Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Ότι δεν μοιράζεται με το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ θα μοιραστεί με το μαχαίρι.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Χάθηκε ο μπούσουλας της παγκοσμιοποίησης και λόγω σύγχυσης και πανικού ετοιμάζεται το κάθε Έθνος να κάνει του κεφαλιού του.
Η παραπάνω φράση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ είναι ένα χαστούκι στους δήθεν πετυχημένους στόχους του σημερινού ανθρώπινου πολιτισμού μας.

Αν ρωτήσουμε τους δικούς μας εδώ που λένε ότι πασχίζουν με αξιολογήσεις , μνημόνια και άλλα οικονομικά εργαλεία – γκιλοτίνες να μας σώσουν ..θα μας πουν «όλα καλά»  ή « βγαίνουμε από τούνελ» ή « έρχεται το χαμόγελο».

Καλά δεν βλέπουν τι έρχεται;

Έχουν προετοιμαστεί για αυτό που έρχεται;

Γιατί η Ελλάδα να βρεθεί απογυμνωμένη και εξασθενημένη από   χείριστες  φορομπηχτικές τοκογλυφικές  πολιτικές μέσα  στην παγκόσμια καταιγίδα που πάει να ξεσπάσει;

Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν καλά νέα, η Ευρώπη φαίνεται να μένει από ενέργεια .

Δεν είναι μόνο που η Γερμανία δεν μπορεί να καταλήξει σε βιώσιμο κυβερνητικό σχηματισμό γεγονός που αναδεικνύει παθογένειες που τόσο χρόνια ήταν καλά κρυμμένες .

Και ήταν καλά κρυμμένες για να πατηθεί κυρίως η Ελλάδα που την απέτρεπαν με μακροχρόνιες  πολιτικές να γίνει παραγωγός των ενεργειακών αποθεμάτων της.

Η ΕΥΡΏΠΗ ήθελε και θέλει την Ελλάδα όχι παραγωγό ενέργειας αλλά  κυρίως διαμετακομιστικό κόμβο βλ.  τον Turk stream, τον  EAST MED, τον BLUE STREAM, τον ΤΑΡ.

Ναι αλλά σήμερα η Ευρώπη βρέθηκε ανάμεσα σε « φίλια πυρά» και σε λίγο δεν θα έχει πολύτιμες ποσότητες ενέργειας.

«Μεντβέντεφ: Οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους»

Οι Ρώσοι έχουν σοβαρούς λόγους να είναι εκνευρισμένοι με τις ΗΠΑ μετά την κρίση της Ουκρανίας.

Ουσιαστικά η Ουκρανία με την φιλοδυτική πολιτική της αποδυναμώθηκε ως ο κατεξοχήν διαμετακομιστικός κόμβος ρωσικής ενέργειας προς την ενεργοβόρα ΕΕ.

Και φυσικά αυτό κοστίζει και στην Ρωσία αλλά κυρίως προς την Γερμανία μακροπρόθεσμα.

Ας αναλογιστούμε ότι πίσω από ένα καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο της Γερμανικής Αυτοκινητοβιομηχανίας κρύβονται κάποια κυβικά ρωσικού φυσικού αερίου για να κατασκευαστεί.

Για να εξισορροπήσει την απώλεια εσόδων η Ρωσία σχεδίασε να στείλει νέες ποσότητες φυσικού αερίου στην ΕΕ μέσω Τουρκίας βλ. Turk stream και να υλοποιήσει ένα βελτιωμένο αγωγό   μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω Βαλτικής βλ. Nord Stream II.

Αλλά πάλι μπροστά  στους σχεδιασμούς αυτούς της Ρωσίας έρχεται το ΟΧΙ των ΗΠΑ.

Σε σχέση με τον Turk stream

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στο αγωγό φυσικού αερίου από τη Ρωσία που διαμέσου του Εύξεινου Πόντου κατευθύνεται στην Τουρκία και από εκεί επεκτείνεται στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων του Κράτους, Τζον Μακάρικ.

Το έργο των 1.100 χιλιομέτρων του ‘Turkstream’ προορίζεται να μεταφέρει 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, μέσω τεσσάρων παράλληλων γραμμών.

Υπολογίζεται ότι τα 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα φθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τα υπόλοιπα 16 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα διατεθούν για οικιακή χρήση της Τουρκίας.

Η Ρωσία αποστέλλει σήμερα φυσικό αέριο στην Τουρκία μέσω του ‘Blue Stream’ και των διαβαλκανικών αγωγών.»  Νοέμβριος 29, 2017. 22:03 (Στοιχεία από dailysabah.com) The Hellenic Information Team

Σε σχέση με τον Nord Stream II

«Ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων των ΗΠΑ, Τζον Μακάρικ δήλωσε ότι εάν γίνει συμφωνία μεταξύ της  Gazprom με ευρωπαίους προμηθευτές, θα πρέπει να εξετασθούν τα «περιγράμματα της συμφωνίας, πριν αποφασισθεί εάν οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Ο αγωγός  Nord Stream είναι ένα πολιτικό σχέδιο της ρωσικής κυβέρνησης που αποσκοπεί στην εκτροπή των υφιστάμενων ροών μέσω της Ουκρανίας στην Ευρώπη και θα στερούσε την Ουκρανία από τις πληρωμές διαμετακόμισης.»  (Στοιχεία από dailysabah.com) The Hellenic Information Team

Θα μου πείτε η Ευρώπη άγεται και φέρεται από τις ΗΠΑ;

ΚΑΙ πριν αλέκτωρ φωνήσει  τρεις …λάλησε η Δανία

«Η βουλή της Δανίας ψήφισε νόμο ο οποίος δίνει την δυνατότητα στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να  εξετάσει αν είναι σκόπιμο για λόγους εθνικής ασφαλείας να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream-2 μέσω των χωρικών υδάτων του βασιλείου της Δανίας. 

Ο σχετικός νόμος ψηφίσθηκε σε σχέση με την σχεδιαζόμενη κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, ο οποίος πρέπει να περάσει μέσα από τα χωρικά ύδατα της νήσου Μπορνχόλμ, εφόσον δώσει την σχετική άδεια η κυβέρνηση της Δανίας. 

Το εν λόγω ζήτημα μέχρι στιγμής βρίσκονταν στην αρμοδιότητα του Οργανισμού Ενεργείας της Δανίας, ο οποίος είχε το δικαίωμα να απορρίψει την κατασκευή του αγωγού μόνο για οικολογικούς λόγους. Σύμφωνα με τον νέο νόμο το δικαίωμα αυτό το αποκτά και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, το οποίο μπορεί να επικαλεσθεί την ύπαρξη ξένων συμφερόντων  και λόγους εθνικής ασφάλειας. 

Η κυβέρνηση της Δανίας θεωρεί ότι ο αγωγός Nord Stream-2  (ο οποίος έχει ως αφετηρία την Ρωσία και θα καταλήγει υποθαλάσσια μέσω της Θάλασσας της Βαλτικής στην Γερμανία) δεν είναι μόνο ένα οικονομικό έργο αλλά και ένα πολιτικής σημασίας έργο που επηρεάζει την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ. Επανειλημμένα είχε προτείνει να εξουσιοδοτηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξάγει συνομιλίες με την Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού.              

Ο αγωγός Nord Stream-2  προβλέπεται να περάσει μέσω των χωρικών υδάτων της Δανίας και της αποκλειστικής οικονομική ζώνης της Δανίας σε μήκος 139 χιλιομέτρων και κοντά από την νήσο Μπορνχόλμ. 

Για την κατασκευή του αγωγού απαιτούνται άδειες από την Γερμανία, την Ρωσία την Φιλανδία και την Σουηδία, μέσα από τα χωρικά ύδατα των οποίων θα περάσει. Απαιτούνται επίσης διαβουλεύσεις σε διεθνές επίπεδο με την Λιθουανία, Λετονία, Πολωνία και Εσθονία.» ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όσο θα τεντώνει το σχοινί μεταξύ Ρωσίας- ΗΠΑ τόσο θα διαφαίνονται πολιτικές κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίων εκείνων των χωρών που προμηθεύονται ενέργεια από την Ρωσία.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι μπορεί η Βιομηχανική Γερμανία να βρεθεί σε δυσμενή ενεργειακή ανεπάρκεια με ότι αυτό σημαίνει για την ΕΕ (κάτι προγνώριζε η Αγγλία με το Brexit)

Όλα αυτά αναδεικνύουν την σημασία των Ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων που βρίσκονται πλησιέστερα στην Ευρώπη δίχως να μεσολαβούν ρευστές γεωπολιτικά περιοχές.

Κανένας δεν  ήθελε την Ελλάδα δυνατή και φυσικά τον λαό της και θα παρακαλούσαν να φεύγαμε όλοι από εδώ για να κάνουν δικό τους αυτό το ενεργειακό φωτεινό περιβόλι της Μεσογείου.

Όμως απέναντι στην διαχρονική αδικία εναντίον του Έθνους μας ενεργεί ο αδέκαστος πνευματικός νόμος.

«Αν τα υλικά πράγματα δε μοιράζονται με το Ευαγγέλιο, στο τέλος θα μοιραστούν με το μαχαίρι.»  Απόσπασμα από το βιβλίο:  «Ο πατήρ Παϊσιος μου είπε» του Αθ. Ρακοβαλή, Εκδόσεις «Ορθόδοξος Κυψέλη», σελ.  84 – 89

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας