“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Σοφια Βεμπο - Παιδια της Ελλαδος παιδια 28.10.1940 αφιερωμα

"Ο καθένας τώρα να κάνει την δική του ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ…"

Διάγγελμα - Έκθεση ιδεών από τον Γ. Παπανδρέου. Η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στις τράπεζες και στις συντάξεις, ανέφερε στο μήνυμα που «έστειλε» πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προς τον ελληνικό λαό, με καθυστέρηση μίας ώρας. Ένα μηνυμα που θύμιζε ταινία του Ξανθόπουλου. Σε αυτό ανέφερε:
«Ελληνίδες -Έλληνες η χτεσινή συμφωνία ανοίγει νέες προοπτικές. Η προσπάθεια του ελληνικού λαού αποδίδει βήμα βήμα. Αυτή μας έφερε στο χθεσινό βράδυ. Η συλλογική προσπάθεια μας έδωσε αποτελέσματα. Η χθεσινή απόφαση μας δίνει χρόνο, μας απομακρύνει από την ανασφάλεια, δεν δημιουργεί πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα ή για τις συντάξεις. Το αντίθετο. Μας δίνει το κουράγιο για να προχωρήσουμε μπροστά. Καταφέραμε να διαγράψουμε ένα σημαντικό κομμάτι του χρέους. Οι τράπεζες αντί για τους πολίτες θα πληρώσουν αυτό το κόστος. Το αποτέλεσμα είναι μεγάλης σημασίας για την πατρίδα μας. Θέλουμε να είναι η πρώτη χρονιά που δεν προστίθεται νέο χρέος στις πλάτες τους. Όταν δουλεύουμε μαζί, όταν τολμούμε τελικά κατακτάμε τους στόχους μας. Η μάχη που δεν δίνεται, είναι μάχη που χάνεται. Οι εταίροι μας αναγνωρίζουν τις προσπάθειες μας, βάζουν και αυτοί πλάτη. Εξασφαλίσαμε την βιωσιμότητα του χρέους μας για πολλά χρόνια ακόμα. Σε αυτή τη διαδρομή πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα και κανένας άλλος. Για όσους ανησυχούν, θέλω να τους καθησυχάσω. Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο να φύγουμε από εξαρτήσεις. Εμείς έχουμε τώρα την ευθύνη. Το να έχουμε βεβαίως στήριξη μόνο καλό μπορεί να μας προσφέρει. Δεν πρέπει να θαφτούμε κάτω από ένα κράτος που δεν ήξερε πώς να εισπράττει και πώς να επενδύει για το κοινό συμφέρον. Κάτω από ένα κράτος που δεν ήξερε πόσους υπαλλήλους έχει. Από εμάς ξεκίνησε το πρόβλημα. Ο καθένας τώρα να κάνει την δική του επανάσταση για μια πιο δίκαιη Ελλάδα. Να φτιάξουμε ένα κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη. Μέχρι τότε όμως έχουμε δρόμο. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε όσα είναι άδικα. Η κρίση μας δίνει αυτή την ευκαιρία και αυτή η συμφωνία μας δίνει τον χρόνο να επιλέξουμε εκείνα που έχουν αξία για μας τους Έλληνες, χωρίς τον βραχνά του χρέους. Συνεχίζουμε. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Αφού κερδίσαμε αυτή την μάχη είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε και τον επόμενο στόχο: να δημιουργήσουμε μια εντελώς μα εντελώς διαφορετική Ελλάδα. Τώρα έχουμε δουλειά και ευθύνη για να στραφούμε πια στην δημιουργική Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ».

Πηγή: Newscode.gr

Επίσκεψη ρωσικού πλοίου στην Αλεξανδρούπολη με συμμετοχή των Ρώσων Πεζοναυτών στην αυριανή παρέλαση


Κατέπλευσε σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το ρωσικό αποβατικό πλοίο Caesar Kunikov BDK-64 στο πλαίσιο προγραμματισμένης τριήμερης επίσκεψης στην περιοχή. Το πλοίο εκτοπίσματος 2.500 τόνων και μήκους 112,6 μέτρα ανήκει στον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Οι 250 Ρώσοι ναύτες θα παραστούν αύριο το μεσημέρι στα εγκαίνια του μνημείου των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου (1877-1878). Το Μνημείο στήθηκε προς τιμή των τριάντα Ρώσων στρατιωτών, του 9ου Συντάγματος, της 3ης Μεραρχίας που είχε στρατοπεδεύσει στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Την περίοδο εκείνη, μηχανικοί του Συντάγματος με εντολή του Διοικητή τους σχεδίασαν και το ρυμοτομικό σχέδιο του τότε μικρού χωριού Δεδέ-Αγάτς. Οι τριάντα Ρώσοι στρατιώτες του Συντάγματος πέθαναν από τύφο και ετάφησαν σε ειδικό μνημείο το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα. Μετά τα εγκαίνια του μνημείου άγημα των Ρώσων Πεζοναυτών που επιβαίνουν στο πλοίο θα παρελάσουν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Στα εγκαίνια θα παραστεί και αντιπροσωπεία Ρώσων επισήμων. Απόψε ο πλοίαρχος του ρωσικού πλοίου Caesar Kunikov, θα συναντηθεί με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, το Στρατηγό Διοικητή της 12ης Μεραρχίας, τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Λιμενάρχη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τουρκική πρόβα πολέμου από το Οικόπεδο 12 μέχρι την Μεγίστη

