“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

«ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΥΝ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ»

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Την αποκάλυψη αυτή έκανε πριν από λίγο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης στον Κώστα Χαρδαβέλλα μιλώντας στην ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real Fm 97,8. Ο κ. Μανιάτης, ανακοίνωσε ότι μέχρι τα τελη Μαϊου θα έχουν ξεκινήσει οι σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Πέλαγος, όπου οι ενδείξεις για κοιτάσματα πετρελαίου είναι πολύ σημαντικές, ενώ αποκάλυψε ότι ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, πολλές ξένες εταιρείες. «Το επόμενό μας βήμα, θα είναι η έναρξη των ερευνών στην περιοχή της Κρήτης, όπου επίσης έχουμε σοβαρές ενδείξεις για πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου» πρόσθεσε. Στην ερώτηση του Κώστα Χαρδαβέλλα, ποια είναι η θέση του για το θέμα που έχει προκύψει με την ΑΟΖ, ο κ.Μανιάτης διευκρίνησε ότι για την ώρα δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, αφού στην περιοχή του Αιγαίου, δεν υπάρχουν ακόμη αξιόλογες ενδείξεις για πετρέλαιο! Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα η Ελλάδα δεν σκοπεύει να οριοθετήσει τη δική της αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) στο Αιγαίο, στην οποία θα μπορούσαν να γίνουν έρευνες για ανεύρεση ορυκτού πλούτου.

http://www.newsbomb.gr

ΜΙΚΗΣ: Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ

Τα χαρτιά του για την κατάσταση στη χώρα ανοίγει ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον «Τύπο της Κυριακής». «Η παρούσα κυβέρνηση – βασικά ο πρωθυπουργός είναι οπαδοί συνειδητοί μιας διεθνούς πολιτικής που έως τώρα κατέστρεψε τον οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό ιστό σε πολλές χώρες του Τρίτου Κόσμου και που τώρα βάζει πόδι στην Ευρώπη με πρώτο θύμα την Ελλάδα». «Φαίνεται πως ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμα συλλάβει σε ποιο χάος μας οδηγεί ο προσηλυτισμός του στις θεωρίες της Σχολής του Σικάγου…», σύμφωνα με τις οποίες για να σωθεί μια κοινωνία, πρέπει να επιβληθούν τα περίφημα μέτρα του «σοκ και δέος». Με πρόσχημα το φάντασμα μιας πιθανής πτώχευσης η σημερινή κυβέρνηση μας έσυρε στο στόμα του λύκου: του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών». Ερωτηθείς ο Μίκης Θεοδωράκης για το αν υπάρχει λύση στην παρούσα κατάσταση, υπογραμμίζει: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να δοθεί λύση από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη. Έχουμε να κάνουμε με ένα «γόρδιο δεσμό», που δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο με ένα τρόπο, το ξίφος του Μ. Αλεξάνδρου». Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης τονίζει: «Θεωρώ κάπως παράξενο το να καλούνται οι Έλληνες στις κάλπες για να εκλέξουν αυτούς που θα τους κυβερνήσουν, την ίδια ώρα που η ουσιαστική διακυβέρνηση έχει παραδοθεί στην Τρόικα». Ο Μίκης Θεοδωράκης τονίζει ότι ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια, να έχει όραμα για το μέλλον και να υπάρξει μια πολιτική δύναμη, είτε συσπείρωση δυνάμεων που θα τον πείσει για τη δυναμική της.

http://www.newsbomb.gr

"ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ" ΛΕΕΙ Ο Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ;

"Ούτε τέθηκε, ούτε τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ απέρριψε το σενάριο επιμήκυνσης του συνόλου του ελληνικού χρέους. Αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως οι συσκέψεις με τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης που συμμετέχουν είναι συχνές και άτυπες. "Στη συγκεκριμένη σύσκεψη κλήθηκα να μιλήσω για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Η συνάντηση ανακοινώθηκε μόνο γιατί δημοσιοποιήθηκε από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Αν το δημοσίευμα του γερμανικού τύπου δεν ήταν τόσο επικίνδυνο και αστείο δεν θα μπαίναμε στον κόπο να ασχοληθούμε. Ούτε τέθηκε, ούτε τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ". Στη συνάντηση, συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών, συζητήθηκε η πορεία του ελληνικού προγράμματος σε μια περίοδο που οι αγορές δυσπιστούν, ενώ πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην προσπάθεια να ολοκληρωθούν τα επόμενα βήματα στο μηχανισμό του EFSM βάσει του οποίου θα διαμορφωθούν οι συνθήκες του δανεισμού για το 2012-2013. "Η ελληνική κυβέρνηση πήρε και θα συνεχίσει να λαμβάνει όποιες αποφάσεις χρειαστεί για να συνεχιστεί η πορεία σωτηρίας της χώρας. Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση του μεσοπρόθεσμου  προγράμματος στη Βουλή και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που αυτό θα περιέχει. Προχωράμε μπροστά. Η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη αλλά έχουμε απόλυτη αποφασιστικότητα", επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΧΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ


Χαμός στο πολιτικό σκηνικό από το παιχνίδι που παίζεται με την ανοχή της κυβέρνησης σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. «Η σεναριολογία αγγίζει τα όρια της εγκληματικότητας. Καλώ τους πάντες ειδικά στην ΕΕ να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη να κάνει τη δουλειά της». Αυτή ηταν η σημερινή δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου σε όσους διαδίδουν σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Το ότι οι χθεσινές του δηλώσεις στη Βουλή περί αδυναμίας της Ελλάδας να ζήσει χωρίς το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, "έδεσαν" απόλυτα με το δημοσίευμα του Spiegel αυτό δεν τον απασχολεί.
Από το Μεγανήσι της Λευκάδας, όπου διεξάγεται το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι "η κυβέρνηση διαχειρίζεται το χρέος με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Κατήγγειλε ότι "χθες ανεύθυνα, κάποιοι θέλησαν να ενσπείρουν το φόβο για κερδοσκοπικούς λόγους και επεσήμανε ότι δεν συζητήθηκε κανένα σενάριο εξόδου από το ευρώ. Για όσους ψάχνουν άλλοθι και προσφεύγουν σε προκατασκευασμένες ιστορίες για «αγρίους», για δήθεν προαποφασισμένη προσφυγή στο ΔΝΤ τους λέμε ότι είμαστε σε πορεία που σώζουμε τη χώρα, σώζουμε μισθούς και συντάξεις, σώζουμε την οικονομία». Δεν έπεισε, βέβαια και είναι σαφώς ότι η κυβέρνηση δείχνει παγιδευμένη. Ως δυνάμεις που «ανταγωνίζονται για το ποιος θα επωφεληθεί περισσότερο από την πτώχευση του λαού» παρουσιάζει την κυβέρνηση και την Ε.Ε. το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση στο Λουξεμβούργο. Αναλυτικά, το ΚΚΕ καλεί το λαό να «συνειδητοποιήσει ο λαός ότι η κυβέρνηση και γενικά το αστικό πολιτικό σύστημα μαζί με την πλουτοκρατία παριστάνουν τα θύματα επίθεσης, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ανταγωνίζονται μέρα - νύχτα με αντίστοιχες δυνάμεις της ΕΕ, ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από την πτώχευση του λαού. Αυτή είναι η ουσία και του δημοσιεύματος του Σπίγκελ και της σύσκεψης στο Λουξεμβούργο και άλλων παρόμοιων που θα ακολουθήσουν, και που η κυβέρνηση τα κρύβει». Την ανάγκη για εθνική συνεννόηση επανέλαβε η Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι «με μυστικές επαφές και υπόγειες διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που έχει», ενώ και η αντιπολίτευση «δεν υπηρετεί το λαό με συνεχείς υστερόβουλες αρνήσεις και εξωπραγματικό και επικίνδυνο λαϊκισμό». Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση στο Λουξεμβούργο, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τονίζει: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο ‘’σημείο μηδέν’’. Πρέπει επιτέλους τα κόμματα να συνειδητοποιήσουν ότι ο τόπος για να σωθεί χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Συνεννόηση και συμφωνία στην αποτελεσματική εφαρμογή πολιτικών που θα προωθήσουν άμεσα τις βαθιές αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική οικονομία».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr