Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Παραμονές των Αχράντων Παθών και ο ΣΤΑΥΡΟΣ του ΚΥΡΙΟΥ μας εμφανίζεται μεγαλοπρεπώς στο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA;

Φώτο από το https://sputniknews.com © AP PHOTO / Μ. KORNMESSER / ESO VIA AP
Όποιος είδε και διέκρινε, κατανόησε το ΜΕΓΑ ΣΗΜΕΙΟ του  Τιμίου και Ζωοποιού  Σταυρού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. «Απεικόνιση του ΣΤΑΥΡΟΥ επί του Γολγοθά , όπου κρεμάται ανθρώπινη φιγούρα, όλα αυτά στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ»
«Αυτό είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι ο Θεός υπάρχει και μας δείχνει ότι ο ουρανός κατοικείται από αυτόν   στο κέντρο του γαλαξία μας» λένε  στο sputniknews.com σχολιαστές.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όλα τα παρακάτω  ανακοινώθηκαν παραμονές Πάσχα του 2019. TECH 14:14 08.04.2019 «Αυτή είναι  η εικόνα του πυρήνα ενός  κοντινού σπειροειδούς γαλαξία M51, που τραβήχτηκε με την  πλανητική πλατφόρμα (σε λειτουργία  με υπολογιστή) στο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble NASA / ESA, μέσα στην οποία φαίνεται ένα εντυπωσιακό σκούρο X που σκιαγραφείται στον πυρήνα του γαλαξία.» Sign That God Exists? Cross-Shaped «Φως» Spotted από το Hubble Astonishes Netizens © NASA. ESA, 
«Η περιγραφή αυτή  στην ιστοσελίδα του διαστημικού τηλεσκοπίου επισημαίνει ότι η φωτογραφία απεικονίζει την ακριβή θέση μιας μαύρης τρύπας η οποία έχει μάζα δυνητικά ίσης με ένα εκατομμύριο αστέρια στο μέγεθος του ήλιου μας.»

«Μια αινιγματική διασταυρούμενη εικόνα που συλλαμβάνεται από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble στον Γαλαξία Whirlpool επέστησε την προσοχή των θεωρητικών λόγω του γεγονότος ότι το εν λόγω σχήμα φαίνεται να μοιάζει αόριστα με ένα ΣΤΑΥΡΟ.»

«Σύμφωνα με την περιγραφή της εικόνας που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του διαστημικού τηλεσκοπίου, hubblesite.org, η σιλουέτα "X" είναι προϊόν "απορρόφησης από την αστρική  σκόνη και σηματοδοτεί την ακριβή θέση μιας μαύρης τρύπας η οποία μπορεί να έχει μάζα ισοδύναμη με ένα εκατομμύριο άστρα όπως ο ήλιος» .

"Η πιο σκοτεινή ράβδος ( κάθετη ράβδος του ΣΤΑΥΡΟΥ)  μπορεί να είναι ένας  δακτυλιοειδής δακτύλιος με διάμετρο 100 έτη φωτός", δηλώνει η ιστοσελίδα .

"Η δεύτερη ράβδος του "X" (οριζόντια ράβδος του ΣΤΑΥΡΟΥ) θα μπορούσε να είναι ένας δεύτερος δίσκος που φαίνεται πιθανόν να περιστρέφει το αέριο και τη σκόνη στο MS1 γαλαξία που διασταυρώνεται με  πίδακες και τ κώνους ιονισμού".© AP PHOTO / Μ. KORNMESSER / ESO VIA AP
Αναφέρει το https://sputniknews.com/science/201904081073917626-hubble-space-crucifix-image TECH 14:14 08.04.2019Get short URL

Και αρχίζουν τα σχόλια και οι συζητήσεις.

Φυσικά όλοι το θωρούν με διαφορετική ματιά και τα αισθήματα είναι διαφορετικά , όπως :

"Ενδιαφέρον, θα έλεγα ότι το Χ σηματοδοτεί  σημείο, αλλά μοιάζει με ένα ΣΤΑΥΡΟ . Στην πραγματικότητα, μοιάζει με μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ φιγούρα που κρέμεται από έναν ΣΤΑΥΡΟ...", παρατήρησε ένας σχολιαστής στο sputniknews

Άλλος λέει

«έκανα λάθος όλα αυτά τα χρόνια! Αυτό είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι ο Θεός υπάρχει και μας δείχνει ότι ο ουρανός κατοικείται από τον  ίδιο στο κέντρο του γαλαξία μας." Υμνήστε τον Θεό και το Άγιο Πνεύμα!»