Για δεύτερη κατά σειρά ημέρα μετά την νυχτερινή της διείσδυση στο εναέριο χώρο του Αιγαίου που αποκάλυψε το defencenet, η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις τους στην θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο. Χτές το μεσημέρι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν άσκησης TASMO νοτίως της Κύπρου μεταξύ του νησιού και της εξέδρας γεώτρησης, ενώ την ίδια στιγμή στην περιοχή βορείως της Κύπρου, μεταξύ των κατεχομένων και της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε μία δεύτερη άσκηση μικρότερης κλίμακας αλλά με σημαντικό πολιτικό μήνυμα προς την Ελλάδα  Όπως φαίνεται και από την ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε για την πρώτη άσκηση την οποία οι Τούρκοι εξέδωσαν αιφνιδιαστικά λίγες ώρες πριν από την διεξαγωγή της, σκοπός τους δεν ήταν μόνο να στείλουν ένα μήνυμα στην Λευκωσία, αλλά και στο Ισραήλ αφού η περιοχή που η ΝΟΤΑΜ δέσμευε για την πρώτη άσκηση βρίσκεται κοντά και στο ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τουρκικές ασκήσεις περιελάμβαναν την πραγματοποίηση τριών σεναρίων. Το πρώτο σενάριο περιελάμβανε την αποτροπή της διακοπής της επικοινωνίας μεταξύ των κατεχομένων και της Τουρκίας.  Για το λόγο αυτό στην περιοχή υπήρχε ένα τουρκικό υποβρύχιο και αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ), με τα τουρκικά υποβρύχια να παίζουν τον ρόλο των κυνηγών των ελληνικών υποβρυχίων που θα προσπαθούσαν να διακόψουν την ναυτική επικοινωνία των κατεχομένων με την Τουρκία και τα τουρκικά ΑΦΝΣ να εξασκούνται μαζί με το τουρκικό υποβρύχιο στον εντοπισμό εχθρικών υποβρυχίων. Το δεύτερο σενάριο περιελάμβανε την προσβολή των ενισχύσεων που θα αποστέλλονταν από την Ελλάδα στην Κύπρο σε περίοδο κρίσης διά θαλάσσης και το τρίτο σενάριο περιελάμβανε την προστασία των τουρκικών πλοίων από τα μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας έναντι θαλάσσιων και αεροπορικών απειλών. Και στις δύο τουρκικές ασκήσεις συμμετείχαν ένα υποβρύχιο, μία κορβέτα, μία φρεγάτα, αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας και μία μοίρα μαχητικών αεροσκαφών F-16. Ακολουθεί η ΝΟΤΑΜΜ για την άσκηση που οι Τούρκοι πραγματοποίησαν πλησίον των κυπριακών και ισραηλινών φρεατίων στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ.      

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι 11 χώρες, που ενδιαφέρονται για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Κρατικοί φορείς και επιχειρήσεις από 11 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) στη χώρα μας. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του πρώτου ανοιχτού φόρουμ για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, με συμμετοχή των θεσμικών φορέων και των επιστημόνων της χώρας που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Συγκεκριμένα, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ΗΠΑ, Καναδά, Νορβηγία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Δανία, Ισραήλ, Κύπρο και Ινδία. Στην ομιλία του ο κ. Μανιάτης παρουσίασε τα βήματα που έγιναν τους τελευταίους μήνες για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος στη διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται η προκήρυξη διεθνούς πρόσκλησης για διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης (περιοχή που αντιστοιχεί στη μισή και πλέον θαλάσσια έκταση της χώρας) η κυβερνητική απόφαση για έναρξη διαδικασίας ερευνών σε τρεις περιοχές (Πατραϊκός κόλπος, Ιωάννινα και Κατάκωλο) στις οποίες -σύμφωνα με τις μελέτες- τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι της τάξης των 250 εκατ. - 300 εκατ. βαρελιών, η ψήφιση του νόμου για τη σύσταση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων, η οποία θα συγκεντρώσει όλα τα υπάρχοντα στοιχεία και θα διεξαγάγει τους διαγωνισμούς. «Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της εθνικής προσπάθειας για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας», δήλωσε ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε ότι «οι επόμενοι μήνες θα προσδιορίσουν τις δυνατότητες και προοπτικές μας για την παραγωγή νέου πλούτου στη χώρα από τις αναξιοποίητες μέχρι σήμερα πλουτοπαραγωγικές πηγές του. Χρειαζόμαστε τη συστράτευση ολόκληρου του ελληνισμού εντός και εκτός Ελλάδας. Καλούμε δημόσια όλους τους Έλληνες επιστήμονες, να συμβάλουν σ' αυτή την προσπάθεια». Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Χ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι η αξιοποίηση συνολικά του ορυκτού πλούτου της χώρας είναι ένας από τους μοχλούς εξόδου της χώρας από την κρίση.

http://www.onalert.gr