“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

☦ Ο π. Χαρίτων και η μεταλαβιά των «μελλοθανάτων»!

Ο π. Χαρίτων Συμεωνίδης, Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου(1965-1974), υπηρέτησε εθελοντικώς ως στρατιωτικός ιερέας στην Κορέα το 1952-53. Ορίστηκε ο χρόνος παραμονής του περίπου στο εξάμηνο, αλλά τελικά διακόνησε εκεί περισσότερο από 15 μήνες.

Το βιβλίο, γράφει η συγγραφέας, αποτελεί δείγμα ευγνωμοσύνης, σεβασμού και αγάπης των πνευματικών παιδιών προς τον πνευματικό τους πατέρα και κάνει γνωστή σε γενικές γραμμές την άγνωστη ιστορία, που έγραψε στον τόπο του Κιλκίς, ο εξαίρετος αυτός Ιεράρχης.

☦ Είναι πολύ απλό – Γέροντας: "μάχαιρα έλαβες (σήκωσες) μάχαιραν θα λάβεις- άδικο πρόστιμο έδωσες, πνευματικό πρόστιμο θα πάρεις"

"Ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω"

Και αυτό για να ταπεινωθείς, να γνωρίσεις και να σωθείς από το ΕΛΕΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

Και σε άλλο σημείο της Αγίας Γραφής λέει:

"όλους τους έκλεισε μέσα στην αμαρτία για να τους ελεήσει όλους, ώ βάθος σοφίας και ελεημοσύνης"

"ή ποιος έδωσε κάτι στον ΘΕΟ για να του οφείλει ο ΘΕΟΣ;"

☦ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ;

"αυτό που θα ζήσετε δεν θα είναι ένας απλός εφιάλτης αλλά μια καθημερινότητα που θα επιδεινώνεται συνέχεια" και ο ΑΓΙΟΣ επιβεβαιώνεται συνέχεια.

Μας προειδοποίησε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης ο άγιος γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης (στην φώτο με την γερόντισσα Μακρίνα της Ιεράς Μονής της Παναγίας της Οδηγήτριας στην Πορταριά του Πηλίου.

☦ ΘΑΥΜΑ του Αποστόλου Τιμοθέου ανήμερα της εορτής ΤΟΥ μετά την πρώτη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία μας και ακριβώς στο σημείο που βρέθηκε ο ίδιος

22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ του Αποστόλου Τιμοθέου που το Ελληνικό όνομα του σημαίνει :  "αυτός που τιμά τον Θεό, αλλά και αυτόν που τιμά ο Θεός".

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ήταν βράδυ 21 Ιανουαρίου 2018 μετά από  ένα εξαντλητικό ταξίδι με αδελφούς από την Ξάνθη για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Ελληνικοτάτη Μακεδονία μας στην Θεσσαλονίκη (ήταν και το πρώτο που έγινε αυθόρμητα από τον Ελληνικό Λαό) επιστρέφαμε πίσω.

Μόλις περάσαμε την διασταύρωση της Εγνατίας οδού για να κατεβούμε στην όμορφη πόλη της Καβάλας για να αφήσουμε εκεί άλλους αδελφούς και ακριβώς  λίγα μέτρα από την  παρακείμενη περίφραξη της γνωστής Ιεράς Μονής του Αποστόλου Σίλα το λεωφορείο που μας μετέφερε  άρπαξε φωτιά και ευτυχώς σταμάτησε  στο φράκτη της Μόνης.

☦ Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης ο Οσιομάρτυρας

Ἀναστάσιος ἐν τραχήλῳ τὸν βρόχον,

Ὡς λαμπρὸν ὅρμον ὡραΐζεται φέρων.

Εἰκάδι δευτερίῃ Ἀναστάσιος βρόχον ἔτλη.

