Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ο Ασκητής – Μια ιστορία χάριτος στην περίοδο της Σαρακοστής

Τα χείλη του μουδιασμένα ζητούσαν νερό. Είχε τρεις μέρες να φάει και να πιει κάτι. Ακολουθίες πολύωρες, μετάνοιες, μελέτη, ο κανόνας στο κελί του, η κατά μόνας αγρυπνία.
Όλα μαζί του δίνανε μια μικρή γεύση από την άσκηση των μεγάλων ασκητών της ερήμου που ζούσανε έτσι όχι για μερικές ημέρες αλλά σχεδόν όλη τους την ζωή. Ήταν τυπικό του μοναστηριού του να κρατούνε τριήμερη -απόλυτη- νηστεία οι πατέρες μέχρι την πρώτη Προηγιασμένη. Ήταν παράδοση να κάνουνε ένα γερό ξεκίνημα στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Μέσα από το Ιερό Βήμα ακούστηκαν άγριες φωνές: «φύγε από εδώ και μην ξαναπατήσεις το πόδι σου και μη τυχόν κάνεις ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ»

Εχθές περί την μεσημβρία έγινε κάτι συγκλονιστικό όπως μας το περιέγραψαν με δέος.
Το παρακάτω γεγονός έγινε σε ένα χωρίο της Μακεδονίας, ούτε της Βόρειας όπως πλέον με αυτό το όνομα  ευφημίζονται οι γείτονες μας, ούτε της Κεντρικής, ούτε της Δυτικής αλλά ούτε της Αν. Μακεδονίας. Για εμάς η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας πέρα από τους αυτοδιοικητικούς προσδιορισμούς είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ όπως έλεγε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Β΄.

Πανδημία υποκρισίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε ως πανδημία την προσβολή πλείστων λαών του πλανήτη από μορφή ιού, ο οποίος μεταδίδεται με μεγάλη ευκολία. Ο καθημερινός βίος άλλαξε άρδην. H επιστημονική κοινότητα τηρεί επιφυλακτική στάση, ποικίλες όμως είναι οι στάσεις και οι αντιδράσεις της κοινωνίας στις διάφορες χώρες.
Ο αριθμός των θυμάτων μόλις ξεπέρασε πλανητικά τις 30.000 κατά το τρίμηνο της δράσης του ιού. Θα περάσει πάντως απαρατήρητο, όπως συμβαίνει επί πολλές δεκαετίες, ότι κατ’ έτος πεθαίνουν 10.000.000 παιδιά από πείνα ή εύκολα αντιμετωπίσιμες ασθένειες, όπως η γαστρεντερίτιδα.

Προσευχή για τους Ασθενείς του Αγίου Παϊσίου

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΨΑΛΜΩΝ
ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2011

ΓΕΡΟΝΤΑΣ:«Γίνεται μια παγκόσμια σατανική τελετή τέτοιες μέρες Πασχαλιάς»

ΓΕΡΟΝΤΑΣ: «Γίνεται μια παγκόσμια σατανική τελετή  τέτοιες μέρες Πασχαλιάς»
Και συνεχίζει με τα παρακάτω:
«πήραμε ένα μάθημα τι θα ζήσουν οι πιστοί χριστιανοί στον τελικό αντίχριστο»

«τώρα το αντίχριστο πνεύμα εφαρμόζει  τα ¨θεραπευτικά – πνευματικά¨  πρωτόκολλα του»

«θα διακοπεί η κακία του αντίδικου να κάνει ζημιά στον ανθρώπινο πλάσμα του ΘΕΟΥ»

Η ζωή μας: Δρόμος πτώσεων και αναστάσεων

Φώτο: Οι νεοσσοί της φωτογραφίας είναι από κάποιο παράθυρο της ΙΜ Ιβήρων το 2015 και είναι χαρακτηριστική η αγωνία τους λίγο πριν την πρώτη δοκιμασία τους με το πρώτο πέταγμα τους…..
ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
του Αρχιμ.Παύλου Παπαδόπουλου
Όλοι οι άνθρωποι, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, διακατεχόμαστε από πάθη
Μερικά πάθη είναι φανερά και άλλα κρυφά. Συνήθως κατακρίνονται πολύ αυστηρά οι άνθρωποι που πέφτουν σε κάποιο φανερό πάθος ενώ μπορεί το κρυφό πάθος των κατηγόρων τους να είναι μεγαλύτερο. Γι’ αυτό «μη κρίνουμε κατ’ όψιν», μην κρίνουμε δηλαδή τους άλλους απ’ αυτό που φαίνονται.

Η Παναγία Μας

Η Ταπείνωση της Παναγίας
Τι ανύψωσε τη Μητέρα του Θεού πάνω από όλα τα δημιουργήματα; Η ταπείνωση.
Ο Θεός «επέβλεψεν επί την ταπείνωσιν της δούλης αυτού» (Λκ. 1, 48), και γι’ αυτή την επιβραβευμένη ταπείνωσή Της την μακαρίζουν όλες οι γενιές.
Καί εσύ περισσότερο από όλα τα άλλα προσπάθησε να αποκτήσεις ταπείνωση. Ο Θεός στους ταπεινούς δίνει τη χάρη, ενώ στους υπερήφανους αντιτάσσεται.

Επιτέλους ας σταματήσει ο ανελέητος πόλεμος για τη Θεία Κοινωνία- Ας βάλει έναν φραγμό η ΔΙΣ

Είναι μέρες τώρα που παρακολουθώ κι εγώ όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, όλα όσα συμβαίνουν με αυτή την αόρατη απειλή στην ανθρωπότητα από τον κορωνοϊό.
Αγαπώ και εγώ τη ζωή μου και τη ζωή των παιδιών μου και τη ζωή των γονιών μου, τους οποίους δε μπορώ να δω, να αγκαλιάσω, να ασπαστώ λόγω του ότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Οργάνωσα κι εγώ τους συνεργάτες μου, ώστε να εργαστούν από τα σπίτια τους με ορισμένες εξαιρέσεις για τις ανάγκες της δημοσιογραφικής εργασίας…