Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το Βαθύ αμερικανικό Κράτος που εκφράζεται από το σιωνιστικό κέντρο, (Ρότσιλντ, Ροκφέλερ κλπ), και από τις πολεμικές βιομηχανίες, έχει σήμερα δυο βασικούς στόχους, (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αμερικανική εξωτερική πολίτικη ταυτίζεται μαζί του) :
1) την πλήρη επικράτηση στην Μέση Ανατολή και τον απόλυτο έλεγχο των ενεργειακών αγωγών και, 2) την διάσπαση της Ρωσίας και στη συνέχεια την διάσπαση της Κίνας, (αν δεν μπορέσουν να τα βρουν με το Πεκίνο), σε μικρότερα φυλετικοεθνικιστικά κρατίδια πλήρως ελεγχόμενα από την Δύση. Ειδικά για την Ρωσία του Πούτιν αφού τον ανατρέψουν, (σύμφωνα με τις.. «ονειρικές» τους φιλοδοξίες), την προορίζουν για αποθήκη πρώτων υλών και ενέργειας.
Η προσοχή αυτή την χρονική περίοδο συγκεντρώνεται στις εξελίξεις στην Συρία οι οποίες προκαλούν τον τρόμο για τις πιθανές συνέπειες μιας ολοκληρωτικής θερμής σύγκρουσης και την ομαδική κατευθυνόμενη έξοδο εκατομμυρίων από τη περιοχή αυτή, που αποστέλλονται σχεδιασμένα στην Ευρώπη για την διάλυση και πολτοποίηση των ευρωπαϊκών λαών με πρώτη και καλύτερη την Ελλάδα.
Η ψήφιση στις 3 Σεπτεμβρίου από την τουρκική βουλή της παράτασης της άδειας στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων της Τουρκίας, κατά παράβαση κάθε διεθνούς δικαίου, (και κανένας ΟΗΕ δεν διαμαρτύρεται), η συγκέντρωση για πρώτη φορά μετά την εισβολή στο Ιράκ αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή και οι πληροφορίες για αποστολή επίλεκτων ρωσικών κομάντος στο συριακό έδαφος, σκιαγραφούν ένα άκρως εκρηκτικό τοπίο. Ήδη όπως αναφέρεται οι Αμερικανοί έχουν περί τα 30 μαχητικά αεροσκάφη στο Ινζιρλίκ, ενώ το συνολικό επίλεκτο στρατιωτικό προσωπικό των Αμερικανών στην βάση έχει φτάσει τις 2.000. Παράλληλα και αριθμός αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχει προσγειωθεί στη βάση του Ιντζιρλίκ ενώ προβλέπεται και η άφιξη τεσσάρων αεροπορικών τάνκερς για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών υπό αέρος.
Εκτός από τις ΗΠΑ και το Κατάρ φαίνεται πως έχει συνάψει αυτές τις μέρες συμφωνία με την Τουρκία για την συμμετοχή του στις εξαγγελλόμενες επιχειρήσεις εντός του συριακού εδάφους. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες το Κατάρ θα στείλει αεροπορικές δυνάμεις σε τουρκικά αεροδρόμια για να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις στο συριακό έδαφος κατά της DAEŞ, (στρατιωτική δύναμη των Τζιχαντιστών). Συγκεκριμένα το Κατάρ θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποίει το αεροδρόμιο του Ιντζιρλίκ μαζί με τις ΗΠΑ για να συμμετέχει στις πολεμικές επιχειρήσεις με αεροπορικές επιδρομές.
Το πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι το Κουρδικό όπου εδώ υπάρχει διαφωνία απόψεων από τις ΗΠΑ και την Τουρκία και από την άλλη το Ιράν που έχει δείξει τα «δόντια» του στη Τουρκία στην περίπτωση που αποπειραθεί να εισβάλει στο συριακό έδαφος. Ένας από τους κυριότερους λόγους της τουρκικής επέμβασης εναντίον των Κούρδων ήταν η διαφαινόμενη δημιουργία διαδρόμου στην βόρειο Συρία υπό τον έλεγχο κυρίως του ΡΚΚ, (PYD, συριακός κλάδος του ΡΚΚ) που θα διοχετεύει το πετρέλαιο από το βόρειο Ιράκ στην Μεσόγειο και η πιθανότητα ανακήρυξη αυτονομίας της κουρδικής περιοχής γεγονός που θα σηματοδοτήσει και την ανακήρυξη αυτονομίας στο τουρκικό Κουρδιστάν.
Σύμφωνα με τον Mehmet Alşı Güller, αρθρογράφου της Aydınlık, ο πόλεμος γίνεται καθαρά για αυτόν τον περίφημο ενεργειακό διάδρομο. Την κατάσταση επιδείνωσε και η ουσιαστικη κατάρρευση της διαδικασίας επίλυσης του κουρδικού που είχε διαφημίσει ο ίδιος ο Ερντογάν μέσα στους τελευταίους επτά μήνες. Τους τελευταίους επτά μήνες σύμφωνα με την εφημερίδα Star, το ΡΚΚ πραγματοποίησε 154 ένοπλες επιθέσεις, σημειώθηκαν 172 εκρήξεις, 351 οδομαχίες με τις δυνάμεις ασφάλειας, 10 ενέδρες σε εθνική οδό, 19 απαγωγές, 47 εμπρησμοί, 241 επιθέσεις με μολότοφ σε διαδηλώσεις μέσα σε ένα συνεχώς αυξανόμενο εκρηκτικό κλίμα που εξέθεσε ακόμα και το φιλοκουρδικό κόμμα HDP. Οι επιθέσεις αυτές είχαν σαν κύρια αφορμή την φανερή υποστήριξη της Τουρκίας στους Τζιχαντιστές εναντίον των Κούρδων της Συρίας.


Οι Αμερικανοί προτιμούν ένα συμβιβασμό του Ερντογάν με τους Κούρδους γι’ αυτό και δεν έσπευσαν να επιδοκιμάσουν τις αεροπορικές επιδρομές των Τούρκων στο βόρειο Ιράκ παρά του ότι χαρακτήρισαν το ΡKK σαν τρομοκρατική οργάνωση. Ο Ερντογάν από την πλευρά του διακατέχεται από το μόνιμο άγχος ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους που θα προκαλέσει διασπαστικές τάσεις μέσα στην Τουρκία και επιμένει σε συγκρουσιακή λογική. Τις επιδρομές αυτές καταδίκασε και ο Haydar İbadi πρωθυπουργός του Ιράκ. Εδώ να σημειώσουμε μια άτυπη συμμαχία μεταξύ ΡΚΚ και κυβέρνησης της Βαγδάτης που έχει καταδικάσει με έντονο τρόπο σαν παράνομη την εξαγωγή πετρελαίου από τον Μπαρζανί προς την Τουρκία. Εξ άλλου το σιιτικό Ιράκ είναι και ο κύριο διάδρομος των Ιρανών που κατευθύνονται για να βοηθήσουν τον Άσαντ κατά των Τούρκων και των Αμερικανών
Στον πόλεμο αυτό στο ένα μέτωπο, το «Ατλαντικό», σύμφωνα με Mehmet Alşı Güller, βρίσκονται οι Ερντογάν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ιορδανία, Μπαρζανί και από πίσω Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ. Στο άλλο μέτωπο βρίσκονται το Ιράν, Κίνα, Ρωσία, Ιράκ, Συρία και Λίβανος. Οι Κούρδοι βρίσκονται μεταξύ αυτών των δυο μετώπων αλλά είναι σαφής η αντιπαράθεση τους με τον Ερντογάν. Το ενδιαφέρων σε όλα αυτά είναι η στάση του Ισραήλ.
Αυτές τις μέρες παρατηρείται μια σοβαρή κίνηση επαναπροσέγγισης Τουρκίας Ισραήλ με την πρωτοβουλία του νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας , Feridun Sinirlioğlu. Όπως αποκαλύπτεται, στις 23 Ιουνίου 2015 ο τότε σύμβουλος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Feridun Sinirlioğlu, συναντήθηκε στην Ρώμη με τον διευθυντή του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Dore Gold, με τον οποίο συμφώνησαν ότι με την νέα τουρκική κυβέρνηση θα δοθεί άδεια ώστε οι τουρκικές εταιρίες θα αναλάβουν να προωθήσουν το φυσικό αέριο του Λεβιάθαν στην Τουρκία και από εκεί στην δυτική Ευρώπη. Όπως γίνεται αντιληπτό, αν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια τότε η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα μένουν έξω και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την προώθηση του φυσικού αερίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό μέσω Τουρκίας.
Εντωμεταξύ σύμφωνα με το σχέδιο επέμβασης στην Συρία θα δημιουργηθούν δυο ζώνες ασφαλείας, μια στο βόρεια σύνορα Τουρκίας Συρίας και άλλη μια στα σύνορα Ιορδανίας Συρίας. Ο Ερντογάν θα έχει επαφές και με το Πεντάγωνο όπου θα συζητηθούν οι στρατιωτικές λεπτομέρειες χερσαίων επιχειρήσεων. Στις συζητήσεις αυτές θα πάρει μέρος και ο στρατηγός John Allen, που έχει πρωτοστατήσει στις συνομιλίες στην Άγκυρα για την σύναψη της συμφωνίας του Ιντζιρλίκ. Οι Αμερικανοί αναμένεται να πιέσουν τον Ερντογάν για οριστική επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ τονίζοντας και το «κοινό» τους ενεργειακό συμφέρον.
Φυσικά όλα αυτά αν εξελιχτούν έτσι, θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου σε ένα ανεξέλεγκτο Αρμαγεδδών στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο και γι’ αυτό επιβάλλεται από πλευράς μας να είμαστε σε άμεση ετοιμότητα και από τώρα να σχεδιαστούν όλα τα εναλλακτικά σχέδια. Αλλά από ποιους ;;;
Εμείς ας βουλιάζουμε σε ένα άσχετο και άχρηστο προεκλογικό πυρετό ενώ η χώρα βυθίζεται στο τσουνάμι των παράνομων μουσουλμάνων που καταφανούν κατά χιλιάδες και στην καταστροφική κατοχή των μνημονίων.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr