“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Το παιδομάζωμα μας χρωστά Πατρίδες. Τούρκος Πλωτάρχης βαπτίζεται ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ και μετά γίνεται διαπρύσιος κληρικός.

Μας χρωστούν πατρίδες και με την μοιρασιά που έρχεται εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούν να μας τις δώσουν πίσω. Τούρκος Πλωτάρχης βαπτίζεται ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ και μετά γίνεται κληρικός.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ακόμη και η ιστορία λειτουργεί με πνευματικές εξισώσεις. Η βδελυρή λατινοκρατία του Βυζαντίου έφερε την τουρκοκρατία του παιδομαζώματος και του κεφαλικού φόρου- αίματος. Η τελευταία έφερε μετά από δίσεκτους αιώνες την Αναλαμπή της Επανάστασης του 21.

ο Χριστιανός και το στάχυ

Είπε Γέρων: “Ο χριστιανός που προοδεύει, μοιάζει με το στάχυ. Όσο περισσότερο ωριμάζει, τόσο περισσότερο χαμηλώνει το κεφάλι.” πηγή
http://thesvitis.blogspot.com

Άγιον Όρος

Η Δάφνη – η «Πύλη του Όρους» – δίνει στον επισκέπτη της μοναστικής πολιτείας το πρώτο ξάφνιασμα. Τα δέκα σπίτια της – μια εκκλησούλα, το τελωνείο, ο αστυνομικός σταθμός, το πανδοχείο, το ακτοπλοϊκό γραφείο, τα δύο μπακάλικα – αποτελούν το οικοδομικό της συγκρότημα, και οι λίγοι τελωνειακοί υπάλληλοι, τα όργανα της τάξης, ο ξενοδόχος, οι μπακάληδες, ο αγωγιάτης και μερικοί εργάτες, ψαράδες και αχθοφόροι μαζί, τον πληθυσμό της.

“Πέφτουμε σε αμαρτίες, γιατί δεν έχουμε ταπείνωση…”

“Πέφτουμε σέ ἁμαρτίες, γιατί δέν ἔχουμε ταπείνωση.
Γιά νά διαφυλάξεις τήν ταπείνωση, πρέπει νά νεκρώσεις τή σάρκα καί νά δεχτεῖς τό Πνεῦμα τοῦ Χριστοῦ. 
Οἱ Ἅγιοι εἶχαν ἰσχυρό πόλεμο μέ τούς δαίμονες καί νίκησαν μέ τήν ταπείνωση, τήν προσευχή καί τή νηστεία.”   Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης
www.askitikon.eu