“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΟΝ

Τα "7 Σημάδια" που δείχνουν ότι η Συρία του 2013 δεν είναι το Ιράκ το 2003... !!!
Σε διπλωματικό  αλλά και γεωστρατηγικό αδιέξοδο στη Συρία φαίνεται πως οδεύει ο αμερικανο-βρετανικός άξονας ύστερα και από την τελευταία αναδίπλωση των Βρετανών, αλλά και την άρνηση της Αιγύπτου να συνδράμει σε μια επίθεση. Ουάσιγκτον και Λονδίνο διαβλέπουν κάθε 24ωρο που περνά να χάνουν σημαντικά ερείσματα στην περιοχή, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας απέναντι στην προοπτική ενός στρατιωτικού κτυπήματος στη Συρία.

TI ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΣ;

ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

῾Για τον άγιο Ιωάννη έχει μαρτυρηθεί από τον ίδιο τον Κύριο ότι υπήρξε ο μεγαλύτερος από όλους τους ανθρώπους και περισσότερο από  προφήτης. Είναι αυτός που σκίρτησε ήδη μέσα από τη γαστέρα της μητέρας του και κήρυξε και στους ανθρώπους εδώ, αλλά και στον Άδη. Ήταν υιός του αρχιερέα Ζαχαρία και της Ελισάβετ, γεννημένος από υπόσχεση του αρχαγγέλου Γαβριήλ. Η αποτομή της τιμίας κεφαλής του έγινε από τον Ηρώδη, λόγω της παράνομης σχέσης που είχε αυτός με την Ηρωδιάδα. Ο άγιος Ιωάννης ήταν αυτός που είχε αγιωσύνη ήδη από την κοιλία της μητέρας του, που είχε ως κατοικία του την αγνότητα, που ακολούθησε τη σωφροσύνη, που άσκησε τη νηστεία, που απομακρύνθηκε από κάθε ανθρώπινη συναναστροφή και έκανε πόλη του την έρημο, που ζούσε με τα θηρία, έχοντας ως ένδυμα τρίχες καμήλου και δερμάτινη ζώνη στη μέση του, που έτρωγε σαν πουλάκι του ουρανού, ενώ μελετούσε διαρκώς τον νόμο του Θεού, χάριν του οποίου και φυλακίστηκε, θεωρώντας τη φυλάκισή του ως κάτι δεύτερο και μηδαμινό.

Κατεβαίνουν εκτάκτως Ρώσικα πολεμικά πλοία και το Moskva "δια παν ενδεχόμενο"!!!

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ;
Πάση δυνάμει το πλέει προς Α.Μεσόγειο μαζί με 1 Α/Τ και 4 αποβατικά!
"Πάση δυνάμει" το καταδρομικό του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το Moskva, από τον Βόρειο Ατλαντικό όπου βρισκόταν και συμμετείχε σε ασκήσεις με τον ρωσικό Βόρειο Στόλο πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο, όπου αναμένεται να αφιχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Εισήγηση-βόμβα στα χέρια Σαμαρά

Μια εισήγηση-βόμβα για δημόσια, “επιθετική” καταγγελία της τρόικας φέρεται να σεργιανίζει στο Μέγαρο Μαξίμου, με τελικό αποδέκτη τον Αντώνη Σαμαρά,...ως στρατηγική απεγκλωβισμού της κυβέρνησης από ενδεχόμενη απαίτηση της τρόικας για τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, που πολιτικά “δεν βγαίνουν”.

Guardian: Με πιλότους-καμικάζι θα αντεπιτεθεί η Συρία - Θυμίζοντας Ιαπωνία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται αξιωματικό του συριακού στρατού που υποστηρίζει ότι 13 πιλότοι σχημάτισαν «πλήρωμα μαρτύρων αυτοκτονίας για να επιτεθούν στα πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ» Το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει πιλότους-καμικάζι, όπως η Ιαπωνία στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξετάζει η Συρία σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian που επικαλείται αξιωματικό του συριακού στρατού

Nταβούτογλου: H Τουρκία αντιμετωπίζει ρίσκο με τη Συρία

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου παραδέχθηκε πως η Τουρκία αντιμετωπίζει μεγάλο ρίσκο σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία μετά από ενδεχόμενο χτύπημα στη Δαμασκό και στο καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ. «Η Τουρκία διαθέτει συνοριακή γραμμή 910 χιλιομέτρων με τη Συρία και γι’ αυτό έχει ένα μεγάλο ρίσκο ασφάλειας. Ηδη έχουμε λάβει μέτρα και έχουμε αλλάξει τους κανόνες εμπλοκής μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους μας από την πλευρά της Συρίας πριν από έναν χρόνο. Η Τουρκία θα λάβει οποιοδήποτε μέτρο στα πλαίσια των στρατηγικών της συμφερόντων. Κανείς να μην έχει αμφιβολία πως οι Ένοπλες Δυνάμεις μας στα πλαίσια των εντολών που έχουν λάβει από το Κοινοβούλιο θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο» τόνισε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του αμέσως μετά το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία.

Ο νεαρός που μοσχομύριζε σα δεντρολίβανο

Απόσπασμα από αυτό το κείμενο, με παρόμοιες περιπτώσεις (μπείτε, παρακαλώ!) 
Σε μια πόλη της Πελοποννήσου συναντήθηκα κάποτε με κάποιο χριστιανό περίπου τριανταδύο ετών, που μοσχομύριζε κάτι σαν δεντρολίβανο. Και η έκπληξίς μου μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, όταν άρχισε να μου μιλάει για την ευχή, για το "Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με", διαπιστώνοντας ότι απ’ το στόμα του εξήρχετο η άρρητος ευωδία του Παναγίου Πνεύματος. Για το κομποσχοίνι και την ευχή τα είχε μάθει πριν από χρόνια στο Άγιον Όρος και από τότε την έλεγε ασταμάτητα μέρα νύχτα. Και πολλές φορές, χωρίς διακοπή, ακόμα και τις νύχτες. Η ευχή αναπληρούσε και τις φυσικές ανάγκες του ύπνου. 

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις…

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ
H πιτσιρίκα που πουλάει γλυκά στο δρόμο της Δαμασκού και ταυτόχρονα γράφει τα μαθήματά της δεν άφηνε με τίποτε τον Wasim Kheir Beik να την φωτογραφήσει. Τελικά, ο φωτογράφος του πρακτορείου SANA την φωτογράφησε από 30 μέτρα απόσταση (μαζί και το πρώτο βραβείο για το 2007 από την Ένωση Αραβικών Πρακτορείων Ειδήσεων), χαρίζοντας μας την θαυμάσια αυτή εικόνα 

Ζήτησαν συνδρομή οι ΗΠΑ, αίτημα για Σούδα και Καλαμάτα - Παρακάμπτουν την Τουρκία;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να ζήτησαν και επίσημα άδεια χρήσης στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, εν όψει του επικείμενου – με τα μέχρι στιγμής δεδομένα – στρατιωτικού πλήγματος στη Συρία. Σύμφωνα με τον βρετανικό ιστοχώρο «http://www.ibtimes.co.uk/» το αμερικανικό αίτημα αφορά στη βάση της Σούδας και την αεροπορική βάση της Καλαμάτας, για το αμερικανικό Ναυτικό και την Αεροπορία αντίστοιχα. Η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει απαντήσει θετικά, ξεκαθαρίζοντας όμως παράλληλα, ότι δεν πρόκειται να λάβει ενεργό μέρος στις επιχειρήσεις «υπό τον φόβο αντιποίνων».

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ

Τον προκάτοχό της, καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, κατηγόρησε η Άνγκελα Μέρκελ για το πρόβλημα χρέους της ευρωζώνης, λέγοντας πως δεν έπρεπε να είχε αφήσει ποτέ την Ελλάδα να μπει στην νομισματική ένωση. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση, ανέφερε πως η κρίση χρέους που προέκυψε στην Ελλάδα στα τέλη του 2009 και η οποία κυριάρχησε στην δεύτερη θητεία της, «έβραζε για πολλά χρόνια», από την έναρξη του ευρώ. «Για παράδειγμα, δεν θα έπρεπε να επιτραπεί στην Ελλάδα να μπει στο ευρώ» όταν μπήκε το 2001, δήλωσε ενώπιον 1.000 υποστηρικτών της η Μέρκελ. «Ο Καγκελάριος Σρέντερ αποδέχθηκε την είσοδο της Ελλάδας και αποδυνάμωσε το Σύμφωνο Σταθερότητας, ενώ και οι δυο αποφάσεις ήταν θεμελιωδώς λανθασμένες, και ένα από τα σημεία εκκίνησης των τωρινών μας προβλημάτων».

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Βοιωτία – Οι φλόγες κύκλωσαν γηροκομείο που εκκενώθηκε

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Βοιωτία, με το μέτωπό της να ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα και να βρίσκεται πλέον στις παρυφές της Λιβαδειάς. Ήδη έχουν καεί σπίτια, ενώ διατάχθηκε η εκκένωση γηροκομείου της Μητρόπολης όταν το κύκλωσαν οι φλόγες. Αν και υπάρχει μικρή ύφεση στην ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά έφτασε στις αυλές των πρώτων σπιτιών στη Χαιρώνεια. Σύμφωνα με το δήμαρχο, Νίκο Παπαγγελή, έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια.

«Ὅταν ἀρχίσει τὸ κακὸ ἀπὸ τὴν Συρία, νὰ ἀρχίσετε νὰ προσεύχεστε!»

(Μητρ. Σιατίστης Ἀντώνιος Κόμπος, ἐκοιμήθη ἐν Κυρίῳ τῇ 17/12/2005)