Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στα χέρια του Πούτιν το φυσικό αέριο της Ελλάδας; Eπίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα!

Η πρόσφατη διακρατική συμφωνία συνεργασίας Ισραήλ και Ρωσίας, με φόντο την ενέργεια, θα μπορούσε να είχε χαρακτηριστεί ως προάγγελος της είδησης του αιώνα...
Ο, τι οι ΗΠΑ και η Ρωσία βρίσκονται ένα βήμα πριν απ΄ το να συμφωνήσουν, αυτή τη φορά όχι για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, αλλά για τον απόλυτο έλεγχο της ενέργειας παγκοσμίως. Και έτσι να ελέγξουν την διεθνή οικονομία στριμώχνοντας άγρια την διαρκώς ανερχόμενη Κίνα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βεβαίως, ο Νετανιάρχου, δηλαδή ο πρόεδρος της κυβέρνησης του Ισραήλ, απέφυγε επιμελώς να μιλήσει για γεωπολιτικές αλλαγές μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας με τους Ρώσους, αλλά αρκέστηκε να υπογραμμίσει με νόημα στις δηλώσεις του: «Η κυβέρνηση μας θα λειτουργήσει κατά πάντα υπέρ των συμφερόντων του λαού μας».
Και να σκεφθεί κανείς ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά στη συνεκμετάλλευση των κολοσσιαίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων «Lviathan» και «Thamar» του Ισραήλ.
Θα πείτε πάει, χάλασε ο κόσμος, αυτά δεν γίνονται ποτέ. Κι όμως όλα γίνονται, όταν υπάρχει βούληση και ειδικότερα πίεση για άμεσες, ραγδαίες και σαρωτικές γεωπολιτικές αλλαγές, προκειμένου να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.

ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ...ΔΕΠΑ
Το γεγονός της ισραηλορωσικής συμμαχίας αν ερμηνευθεί και αναλυθεί σ΄όλες του τις διαστάσεις και μ' όλες του τις συνέπειες ήταν κυρίως αυτό που «έλυσε» τα χέρια του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να προωθήσει διακρατική συμφωνία συνεργασίας με τους Ρώσους, ειδικά στον τομέα της ενέργειας. Στόχος του η υπογραφή σύμβασης τουλάχιστον για την Δ.Ε.Π.Α, αν όχι και για τον ΔΕΣΦΑ, έναν διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης που βάλτωσε και έτσι προκλήθηκε όπως είναι γνωστό, η δυσαρέσκεια για την ελληνική κυβέρνηση εκ μέρους των Ρώσων.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει αρχίσει ήδη να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη Μόσχα και προς τούτο έστειλε στη ρωσική πρωτεύουσα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος.
Γιατί τον κύριο Κεδίκογλου και όχι τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη θα αναρωτηθούν κάποιοι. Διότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σπούδασε στη Μόσχα επί Σοβιετικής Ένωσης κατόπιν προτροπής, νουθεσίας και παρέμβασης του πατρός του Βασίλη Κεδίκογλου στο Διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο «Limonosov», της ρωσικής πρωτεύουσας. Άρα, γνωρίζει τέλεια τη ρωσική γλώσσα.
Ο Σαμαράς λοιπόν απελευθερωμένος από πιέσεις πέραν του Ατλαντικού θα συμφωνήσει για την πώληση της ΔΕΠΑ, κάτι για το οποίο ενδιαφέρονται διακαώς τα ρωσικά μεγαθήρια «Gazpron» και «Sintez». Και έτσι ακριβώς θα εξευμενίσει ως ένα κάποιο βαθμό η Τρόικα, που παραπονείται για καθυστέρηση στην κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων.
Και να σκεφθεί κανείς ότι μέχρι πολύ πρόσφατα ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν πρόσωπο όχι και τόσο πολύ επιθυμητό στη Μόσχα κυρίως εξαιτίας της ατυχούς κατάληξης του πρώτου διαγωνισμού για την ΔΕΠΑ, που είχε αποβεί άγονος.
Εξυπακούεται ότι στο παιχνίδι της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ θα συμμετάσχουν δυνατά και Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες με κορυφαίους τους Βαρδινογιάννη – Μυτιληναίο, των οποίον ο όμιλος αναζητά ισχυρούς συμπαίκτες στην Ευρώπη και συμμετοχές με τις πολυεθνικές ΕΝΙ και Edisson. Αλλά, αυτό είναι άλλο θέμα.
Το ζητούμενο είναι τι θα κάνει και τι θα πετύχει, λειτουργώντας, κατά πάντα διπλωματικά ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Μόσχα. πηγή: leaks.gr