀνέδειξες αὐτὴν ποὺ σὲ κυοφόρησε, αὐτὴν ποὺ σὲ γέννησε, τὴν Παναγία Μητέρα σου…, καὶ στὴ συνέχεια ἀναφέρει τέσσερα χαρακτηριστικά:

☦ Η ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Ήταν ένα γεροντάκι που μόλις άκουγε τ’ όνομα της Παναγίας έκλαιγε σαν μικρό παιδί.

Ήταν ένας Καυσοκαλυβίτης που όποτε γύριζε πλευρό τη νύχτα έψελνε το «Άξιον εστί».

Ήταν ένας Γρηγοριάτης ηγούμενος πού ΄χε «φάει» την εικόνα Της από τους πολλούς ασπασμούς.

Ήταν ένας Νεοσκητιώτης που παρακαλούσε όποιον έβλεπε να μιλήσει, να γράψει, να εκδώσει, ό,τι υπήρχε για την Παναγία.

Ήταν ένας μακαρίτης Ιβηρίτης που έπασχε από αγάπη προς την Πορταΐτισσα.

☦ Αναπαύεσαι στον Άγιον Όρος ως άνθρωπος, γιατί σώζεται ο άνθρωπος

ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Ένας αγιορείτης έγραφε: «Eίναι σκάνδαλο αυτό που έγινε και μου δόθηκε το προζύμι της Βασιλείας, ο πολύτιμος μαργαρίτης, το δυναμικό μυστικό της ζωής. Μού δόθηκε το λίγο με τον πολύ δυναμισμό. Μού δόθηκε το ελάχιστο, που είναι μέγιστο. Μού δόθηκε αυτό που δεν το αξίζω. Τώρα δεν μένει τίποτε άλλο, παρά να ευχαριστώ σ᾿ όλη μου τη ζωή.

☦ Ἡ Παναγία Μητέρα μας

Άγιος Γέρων Ἰωσήφ ὁ Ἡσυχαστής
[Ἀπόσπασμα ἐπιστολῆς τοῦ μακαριστοῦ Γέροντος ᾿Ιωσὴφ τοῦ ῾Ησυχαστοῦ, γραμμένης ἀπὸ τὰ σπήλαια τῆς Μικρᾶς ῾Αγίας ῎Αννης τοῦ Ἁγίου Ὄρους τὸ ἔτος 1947 πρὸς Μοναχική Αδελφότητα στὸ ὁποῖο μὲ εκπληκτική χάρη καὶ τόλμη εἰσδύει στὰ βάθη καὶ πετᾶ στὰ ὕψη τῆς γνωστῆς εἰς αὐτὸν πνευματικῆς πραγματικότητος, γιὰ νὰ μᾶς μυήση στὰ «μυστήρια τοῦ Θεοῦ» καὶ μάλιστα στὸν τρόπο «συγγενείας» μας μὲ τὴν Παναγία Μητέρα μας.]
«... Ἀκούσατέ μου, λοιπόν, ἐνωτίσασθέ μου τούς λόγους, ὅτι μέλλω εἰπεῖν εἰς ὑμᾶς ὄντως φοβερόν καὶ ἀπόκρυφον καί τῆς Οἰκονομίας τοῦ Θεοῦ τό μέγα Μυστήριον. Οὐ φθονῶ τήν ὠφέλειαν, οὐ κρύπτω ὅ οἶδα ὡς ὁ κρύψας τό τάλαντον, οὐ δειλιῶ τάς ἀπειλὰς τῶν δαιμόνων ὅπου ὠρύονται κατ' ἐμοῦ ἐμφανίζοντος τοιαῦτα μυστήρια, ἀλλ' ἐλπίζω εἰς τάς εὐχάς σας.

☦ Το άκτιστο Φως της Μεταμορφώσεως είναι ένα και το αυτό με το Φως της Αναστάσεως.

Για μια ακόμη φορά, αγαπητοί μου αδελφοί, η αγία μας Εκκλησία εορτάζει και πανηγυρίζει την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της θείας του Κυρίου μας Μεταμορφώσεως και καλεί όλους εμάς τα πιστά τέκνα της να προσεγγίσουμε το νόημα κα το περιεχόμενό της. Μέσα στο γεγονός του υπερφυούς αυτού θαύματος βλέπουμε και πάλι την αμαυρωθείσα, λόγω της πτώσεως των πρωτοπλάστων, φύσιν του Αδάμ να λάμπει στο «αρχέτυπον κάλλος» της και στη θεία δόξα της στο πρόσωπο του μεταμορφωθέντος Χριστού.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΙΕΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!!

Αποκάλυψη του μητροπολίτη Μόρφου κ.κ.Νεόφυτου.
Δαιμονισμένος είπε - Εγώ σας έκλεισα τις εκκλησίες, γιατί απ' όλα με πειράζει το Σώμα του Μανώλη, του Εμμανουήλ.
ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ.  
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΖΗΣΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ.

ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑ έχεις ΜΗΝΥΜΑ : 1945 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ του ΣΩΤΗΡΟΣ στην Χιροσίμα- 2020 παραμονές ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ στην Βηρυτό.

Αν και τα γεγονότα μπορεί να είναι διαφορετικής αιτίας , όμως ένα μήνυμα επίδειξης πλανάται στην ανθρώπινη κοινωνία.Η χρονική συγκυρία και οι άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες αυτής της τεράστιας ανθρωπιστικής καταστροφής που διαδραματίστηκε παραμονές της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του 2020 στον βιβλικό Λίβανο με  τόσες αναφορές που  έχει μέσα στα δρώμενα και προφητευόμενα της Παλαιάς Διαθήκης, μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει. Η συνωμοσιολογία υστερεί απέναντι στον ανθρώπινο πόνο και στο τι μέλλει  γενέσθαι στην δοκιμαζόμενη αυτή περιοχή αλλά και στην ευρύτερη αυτής της Αν. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Σχετικές αναφορές. Εκρηξη στη Βηρυτό: «Εμοιαζε με Χιροσίμα», είπε κλαίγοντας ο κυβερνήτης.
«Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ έλαβε χώρα, στις 6 Αυγούστου 1945 και ήταν η πρώτη πολεμική πυρηνική επίθεση της Ιστορίας. Η βόμβα ήταν τύπου ουρανίου- 235, η οποία είχε λάβει το προσωνύμιο "Little Boy" (αγοράκι) στο κέντρο συναρμολόγησης και δοκιμών Αλαμογκόρντο. Τα αποτελέσματα της έκρηξης δεν ήταν γνωστά εκ των προτέρων, μιας και τέτοιου τύπου βόμβα δεν είχε δοκιμαστεί, όπως η βόμβα πλουτωνίου, που ακολούθησε.»  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%AF%CF%88%CE%B7_%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE