Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Πόσο επηρέασαν τις ρωσικές εκλογές η συναναστροφή με τον Ερντογάν;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όσο κ. Πούτιν καθυστερείς να πιάσεις την τουρκική αλεπού θα το πληρώνουν αθώοι άνθρωποι… Πόσο  επηρέασαν  τις ρωσικές εκλογές η συναναστροφή με τον Ερντογάν;
Εκ πρώτης όψεως καθόλου, όμως εμφανίζονται δεδομένα που προβληματίζουν κατά πόσο επηρεάστηκε η κοινή ρωσική γνώμη από το αιφνίδιο  στρατηγικό άνοιγμα του κ. Πούτιν προς την Τουρκία.

Ο Πούτιν πάλι παντοδύναμος μετεκλογικά.

«Η κυβερνώσα Ενωμένη Ρωσία πήρε 51% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, μετά την καταμέτρηση ενός τέταρτου των συνολικών ψήφων.

Αυτό θα επιτρέψει στο κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε από τον Πούτιν και επωφελείται από την δημοτικότητά του ώστε να επεκτείνει την κυριαρχία του στην κατώτερη βουλή, ή Ντούμα.» ΑΠΕ-ΜΠΕ http://www.businessnews.gr/19 Σεπτεμβρίου 2016

«Πρόκειται για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά την προσχώρηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014, η οποία οδήγησε σε εκτόξευση της δημοτικότητας του προέδρου Πούτιν σε ποσοστά άνω του 80%. Ταυτόχρονα όμως πρόκειται όμως και για τις πρώτες εκλογές μετά τη μεγάλη ύφεση στην οποία περιήλθε η ρωσική οικονομία εξαιτίας της πτώσης στην τιμή του πετρελαίου, των αποτυχημένων οικονομικών μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό, αλλά και της επιβολής των δυτικών κυρώσεων προς τη Μόσχα.

Το κόμμα της «Ενωμένης Ρωσίας» με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Νμίτρι Μεντβέντεφ, άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Πούτιν, θέλει να υπερασπίσει με κάθε τρόπο την υπεροχή του, ωστόσο αντιλαμβάνεται πλέον ότι η δυσαρέσκεια των απλών πολιτών μεγαλώνει»http://www.logiastarata.gr/18Σεπ2016

Αυτή την  δυσαρέσκεια των απλών πολιτών άφησε να εννοηθεί και ο πρόεδρος Πούτιν μόλις ανακοινώθηκαν τα πρώτα exit polls.

"Ξέρουμε ότι η ζωή είναι δύσκολη για τους ανθρώπους, υπάρχουν πολλά προβλήματα, πολλά άλυτα προβλήματα. Ωστόσο, έχουμε το αποτέλεσμα αυτό". Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ http://www.businessnews.gr/19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο κ. Πούτιν δεν αιθεροβατεί κατανόησε το μήνυμα που ήρθε από το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων.

 Διότι το μικρό ποσοστό ψηφοφόρων που προσήλθε στις κάλπες έδειξε και μια μείωση του ενθουσιασμού για την κυβερνητική ηγεσία, 18 μήνες πριν τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Αναφορικά με τη μικρή προσέλευση στις κάλπες, μικρότερη του 40% στις 18.00, ώρα Ελλάδος (σ.σ. έναντι 51% στις προηγούμενες), ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε «πως ναι μεν δεν ήταν η υψηλότερη, αλλά ήταν μολαταύτα σημαντική». http://www.pronews.gr/portal 18/09/2016

Άραγε ο πρόεδρος της Ρωσίας θα εξετάσει κατά πόσο επηρέασε τον ενθουσιασμό της προσέλευσης των ψηφοφόρων το γεγονός της γεωπολιτιτικής και οικονομικής συμπαράταξης του με την Τουρκία;

Πέρα από τους νόμους του money is everything… ώστε η Κωνσταντινούπολη να μην έχει διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω χαμηλής πίεσης στο  δίκτυο του φυσικού αερίου της…

Υπάρχουν και οι πνευματικοί νόμοι και η ιστορική συνείδηση ενός λάου σαν του ρωσικού που έζησε και αυτός την ιστορική θηριωδία και την μπαμπεσιά των αγαρηνών, όπως σαν παράδειγμα αντλούμε μέσα από το συναξάρι του γνωστού μας  ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ και την ταλαιπωρία (καύση) του ιερού σκηνώματος του από τους φανατικούς ισλαμιστές της εποχής εκείνης.

Και αναφέρουμε τον ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ τον Ρώσσο διότι φέτος ανήμερα της εορτής του ήρθε ο πρόεδρος Πούτιν στην Ελλάδα για να επισκεφτεί το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.

Δεν είναι μόνο ο ρωσικός λαός που αντιδρά στα ανοίγματα προς τον Ερντογάν που τον θεωρεί σφαγέα  της Συρίας και υποστηρικτή της ISIS σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ρωσικής διπλωματίας πριν την συνάντηση του Αυγούστου.

Αλλά και ανώτεροι κυβερνητικοί , όπως ο  Sergei Ivanov, ο οποίος παραιτείται στις 12 Αυγούστου , τρία 24ωρα μετά αφού μεσολάβησε η επίσκεψη του Ερντογάν στις 9 Αυγούστου και έλαβε γνώση φυσικά των παρασκηνιακών συμφωνιών Ρωσίας- Τουρκίας .

«Ο Πούτιν απομάκρυνε τον πανίσχυρο επιτελάρχη του Κρεμλίνου

Ο πρόεδρος Πούτιν ανέφερε πως ο ίδιος ο Ιβάνοφ του ζήτησε την αλλαγή πόστου | Alexei Druzhinin/Sputnik, Kremlin Pool¨ 12.08.2016, 14:07 Συντάκτης: efsyn.gr
«Ο Σεργεί Ιβανώφ ήταν πρώην αξιωματικός της KGB, είχε ασκήσει τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας και του αναπληρωτή πρωθυπουργού , ενώ είχε θεωρηθεί ως ένας από τους στενότερους συμμάχους του Πούτιν.

Ο ίδιος μάλιστα θεωρούνταν ως ένας πιθανός διάδοχος του Πούτιν, πριν ο Ρώσος Πρόεδρος επιλέξει τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2008, όταν ο ίδιος σύμφωνα με τον νόμο δεν μπορούσε να το πράξει .

Εκκαθαρίσεις ή απλά ένα ασήμαντο γεγονός; Αυτό θα το δείξει η συνέχεια διότι ήδη όπως είναι γνωστό διανύουμε ύποπτους και πονηρούς καιρούς.» http://www.pentapostagma.gr/ 14 Αυγούστου 2016, 8:12 πμ

Στις 22 Αυγούστου αρθρογραφούμε…
«Ο Σουλτάνος φέρνει σε δύσκολη θέση τον Πούτιν ενώπιον του Ρωσικού Λαού.»
Μουρλοκομείο- Τρελοκομείο = Πόλεμος

Η τρέλα είναι μεταδοτική και επικίνδυνη όταν με αυτήν παίζονται γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά παίγνια.

Με την ¨τρέλα¨ αυτή την έβγαλε μέχρι τώρα καθαρή ο κατ εξοχήν προαγωγός της ISIS στην Συρία και γενικότερα στην Μέση Ανατολή.

Αλλά που θα πάει η τουρκική αλεπού θα πιαστεί στα τέσσερα.

Σήμερα οι Τούρκοι θέλουν να δείξουν άλλο πρόσωπο προς την παγκόσμια κοινή γνώμη και συλλαμβάνουν τζιχαντιστές.

«Στη σύλληψη 40 ατόμων προχώρησαν σήμερα οι αντιτρομοκρατικές αρχές της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για την εξάρθρωση των τζιχαντιστικών θυλάκων στην Τουρκία.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 23 επιχειρήσεις στη συνοικία Φατίχ, όπου συνελήφθησαν ύποπτοι από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και το Αζερμπαϊτζάν.

Μερικοί εκ των συλληφθέντων, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, έχουν μεταβεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν στις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας.» http://www.businessnews.gr/19 Σεπτεμβρίου 2016

Άραγε όλοι αυτοί οι «εκλεκτοί φιλοξενούμενοι εγκληματίες» στην Τουρκία  για πού ετοιμαζόταν να αποβιβαστούν και μετά να μπουκάρουν σαν κινητές βόμβες στην Ευρώπη;

Όσο κ. Πούτιν καθυστερείς να πιάσεις την τουρκική αλεπού θα το πληρώνουν αθώοι άνθρωποι και στο τέλος …

Το τέλος το γνωρίζει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ που περιβλέπει τα διαβήματα μας.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας