Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Κ. Παπούλιας: “Υποφέρουμε το ξέρω, αλλά πρέπει να δώσουμε τη μάχη”

Σχόλιο Θ.Π.: Με μια διαφορά κ. Πρόεδρε!  Άλλη η “μάχη” του “μαχόμενου” στο Προεδρικό Μέγαρο και άλλη η MAXH εκείνου που κοιμάται με την οικογένεια του στο αυτοκίνητο, έξω στο δρόμο…!!! Δεν είναι το ίδιο. 
Και κάτι τελευταίο. Από τέτοιες ΜΑΧΕΣ κ. Πρόεδρε αναδεικνύονται οι ΗΡΩΕΣ !!!
Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, με ενότητα και αλληλεγγύη, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης και υπογράμμισε πως το μήνυμα της ήταν πως "όλοι είμαστε πολύ δυνατοί και είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε απειλή".

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής: "Ηταν μια εξαιρετική παρέλαση. Ηταν ένα μήνυμα, ότι η Ελλάδα, οι Ενοπλες Δυνάμεις, ο λαός της, όλοι είμαστε πολύ δυνατοί και είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε απειλή.

Σήμερα είναι μια εξαιρετική ημέρα. Είναι μέρα μνήμης, εξαιρετικής τιμής και σεβασμού σε αυτούς που το 1940 πολέμησαν και ανέτρεψαν τις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι. Έδωσαν ένα μήνυμα στην Ευρώπη: Ότι μπορεί η δημοκρατική Ευρώπη να επικρατήσει και πράγματι ενίκησε.

Σήμερα ο ελληνικός λαός αγωνίζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Εύχομαι με ενότητα, με αλληλεγγύη, με αγάπη ο ένας για τον άλλον, να ξετυλίξουμε τις αρετές εκείνες, που ξετύλιξαν εκείνοι που αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά.

Και αν ξετυλίξουμε αυτές τις αρετές μας, είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε και την κρίση. Η κρίση δεν θα μας νικήσει.

Υποφέρουμε, το ξέρω, αλλά νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να την ξεπεράσουμε και ελπίζω ότι θα την ξεπεράσουμε".

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, τόνισε πως «η Ελλάδα παραμένει ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας».

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξήχθη σήμερα η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας δεν έμειναν ασχολίαστα από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην παρέλαση.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τα μέτρα «απαραίτητα», αλλά ευχήθηκε «να είναι αυτές οι τελευταίες στιγμές που οι επέτειοι θα γιορτάζονται με αυτά τα μέτρα ασφαλείας».

«Δεν πρέπει να επανέλθουμε σε πρόσφατα γεγονότα του παρελθόντος όπου δεν υπήρχε ιερή στιγμή, ήταν όλες ίδιες και ο καθένας μπορούσε να εκφράσει αυτό που θα ήθελε διαλύοντας παρελάσεις, μη επιτρέποντας να γίνουν παρελάσεις ή σταματώντας τις. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ορισμένες εξαιρέσεις. Όλες οι μέρες είναι μέρες ελευθερίας για τον καθένα να εκφράσει στα όρια του Συντάγματος του νόμου τις διαμαρτυρίες του, να πει τις απόψεις του. Υπάρχουν όμως και λίγες στιγμές μέσα στο χρόνο που πρέπει να τις σεβαστούμε», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε, επίσης, κόμματα και συνδικάτα να σεβαστούν τις επετείους, ώστε να καταργηθούν τα μέτρα ασφαλείας. «Προϋποτίθεται μια συμφωνία ανάμεσα σε όλα τα κόμματα εντός και εκτός της Βουλής, ανάμεσα σε όλα τα συνδικάτα, σε όλους τους διαμαρτυρόμενους που έχουν συνασπιστεί σε σωματεία, σε όλους οι οποίοι έχουν κάτι να πουν και η Δημοκρατία όχι μόνο το ανέχεται, αλλά το αντέχει και το θέλει. Όλοι αυτοί πρέπει να συμφωνήσουμε να είναι αυτή η τελευταία φορά και να σεβαστούμε ορισμένες στιγμές που κοιτάμε προς τα πίσω με τιμή», υπογράμμισε.

Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα άρχισε στις 11 το πρωί και διήρκεσε 40 λεπτά. Σε αυτήν συμμετείχαν σημαιοφόροι και παραστάτες από τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας, καθώς και πρόσκοποι και αθλητές των Special Olympics.

Η πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη από αστυνομικούς, κιγκλιδώματα και αστυνομικές κλούβες. Οι θεατές μπορούσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση στην Πανεπιστημίου μόνο από το ύψος της Βουκουρεστίου και μετά.

Επίσης, οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ήταν κλειστοί για τα οχήματα, ενώ εκτός λειτουργίας παρέμενε κατά τη διάρκεια της παρέλασης και ο σταθμός μετρό του Συντάγματος.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης το «παρών» έδωσαν από την κάτω πλευρά την πλατείας Συντάγματος, στο ύψος της Ερμού, σχολικοί φύλακες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Της παρέλασης προηγήθηκε δοξολογία στον ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, καθώς και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:www.capital.gr