Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Χρηματοδοτούσαν κοράνι και τζαμιά αλλά σήμερα ρωτούν για το κόστος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ !!!

Σχόλιο Θ.Π.: τους πειράζει το κόστος των εορτασμών της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ αλλά δεν τους πείραζε καθόλου το κόστος για την ανέγερση ΤΖΑΜΙΟΥ ή το κόστος για την εκμάθηση του κορανίου στα σχολεία…!!!
Ερώτηση από τον Α. Λοβέρδο για το φετινό κόστος των επετειακών εκδηλώσεων...
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δια του αρμόδιου Εισηγητή της Ανδρέα Λοβέρδου, ανακοίνωσε ότι καταθέτει ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το κόστος των φετινών επετειακών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, καθώς και το κόστος των αντίστοιχων εκδηλώσεων του 2011, 2012, 2013, 2014. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε και σχετικό σχόλιο στα social media: 

ΑΝΟΙΞΤΕ τα ταμεία έρχονται πακέτα “Διαφωτισμού”

ΦΩΤΟ από sciencearchives.wordpress.com
“ …η Ελληνική Επανάσταση πνευματικό τέκνον του Διαφωτισμού και των πανανθρώπινων αξιών της  Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης απότοκο του μεγάλου ξεσηκωμού του Λαού μας όρισε το πλαίσιο το αξιακό….”
Απόσπασμα επισήμων δηλώσεων μετά το πέρας της παρέλασης της 25 Μαρτίου στο Σύνταγμα.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ 1821 ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ-ΡΩΜΑΝΙΑ

ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΜΗΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ
-Νομική Διάταξις της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος, ή Οργανισμός του Αρείου Πάγου, Γερουσίας της Ανατ. Ελλάδος, 4/11/1821: “Οι κοινωνικοί νόμοι των αειμνήστων χριστιανών αυτοκρατόρων της Ελλάδος μόνοι ισχύουσι κατά το παρόν εις την Ανατολικήν Χέρσον Ελλάδαν”

25η Μαρτίου: "Εμπρός, Ελλάς Επαναστάτισσα"

«Εμπρός, Ελλάς επαναστάτισσα, στάσου όρθια, κράτα με τα γερά τα όπλα την δύναμήν σου. Δεν εγέρθηκε ένας Όλυμπος του κάκου, η Πίνδος σου και οι Θερμοπύλες, η τιμή σου.» αναφέρει το ποίημα του μεγάλου Ρώσου ποιητή Πούσκιν.
25η Μαρτίου. Μέρα της πίστης και της λευτεριάς. Από την αρχή του ξεσηκωμού φάνηκε ότι ο δρόμος θα είναι βαμμένος με αίμα Ελλήνων αγωνιστών.

Η Παναγία έκανε το θαύμα της...

Η Αρχιστράτηγός μας

«Χαίρε, δι’ ής εγείρονται τρόπαια
Χαίρε, δι’ ής εχθροί καταπίπτουσιν»
626 μ.Χ. Η Κωνσταντινούπολις, η πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, εδοκιμάζετο σκληρώς. Ο Ηράκλειος, ο γενναιότατος αυτοκράτορ, απουσίαζε. Με όλον τον στρατόν του ευρίσκετο προς τα ανατολικά σύνορα της αυτοκρατορίας, αγωνιζόμενος να συντρίψει τον Χοσρόην, τον αγέροχον εκείνον βασιλέα της Περσίας, τον διάδοχον του Ξέρξου κατά το μίσος προς τον Ελληνισμόν, όστις εκαυχάτο ότι δεν θα καταθέσει τα όπλα παρά μόνον όταν και ο τελευταίος Χριστιανός αρνηθή τον εσταυρωμένον.