Και άλλος λέει ότι του θυμίζει το λογότυπο του τίτλου της τηλεοπτικής σειράς "X-Files.https://sputniknews.com/science/201904081073917626-hubble-space-crucifix-image

ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ  ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΠΙ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ

Πάμε τώρα να δούμε τι συμβαίνει;
«Ο προφήτης Δαυίδ, ο πιστός δούλος του Θεού, με το οξύ προφητικό του βλέμμα διασχίζει το αδιαπέραστο παραπέτασμα του μέλλοντος. Βγαίνει από το σκληρό κέλυφος της πεπερασμένης ανθρώπινης φύσεως· στρέφεται προς τους απέραντους ορίζοντες του πνευματικού κόσμου και αντικρίζει την περιοχή της βασιλείας του Θεού.

Σαν αετός ατενίζει τα άυλα ανάκτορα του Παμβασιλέως του σύμπαντος και θαμπώνεται από το μεγαλείο και τη λαμπρότητα της δόξας του θρόνου του.
Η συνείδηση της δικής του μικρότητας και το θάμπος του θείου μεγαλείου προκαλούν στην καρδιά του αλλεπάλληλες εκρήξεις, που εκδηλώνονται με θερμότατες προτροπές προς τους συνδούλους του· «Υψούτε Κύριον τον Θεόν ημών και προσκυνείτε τω υποποδίω των ποδών αυτού» (Ψα 98,5).

Με τα ίδια αισθήματα ο συνθέτης του 131ου ψαλμού προτρέπει· «Προσκυνήσωμεν εις τον τόπον, ου έστησαν οι πόδες αυτού» (Ψα 131,7)’.

Κατά την αγία Γραφή, λοιπόν, θρόνος του Θεού, είναι ο ουρανός και υποπόδιο του η γη. «Ο ουρανός μοι θρόνος, η δε γη υποπόδιον των ποδών μου», λέει στο προφήτη Ησαΐα ο Κύριος (Ήσ 66,1).

Ο ίδιος ο Κύριος μας επαναλαμβάνει ως Θεάνθρωπος στην επί του όρους ομιλία· «Εγώ δε σας λέω να μην ορκίζεστε καθόλου· ούτε στον ουρανό, γιατί είναι ο θρόνος του Θεού· ούτε στη γη, γιατί είναι το σκαμνί όπου πατούν τα πόδια του» (Μθ 5,34-35).

Αυτά όμως πρέπει να τα εννοήσουμε ως ανθρωποπαθείς εκφράσεις, που δηλώνουν υψηλότερα πνευματικά νοήματα:

-«Ουρανός» είναι ο πνευματικός κόσμος και μάλιστα η θεία φύση.

-«Γη» είναι ο επίγειος κόσμος και κατεξοχήν η ανθρώπινη φύση.

-Όσον άφορα στην ονομασία του Θεού «Κύριος», αυτή ειδικότερα στους Ψαλμούς αποδίδεται στον Υιό που ενανθρώπησε, στο Χριστό του Πατρός. «Κύριος» είναι ο αιώνιος Δεσπότης του ανθρώπινου γένους, ο κραταιός Αφέντης, ο μόνος άξιος να προσκυνείται δουλικά, χωρίς να μειώνεται η αξία όσων τον προσκυνούν. Είναι ο Θεάνθρωπος Ιησούς.

-Θρόνος της θείας φύσεως είναι ο ουρανός, ο άυλος πνευματικός κόσμος.

-Τής ανθρώπινης φύσεως θρόνος είναι η γη και ο κόσμος της.

Αλλά το μέρος της γης, με το οποίο κατεξοχήν συνδέθηκε ο Θεός που ενανθρώπησε, είναι ο Γολγοθάς. Εκεί ο Θεάνθρωπος νίκησε και συνέτριψε το κράτος του διαβόλου. Από τότε ο Γολγοθάς έγινε το σύμβολο του μαρτυρίου, ο φοβερότερος τόπος του κόσμου, η υψηλότερη κορυφή της γης, ο ομφαλός της. Φυσικά ο Γολγοθάς είναι ένα ασήμαντο σημείο της γης· ούτε καν σημειώνεται στον γεωγραφικό χάρτη.

