“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Συμβόλιζε (η Κριμαία) τη ρωσική φαντασίωση του 18ου και 19ου αιώνα περί κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης...

...και απελευθέρωσης της Ελληνορθόδοξης 
Χριστιανοσύνης από το μουσουλμανικό ζυγό

Η Κριμαία, τα σενάρια & η Ρωσο-Γερμανική Ευρώπη

Της Μαρίας Καρχιλάκη  
Από την ημέρα που οι Ρώσοι κατέλαβαν ντε φάκτο την Κριμαία διαβάζω σε ό,τι γλώσσα μπορώ και καταλαβαίνω τις σχετικές αναλύσεις. Έχω ξεχωρίσει δύο. Τη μία δημοσιεύει το Politico και υπογράφει ο συγγραφέας Ben Judah, την άλλη το Foreign Affairs και φέρει την υπογραφή του καθηγητή Mitchell A.Orenstein.

Ένα μικρό παράδειγμα για το τι θα δούμε στην Κριμαία...

)

4.000 ΟΜΠΡΕΛΑΔΕΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ Ο ΠΟΥΤΙΝ! ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ! Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΗ!

4.000 Αλεξιπτωτιστές διέταξε αιφνιδιαστικά ο Πούτιν να ετοιμαστούν σε μια κινητοποίηση που δεν έχει γίνει εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια στη Ρωσία!
Η κινητοποίηση αυτή γίνεται με τον μανδύα Άσκησης που ξεκίνησε ξαφνικά από χθες, ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και η γιγάντια Πυραυλική-Αντιεροπορική Άσκηση με επίκεντρο το Κοσμοδρόμιο του Kpaustin Yar!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στόχος και κοιτάσματα σε Μαύρη Θάλασσα – Κριμαία;

Δεν είναι μόνο η γεωστρατηγική της αξία ως ο νότιος κυματοθραύστης του αμυντικού συστήματος της Ρωσίας, δεν είναι μόνο η συναισθηματική, πολιτισμική, και ιστορική της αξία, δεν είναι μόνο η δεσπόζουσα θέση της στον έλεγχο ολόκληρης της βόρειας ζώνης της Μαύρης Θάλασσας, η Κριμαία διαθέτει και αξιόλογα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, τόσο φυσικού αερίου όσο και πετρελαίου.
Του Δρ. Γεωργίου Φίλη
Στην συνημμένο χάρτη, για τον οποίο το «defence-point.gr» θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δρ. Ηλία Κονοφάγο που τον παραχώρησε, γίνεται φανερό ότι η περιοχή, η οποία δυνητικάπρόκειται να αποτελέσει μέρος της υφαλοκρηπίδας αλλά και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της ανεξάρτητης Κριμαίας, βρίθει από κοιτάσματα και δυνητικές περιοχές ενδιαφέροντος ενώ μεγάλες θαλάσσιες περιοχές αποτελούν Οικόπεδα το οποία είτε έχουν παραχωρηθεί, είτε βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση, είτε σχεδιάζεται να διατεθούν μέσω ανοιχτού διαγωνισμού.

Ράιχενμπαχ: Σύντομα θα δούμε φως στο τούνελ

Θ.Π: Ο Ράιχενμπαχ έφθασε σε σημείο να “επιθεωρεί” μπροστά στα μάτια μας και τη Γερμανική HOCHTIEFΓι αυτό λες να βλέπει φως στο τούνελ ;;; ΕΛΕΟΣ!!!

Τον Αύγουστο του 2015 αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, το νέο τμήμα της εθνικής οδού, που θα παρακάμψει τις «φονικές» στροφές των Τεμπών και του Πλαταμώνα. Το έργο, που βρίσκεται και πάλι σε εξέλιξη, επισκέφθηκαν σήμερα ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Την έντονη ανησυχία του Βατικανού για την τύχη 150.000 χριστιανών της Τουρκίας, (όπως τους υπολόγισε), εξέφρασε στην ιταλική εφημερίδα, La Stampa, εκπρόσωπος του Πάπα και την είδηση αναμετέδωσε στην Τουρκιά το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, CİHAN. Η ανησυχία αυτή δημιουργήθηκε μόλις έγινε γνώστη η είδηση της αποφυλάκισης των πέντε Τούρκων δολοφόνων που στις 18 Απρίλιου του 2007 είχαν εισβάλει στον χριστιανικό εκδοτικό οίκο στην πόλη της Μαλάτειας, τον «Zivre Yayınevi», νοτιοανατολικά της Άγκυρας και είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ ένα Γερμανό υπήκοο και τρεις Τούρκους χριστιανούς δυτικού δόγματος. 

Όταν δίνεις κερδίζεις... Η ιστορία του φούρναρη...

Ο φούρναρης γκρίνιαζε συνέχεια στην γυναίκα του που πήγαινε στις εκκλησίες και έδινε στους φτωχούς και στους εράνους. Μια μέρα, εκεί που έβγαλε το ζεστό ψωμί και μοσχοβόλησε η γειτονιά, ήρθε και στάθηκε στην πόρτα του ένας φτωχός.

-Αφεντικό, όλα αυτά τα ψωμιά είναι δικά σου;
-Αμ΄ τίνος να'ναι;
-Και δεν τα τρως;
-Βρε φύγε από δω!
-Δώσε μου και μένα ένα ψωμάκι που πεινάω.
-Φύγε σου είπα, παράτα με.
-Αφεντικό!
-Φεύγεις ή δεν φεύγεις;
-Αφεντικό! Παρακαλούσε ο φτωχός...

Ασκητής του Παγγαίου Όρους: "...πολλοί θά εἶναι αὐτοί πού θά ἐκπλαγοῦν ἀπό τήν ξαφνική τροπή τῶν πραγμάτων..."

σχόλιο Γ.Θ : Οι εκτιμήσεις του γνωστού ασκητή του Παγγαίου φέρνουν αέρα αισιοδοξίας. Η συμβουλή του (στο τέλος) εφαλτήριο Πνευματικής Ζωής... 

Οἱ φύλακες ἅγιοι τῆς Κριμαίας
«Τήν Κριμαία τήν περιφρουρεῖ ὁ Ἅγιος Λουκᾶς καί ὁ Ἅγιος Εὐγένιος Ραντιόνωφ καί ἐπ’ οὐδενί θά ἐπιτρέψουν μετά τόσες θυσίες καί ἀγῶνες δεκαετιῶν κατά τήν περίοδο τοῦ κομμουνισμοῦ νά ἀλωθεῖ ἀπό τούς ἐκφραστές τοῦ μυστηρίου τῆς ἀνομίας, πού ὁδηγοῦν τούς λαούς σέ μία πρωτοφανῆ ἠθική κατρακύλα», μᾶς εἶπε γέροντας ἀσκητής τοῦ Παγγαίου Ὄρους. 

Θετική Σκέψη και Ορθόδοξη Πνευματικότητα

Συχνά συζητιέται στις ημέρες μας η ανάγκη ανάπτυξης θετικής σκέψης, η δύναμη της σκέψης, η αυτοβελτίωση, η αυτοανάπτυξη, η αυτοπραγμάτωση, η αυτογνωσία, η επιτυχία, η ευτυχία, η ευεξία, ενώ έχουν ξεπροβάλει αυτοαποκαλούμενοι δάσκαλοι και σύμβουλοι προσωπικής ανάπτυξης, «θεραπευτές» και καθοδηγητέςΗ οργάνωση σεμιναρίων με θέματα σχετικά με την ανάπτυξη των ανωτέρω ικανοτήτων αποφέρει υψηλά κέρδη στους δασκάλους και τους συμβούλους του κλάδου.