Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

BBC: "Εάν η Ελλάδα έφευγε ποιός θα ήταν ο επόμενος;"

Δύο χρόνια  μας έλεγαν ότι ζούμε χάρις την καλή καρδιά των Γερμανών και να κάτσουμε φρόνιμα γιατί θα μας βαρεθούνε. Τώρα που υπογράψαμε τη θανατική μας καταδίκη με τα ίδια μας τα χέρια η κ.Μέρκελ με θράσος χιλίων πιθήκων αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στο BBC ότι ούτε τολμούσαν να μας αφήσουν να "κρυώσουμε" όχι να πτωχεύσουμε. Η Α. Μέρκελ ομολογεί μεταξύ άλλων, ευθέως ότι αν η Ελλάδα έφευγε από την ευρωζώνη, η τελευταία θα "εξασθενούσε απίστευτα", με δυο λόγια, δηλαδή, θα έμπαινε σε τροχιά διάλυσης! Σε απόλυτη αντίθεση με τις σημερινές δηλώσεις έχουμε τις δηλώσεις Σόιμπλε ο οποίός σε υνέντευξη στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD και σε ερώτηση σχετικά με το αν χάνει την υπομονή του με τους Έλληνες τόνισε ότι προσπαθεί να μην την χάσει. «Προσπαθώ να μην τη χάσω. Αλλά έχω την εντύπωση ότι οι αρμόδιοι στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση  του Eurogroup έχουν πράγματι αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σόιμπλε. Μετά από καιρό έρχεται η κ.Μέρκελ και μας δηλώνει τελείως διαφορετικά πράγματα, με μία ουσιώδη διαφορά τότε πυ μίλησε ο Σόιμπλε δεν είχαμε ακόμα υπογράψει και ο φόβος έπαιζε μπάλα στο γήπεδο της ευρωζώνης. Τώρα όμως η κ.Μέρκελ μπορεί να πει ότι θέλει εκ του ασφαλούς. Σας παραθέτουμε τις δηλώσεις τις.


Κατά της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται εκ νέου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο BBC, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα, Δευτέρα, η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο αυτό «καταστροφικό», τονίζοντας ότι ναι μεν η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα «μακρύ και δύσβατο δρόμο», αλλά θα ήταν «τεράστιο πολιτικό λάθος να επιτραπεί στην Ελλάδα» να εγκαταλείψει το ευρώ. Τότε πως θα έχαναν την υπομονή τους; «Έχουμε αποφασίσει να ανήκουμε σε μια νομισματική ένωση. Είναι μια απόφαση όχι μόνο νομισματική, αλλά και πολιτική» σημειώνει, διαμηνύοντας: «Θα ήταν καταστροφικό αν λέγαμε σε μία από τις χώρες που έχει αποφασίσει να είναι μαζί μας ότι δεν σας θέλουμε πια». Καταστροφικό για ποιόν; «Εξάλλου οι συνθήκες (της Ευρωπαϊκής Ένωσης) δεν το επιτρέπουν» προσθέτει, επισημαίνοντας ότι εάν η Ελλάδα έφευγε από τη ζώνη του ευρώ τότε «οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα αναρωτιούνταν ποιος θα είναι ο επόμενος... Η ευρωζώνη θα γινόταν απίστευτα εξασθενημένη».Μήπως είχαν (και έχουν) σειρά η Ισπανία και η Ιταλία;  «Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη. Η Ευρώπη, και ιδίως η Ευρωζώνη, είναι σε κρίση. Η κρίση αυτή είναι η συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έχει προκαλέσει συζητήσεις πολύ σκληρές σε πολλές χώρες» απαντά η Άνγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας το αντι-γερμανικό αίσθημα που αναπτύσσεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, εξαιτίας του ηγετικού ρόλου του Βερολίνου στην αντιμετώπιση της κρίσης. Η κ.Μέρκελ ομολογεί ότι η κρίση δεν ήταν ελληνικό θέμα αλλά παγκόσμια, τότε προς τι ο διασυρμός μας από όλα τα Δυτικά (και εγχώρια) ΜΜΕ;

«Έχουμε θυελλώδεις συζητήσεις στα Κοινοβούλιά μας και χρησιμοποιούμε σκληρές λέξεις. Ευτυχώς έχουμε μάθει να επιλύουμε τις διαμάχες μας ειρηνικά» προσθέτει. Επίσης, επαναλαμβάνει την υποστήριξή της στην παρουσία της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την άρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να ενταχθεί στο νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο. «Η Βρετανία πρέπει να γνωρίζει πως στη Γερμανία θέλουμε μια Βρετανία ισχυρή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι κάτι το οποίο πάντα επιθυμούσαμε και πάντα θα επιθυμούμε» λέει. Εδώ έχουμε την απόλυτη δικαιωση του defencenet.gr από την αρχή είχαμε πει ότι δεν θα επέτρεπαν στη χώρα να πτωχεύσει γιατί οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες για αυτούς. Θέλανε μία ελεγχόμενη πτώχευση η οποία θα ήταν (και είναι) ολέθρια για εμάς και έτσι να μπορέσουν ν α βάλουν "χέρι" στον εθνικό μας πλούτο, ο οποίος δεν είναι διόλου αμελητέος.Το θέμα είναι τι έκαναν για όλα αυτά οι κυβερνώντες οι οποίοι είχαν την ευθύνη για τη προστασία της χώρας.