Από τη στιγμή όμως που η κορυφή του βάφτηκε με το αίμα του Θεανθρώπου, απέκτησε ύψιστη ιστορική και πνευματική αξία. Ανυψώθηκε σε υπερκόσμιες σφαίρες. Είναι το πεδίο της σημαντικότερης μάχης του κόσμου. Εκεί συγκρούστηκε η ζωή με το θάνατο. Εκεί αναμετρήθηκε το φως με το σκοτάδι, η αλήθεια με το ψέμα.

Το επίκεντρο της μάχης, το μέρος όπου προσηλώθηκε ο Κύριος, όπου ανέβηκε και πάτησε -και αποκλειστικά γι’ αυτό κατέβηκε από τον ουρανό- το μέρος που υψώθηκε, ενθρονίστηκε και περιβλήθηκε τη δόξα του, είναι ο σταυρός! Εάν ο θρόνος είναι η δόξα και η μεγαλοπρέπεια ενός βασιλιά, ανάλογη δόξα για τον Κύριο είναι η σταύρωση. Έτσι κήρυξε ο ίδιος ονομάζοντας τη σταύρωση του όχι ατίμωση άλλα δόξα  και ύψωση.

Επάνω στο ξύλο του σταυρού ιερουργεί ο Κύριος τη σωτηρία μας. Είναι ο ένδοξος θρόνος του, που μας προσφέρει χάρη και αμνηστία, ο θρόνος της χάριτος! Όσοι γονατίζουμε και προσκυνούμε το θυσιαστήριο του σταυρού, το υποπόδιο του Παμβασιλέως Κυρίου, λαμβάνουμε τη χάρη και απαλλασσόμαστε από το φόβο της κρίσεως. Κατά την ημέρα της κρίσεως θα μας δικαιώσει και θα μας δοξάσει ο Κύριος θρονιάζοντάς μας, όπως το υποσχέθηκε, στο θρόνο της δόξας, στα δεξιά του!

Λάμπει, λοιπόν, και αστράφτει από τη δόξα το υποπόδιο του Κυρίου μας, ο σταυρός, που πάτησαν τα τρυπημένα και πορφυρωμένα από το τίμιο αίμα πόδια του. Αυτό είναι το υψηλότερο νόημα των λόγων του Δαβίδ. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ο προφήτης παροτρύνει να προσκυνήσουμε όχι το θρόνο του Κυρίου, άλλα «το υποπόδιο  των ποδών αυτού». Βλέπει το σταυρό! Κατανοεί ότι σ’ αυτόν θα δοξαστεί Εκείνος που υπέστη την άκρα ταπείνωση, και γίνεται ιερέας, για να προεξάρχει της πνευματικής δοξολογίας και προσκυνήσεως.

Αδελφοί! Ο Χριστός πατάει στο τίμιο υποπόδιο του. Ελάτε να προσκυνήσουμε το υποπόδιο των ποδιών του! Ελάτε να καταφιλήσουμε τον τόπο, «ου έστησαν οι πόδες αυτού». Να σκύψουμε και να γευθούμε από το ζωοπάροχο αίμα, που στάζει από το υποπόδιο. «Καθαρισμένοι» με την ιερή εξομολόγηση, φορώντας το λευκό ένδυμα του γάμου, που χαρίζει η άφεση, να προσπέσουμε στα πόδια του σταυρωμένου Βασιλιά μας. Να δροσίσουμε τη φλεγόμενη από τα πάθη ύπαρξή μας με το θείο νάμα που στάζει το υποπόδιο του. Ελάτε να κοινωνήσουμε στη δόξα, που ακτινοβολεί ο τόπος, «ου έ­στησαν οι πόδες Κυρίου»!  (Στέργιου Ν. Σάκκου, Ομ. Καθ.Παν/μιου Θεσ/νίκης. «Ο Σταυρός στην Παλαιά Διαθήκη») http://www.diakonima.gr

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας