Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

O ρωσικός στρατός δεσμεύεται στη Συρία……

Με καταγωγή από το Tatarstan Δημοκρατία της Ομοσπονδίας της Ρωσίας ο στρατηγός Valéri Guérassimov, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και υφυπουργός Άμυνας γνωρίζει καλά το ισλάμ.
O ρωσικός στρατός αρχίζει να δεσμεύεται στη Συρία. Πρόκειται για μια βαθύτατη και σημαντική αλλαγή που επέρχεται στην Μέση Ανατολή: ο ρωσικός στρατός αρχίζει να δεσμεύεται εναντίον της τρομοκρατίας στη Συρία.
Ενώ ήταν απών από τη διεθνή σκηνή έπειτα από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης αν και κινείται προσεκτικά ωστόσο έπερχεται να δομήσει μια Ρωσοσυριακή Επιτροπή να διοχετεύσει όπλα και πληροφορίες και να αποστείλει συμβούλους στη Συρία.Όλα αυτά συμβαίνουν σε συντονισμό λιγότερο ή περισσότερο με τον Λευκό Οίκο.
Με καταγωγή από το Tatarstan Δημοκρατία της Ομοσπονδίας της Ρωσίας ο στρατηγός Valéri Guérassimov, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και υφυπουργός Άμυνας γνωρίζει καλά το ισλάμ..Εκτός των άλλων κατέστειλε εγκλήματα που διαπράτονταν από άλλους στρατιωτικούς ρώσους στην Τσετσενία και πολέμησε νικηφόρα τους τζιχαντιστές το Ισλαμικό Εμιράτο της Itchkérie.

Η Ρωσία που διαπραγματεύθηκε μια τοπική συμμαχία κατά του ισλαμικού Εμιράτου που περιλαμβάνει Τουρκία, Σ Αραβία, Συρία όφειλε ν΄αλλάξει την στρατηγική της μετά την μεταστροφή της Άγκυρας.

Η Άγκυρα αποφάσισε να διακόψει με τη Μόσχα ακυρώνοντας χωρίς πραγματικό κίνητρο τη συμφωνία για τον αγωγό αερίου Turkish Stream δημιουργώντας μάλιστα με την Ουκρανία μια Διεθνής Ισλαμική Ταξιαρχία για ν΄αποσταθεροποιήσει την Κριμαία, και ερχόμενη να ενδυναμώσει το Ισλαμικό Κράτος κατά των κούρδων του PKK και του YPG.

Τοιουτοτρόπως ο λευκός Οίκος όφειλε ν΄αλλάξει την στρατηγική του μετά τους χειρισμούς του στρατηγού John Allen που δεσμεύθηκε με τον Recep Tayyip Erdoğan να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας » για το Ισλαμικό Κράτος στη Β Συρία.

Οριστικά Μόσχα και Ουάσινγκτον συντόνισαν
-την απόσυρση των πυραύλων Patriot από Τουρκία.
-Τη δημιουργία μιας Επιτροπής ρωσοσυριακής.  

Το τέλος της ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού
Οι πύραυλοι Patriot εγκαταστάθηκαν το Γενάρη του 2013 από το ΝΑΤΟ στην Τουρκία προκειμένου να εμποδίσουν τη συριακή αεροπορία να αναπτυχθεί στα σύνορα. Έτσι οι τζιχαντιστές της al-Nosra (al-Qaïda) κατόρθωσαν να καταπατήσουν το βορρά της χώρας.Από το καλοκαίρι του 2014, αυτή η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων είχε καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

Έτσι κατά τη μάχη στο Κομπάνι η συριακή αεροπορία δεν μπορούσε να βομβαρδίσει το Ισλαμικό Κράτος και είχε περιοριστεί σε επιχειρήσεις των χερσαίων δυνάμεων για να σώσει την πόλη.Καθώς αυτή δεν κατόρθωνε να διασχίσει τα 30 τελευταία χιλιόμετρα ο δυτικός τύπος παρουσιάζει τις κουρδικές δυνάμεις του YPG ως ανεξάρτητες από την Δαμασκό ενώ η Συριακή Δημοκρατία τους προμήθευε με όπλα και πλήρωνε τους στρατιώτες τους.

Οι πύραυλοι Patriot, αρχικά είχαν αναπτυχθεί από Γερμανία και Ολλανδία και είναι σήμερα γερμανικοί και ισπανικοί.Αυτοί θα εκμοντερνιστούν και θα επαναναπτυχθούν στη Λιθουανία στα σύνορα με τη Ρωσία.

Η είσοδος του ρωσικού στρατού στον πόλεμο κατά της Συρίας.
Ενώ από την αρχή της διαμάχης η Ρωσία απείχε από το να συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ευτή έρχεται τώρα να δημιουργήσει μια Ρωσοσυριακή Επιτροπή .

Ωστόσο το ΝΑΤΟ οργάνωσε το σύνολο των γεγονότων της λεγόμενης αραβικής άνοιξης εκ των οποίων ο πόλεμος κατά της Συρίας και συντόνισε τα ξένα τζιχαντιστικά δίκτυα και τους συνεργάτες τους λίβυους και σύριους τους αποκαλούμενους «αντάρτες», από τότε που η βάση της Σμύρνης, έγινε η έδρα της LancCom (Διοίκηση επίγειων Δυνάμεων των 28 κρατών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας).

