Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Οι Τούρκοι «εξαφανίζουν» Καστελόριζο απαιτώντας ΑΟΖ έως την Κρήτη και την Κύπρο

Οι Τούρκοι συνεχίζοντας την «οδό» της συνεχούς προκλητικότητας , του εκφοβισμού και των παράλογων απαιτήσεων, διεκδικούν ΑΟΖ από την Ελλάδα μεταξύ...
Οι Τούρκοι συνεχίζοντας την «οδό» της συνεχούς προκλητικότητας , του εκφοβισμού και των παράλογων απαιτήσεων, διεκδικούν ΑΟΖ από την Ελλάδα μεταξύ των περιοχών Κρήτης και Κύπρου, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα το οποίο διαθέτει και χάρτη.
Τι αιτιάσεις αυτές τις έχουν ενδύσει  μάλιστα  με τον μανδύα των «δίκαιων» νομικών διεκδικήσεων απαιτώντας νομική λύση, χωρίς να μας πουν από ποιο ακριβώς δικαστήριο.
Όπως γίνεται αντιληπτό το Καστελόριζο « εξαφανίζεται» ως δια μαγείας από την περιοχή,  και απλά για την Τουρκία» δεν υπάρχει», διότι έτσι διευκολύνονται καλύτερα τα σχέδια τους.
Το προκλητικότατο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ανατολική μεσόγειο Θάλασσα είναι μια «ημίκλειστη θάλασσα» με  υφαλοκρηπίδα και αποκλειστική οικονομική ζώνη, με πολλούς περιορισμούς, οι οποίοι κανονικά θα πρέπει να καθορίζονται από όλα τα παράκτια κράτη της περιοχής( συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας), βάση συμφωνίας και με βάση τις αρχές της ισότητας.
Εδώ οι Οθωμανοί σύμφωνα με το κείμενο δεν ζητούν, αλλά απαιτούν «σκιαγραφώντας» τις κινήσεις  τους για το επόμενο διάστημα.
Η Τουρκία,   αν και το κράτος με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο, τονίζει το δημοσίευμα, αποκλείεται από ορισμένες πραγματικές εφαρμογές , επειδή η πλειοψηφία των χωρών της περιοχής της αρνούνται τις «δικαιοδοσίες αυτές».
Η Τουρκία θα κινηθεί σύμφωνα με τους αναγκαίους νομικούς, πολιτικούς και οι τεχνικούς κανονισμούς «ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ το νόμιμο μερίδιο του υποβρύχιου πλούτου» της περιοχής, καταλήγουν οι Τούρκοι. Δηλαδή ξεκινούν νομικό αγώνα για την διεκδίκηση ΑΟΖ έως κάτω από την Κρήτη και την Κύπρο, ενώ συγχρόνως προετοιμάζονται με όλα τα μέσα,  ΠΡΩΤΑ να το « επιβάλουν» σε όλες τις παράκτιες χώρες , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Μάλιστα σε άλλο άρθρο ο Dr. jixad  Yayci, αναφέρει ότι , η Ανατολική Μεσόγειος ιστορικά, στρατηγικά και οικονομικά διαθέτει μια σημασία η οποία  προσδιορίζεται με βάση την Κύπρο . Τα παρόχθια κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας δικαιούνται να συμμετέχουν στην κατανομή των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας . Το διεθνές νομικό πλαίσιο προσδιορίζει ότι η Τουρκία , η Αίγυπτος, η κατεχόμενη Κύπρος   και όχι η Συρία, η Λιβύη, το Ισραήλ, θα πρέπει να έχουν αμοιβαία ΑΟΖ με το Λίβανο.
Οι συμφωνίες για την  θαλάσσια δικαιοδοσία επιμερισμού θα πρέπει να αναθεωρηθούν, τονίζει ο Δόκτωρ  . Στην περίπτωση αυτή, η Τουρκία, αποκτά νέα διεθνή δικαιώματα και νόμιμα συμφέροντα στις ανατολικές περιοχές της Μεσογείου, με θαλάσσια δικαιοδοσία σύμφωνα με τον χάρτη.
Σύμφωνα με ανάλυση του pentapostagma.gr, η Τουρκία προετοιμάζεται για διεκδικήσεις επίσημα πλέον  σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα. Με την ισχυρή ναυτική παρουσία φρεγατών, υποβρυχίων, θα προσπαθήσουν να επιβάλουν ΑΟΖ εντός ελληνικού θαλάσσιου χώρου. Δεν έχει σημασία ποιο ακριβώς «παιχνίδι» θα παίξουν οι Οθωμανοί  για να το επιτύχουν, σημασία έχει ότι θέλουν ΑΟΖ και συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.
πηγή: http://www.pentapostagma.gr