Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

162 ΔΙΣ. ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Ανοιχτό παραμένει το θέμα του κατοχικού «δανείου», σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών (διορισθείς προσφάτως ως εις εκ των στενών συνεργατών του Γ. Παπανδρέου…) Δημήτρη Δόλλη. Όπως είπε πριν από λίγο στη Βουλή: «Καμία κυβέρνηση, ούτε εμείς έχουμε παραιτηθεί από τις αξιώσεις μας, τόσο για το κατοχικό δάνειο, όσο και τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Διατηρούμε το δικαίωμα χειρισμών για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση». Αυτά ως επίσημη απάντηση από την κυβέρνηση διότι ο ερωτών βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, είπε πως «καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να διεκδικήσει, ούτε το υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο, ούτε τις οφειλές της Γερμανίας έναντι των θηριωδιών του πολέμου και της Κατοχής».Η ιστορία έχει ως εξής: 
Έχουν περάσει 66 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας από τη γερμανική κατοχή και το θέμα των Γερμανικών επανορθώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα στρατεύματά της παραμένει σε εκκρεμότητα. Πρόκειται για ένα τεράστιο εθνικό, οικονομικό και κυρίως ηθικό ζήτημα. Η κυβέρνηση  δεν μπορεί για οποιοδήποτε πολιτική σκοπιμότητα να μην προχωρά στην διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, η οποία, σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», οφείλει στη χώρα μας:
7,100 δισ. δολάρια (αγοραστικής αξίας 1958) πλέον τους τόκους, που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα.
Την εξόφληση του κατοχικού δανείου ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, πλέον τους τόκους.
Την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής.
Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που έκλεψαν τα γερμανικά στρατεύματα και οφείλουν να μας επιστρέψουν.
Συνολικά οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας, σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης», ξεπερνούν, σε σημερινή αξία, τα 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους .
Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, με διάφορες μεθοδεύσεις, κατάφεραν μέχρι τη σύναψη της οριστικής συνθήκης ειρήνης(2 συν 4) που υπεγράφη στη Μόσχα το 1990, να αναβάλλουν την εξόφληση του χρέους τους προς την Ελλάδα. Από το χρονικό αυτό σημείο και μετά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι παραπάνω αναφερόμενες οφειλές είναι απαιτητές από τη χώρα μας.
Άραγε, γιατί σήμερα, παρά ποτέ άλλοτε, δεν τα ζητάνε από τη Μέρκελ που το «παίζει» σιδηρά κυρία;
 ΠΗΓΗ:http://www.antinews.gr/?p=74189