Εδώ και κάποιες εβδομάδες πολυάριθμοι ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι έφθασαν στη Δαμασκό. Αναφέρεται η πιθανότητα να ανοίξει κι ένα δεύτερο στρατιωτικό ρωσικό λιμάνι-βάση στη Συρία.

6 Mikoyan-Gourevitch MiG-31 παραδόθηκαν από τους ρώσους στη Συρία. Αυτά τα αεροσκάφη είναι τα καλύτερα καταδιωκτικά στον κόσμο. Αγοράστηκαν το 2007 αλλά το συμβόλαιο είχε μπλοκαριστεί. Η παράδοσή τους δεν εμπίπτει στο embargo όπλων γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις τήρησης της τάξης αλλά μόνο για την Εθνική Άμυνα σε περίπτωση επιδρομών Ισράηλ και Τουρκίας.

Υπό διαφορετικών πλαισίων τα 2 αυτά κράτη παρενέβησαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια του πολέμου για να υποστηρίξουν τους τζιχαντιστές όταν αυτοί ήταν σε δυσκολία.

Στις 30 Γενάρη 2013 η Tsahal βομβάρδισε το κέντρο στρατιωτικών ερευνών στην Jemraya με το πρόσχημα ότι θα καταστρέψουν όπλα προορισμένα για την Hezbollah.

Στην πραγματικότητα για να καταστρέψουν αρχείο επικοινωνίας δορυφορικών δεδομένων του ΝΑΤΟ που είχε κατασχέσει ο συριακός στρατός πριν την αποκρυπτογράφησή του. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την ισραηλινή αεροπορία σε συντονισμό με τον FSA που πλαισιώνεται από αξιωματικούς της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων υπό την επίβλεψη της LandCom του ΝΑΤΟ. Από τότε οι από κοινού επιχειρήσεις συνεχίστηκαν.

Στις 21 Αυγούστου 2015 κι ενώ η al-Qaïda επιτέθηκε στο ισραηλινό έδαφος το Ισραήλ βομβάρδισε την αεροπορική βάση της Quneitra στο συριακό Γκολάν. Η συριακή αεράμυνα ανταπάντησε καταρρίπτοντας ένα ισραηλινό αεροσκάφος της συμμαχίας Ισραήλ τζιχαντιστών.

Την ίδια στιγμή ο ρωσικός στρατός έρχεται να διοχετεύσει για πρώτη φορά εικόνες από δορυφόρο στη Συρία. Αυτή η απόφαση αναμενόμενη εδώ και 5 χρόνια ανατρέπει την στρατιωτική κατάσταση. Στην πραγματικότητα μέχρι τώρα οι τζιχαντιστές συχνά διέφευγαν από το συριακό στρατό χάρη στις εικόνες δορυφόρου που το ΝΑΤΟ τους διοχέτευε. Ακόμη κι αν εδώ κι ένα εξάμηνο φαίνεται το ΝΑΤΟ να μην μοιράζεται πια τις πληροφορίες του με το Ισλαμικό Κράτος αλλά με την jabhat al-Nosra (al-Qaïda).

Tελικά οι ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι συγκεντρώνουν πολυάριθμες πληροφορίες για να μελετηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης διεθνούς δύναμης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.Αυτοί θα παραδώσουν μια αναφορά στο Κρεμλίνο που με τη σειρά του θα μελετήσει την δυνατότητα ρωσικής επιχείρησης όπως αυτή μιας επιχείρησης κοινής με την Οργάνωση της Συνθήκης για τη συλλογική ασφάλεια (OTSC).

Αυτό το όργανο θα συνέλθει στο Tadjikistan στο  Douchanbé, στις 15 Σεπτεμβρίου. Μια ανάπτυξη δύναμης OTSC ήταν ήδη προσανατολισμένη τον Ιούνη του 2012 κατά την προετοιμασία της «Διάσκεψης της Γενεύης 1 ».

Αυτή η στρατιωτική συμμαχία περιλαμβάνει 3 μουσουλμανικά κράτη Kazakhstan, Kirghizistan, Tadjikistan που είναι πιθανότερο να πολεμήσουν κατά των τρομοκρατών για ευνόητους λόγους. Βέβαια εκείνη την εποχή η OTSC δεν είχε την συμφωνία του ΟΗΕ για να πραγματοποιήσει ειρηνευτικές επιχειρήσεις. Αυτό κανονίστηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2012 και θα μπορούσε να εφαρμοστεί τόσο σε Αφγανιστάν όσο και σε Συρία.

Τα όρια της συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Λευκού Οίκου
Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία Μόσχας και Λευκού Οίκου έχει τα όριά της: η Ρωσία εύχεται να εκριζώσει τους τζιχαντιστές πριν στραφούν εναντίον της ενώ οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν σε άλλες διαμάχες όπως αυτό έγινε σε Afghanistan, Bosnie-Herzégovine, Tchétchénie,Kosovo.Κάποια στοιχεία της Daesh έφθασαν στην Kherson (Ukraine), όπου βρίσκεται ήδη η αυτοαποκαλούμενη «κυβέρνηση της Κριμαίας σε εξορία».

Είναι προφανές ότι από την αμερικανική πλευρά η απόσυρση των Patriot είναι μια παγίδα.Θα χαροποιούσε την Washington αν η Ρωσία μείωνε τον αριθμό των τζιχαντιστών αλλά δεν θα την δυσαρεστούσε και πολύ αν αυτή τελμάτωνε στη Συρία.Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον η ρωσική αρκούδα προχωράει προσεκτικά.(voltairenet 24/8/15) dimpenews.com