Βιογραφία

Ο Άγιος Αναστάσιος έζησε τον 7ο αιώνα μ.Χ. στα χρόνια του βασιλιά των Περσών Χοσρόη Β' (590-628 μ.Χ.) και του αυτοκράτορα Κωνσταντινούπολης Ηρακλείου και ήταν Πέρσης. Γεννήθηκε στο χωριό Ραζήχ της επαρχίας Ρασνουνί και ήταν γιος του μάγου Βαβ και αρχικά ονομαζόταν Μαγουνδάτ (κατ' άλλους Μαζοενδάτ). Όταν το 614 μ.Χ. οι Πέρσες κυρίευσαν τα Ιεροσόλυμα πήραν μαζί τους τον Τίμιο Σταυρό. Λόγω των πολλών θαυμάτων που έγιναν στην Περσία από τον Τίμιο Σταυρό, πολλοί Πέρσες ενδιαφέρθηκαν να γνωρίσουν την νέα θρησκεία, μεταξύ αυτών και ο Μαγουνδάτ.

☦ Τρέξτε, χωρίς να γυρίζετε πίσω.

Η ζωή στην ορθόδοξη πίστη δεν είναι ένα όνειρο, δεν είναι ένα λαχείο που σε αλλάζει υλικά από φτωχό σε πλούσιο, ούτε σε προσδίδει κατά παραγγελία αυτά που αποζητάει η ζωή σου, η ζωή στην ορθόδοξη πίστη δεν σου προσφέρει αθανασία χωρίς θάνατο.

Η ζωή στην Ορθοδοξία έχει αγώνα, στίβο μάχης, κακοτράχηλους δρόμους, έχει επίδοξους ληστές, έχει δοκιμασίες και πειρασμούς, έχει στερήσεις, έχει δάκρυα, έχει σκληρή άσκηση ώστε να γευτείς μέσα από τον Θάνατο των Παθών σου την Ανάσταση σου, την Αιωνία Βασιλεία Του......«Αμήν αμήν λέγω υμίν ότι ο τον λόγον μου ακούων και πιστεύων τω πέμψαντί με έχει ζωήν αιώνιον και εις κρίσιν ουκ έρχεται αλλά μεταβέβηκεν εκ του θανάτου εις την ζωήν» (Ιω.5,24)

☦ Άγιος σημαίνει σχέση αγάπης

Το βρέφος, ακόμα κι αν δεν έχει τη δύναμη να κάνει τίποτα και δεν μπορεί να πάει μόνο του στη μητέρα του, όμως στριφογυρίζει και φωνάζει και κλαίει, ζητώντας τη με πόνο και φωνή και μη μπορώντας να πάει κοντά της.

Και, με τα πολλά του παρακάλια, η ίδια η μητέρα, που την κρατάει αιχμάλωτη η αγάπη της για το παιδί της, πάει κοντά του, το παίρνει στην αγκαλιά της, και με πολλή στοργή το φροντίζει και το ταΐζει. Αυτό κάνει και ο φιλάνθρωπος Θεός με την ψυχή που Τον πλησιάζει και Τον ζητάει με μεγάλη επιθυμία. Και πολύ περισσότερο ακόμα ο Θεός, που κινείται από τη δική Του αγάπη και τη δική Του καλοσύνη, δένεται με την ψυχή αυτή και γίνεται μαζί της ένα πνεύμα, όπως λέει ο απόστολος.

☦ Η σιωπή που αναβλύζει Θεό…

Μερικές φορές η σιωπή είναι η καλύτερη προσευχή που μπορείς να κάνεις, όταν δεν βγαίνουν λόγια διότι η καρδιά πονά.

Στάσου σε στάση προσευχής και σώπασε, μόνο ότι πήγες να σταθείς μπροστά Του είναι και αυτό μια έξοδος θέλησης και αγάπης προς εκείνον. Αν δεν μπορείς να ψελλίσεις κάτι , δεν πειράζει. Να βυθιστούμε στην καρδιά μας και τότε θα τον ακούσουμε αφού πρώτα αφουγκραστούμε την δική μας κατάσταση. Το βρέφος του εαυτού μας….

☦ Η ΕΡΗΜΙΤΙΣΣΑ

Μια μέρα ένα άτομο ανέβηκε στο βουνό όπου μια ερημίτισσα βρήκε καταφύγιο, και τη ρώτησε:

- ′′ Τι κάνεις σε τέτοια μοναξιά?"

Η ερημίτισσα απάντησε:

- ′′ Έχω πολλή δουλειά να κάνω."

- ′′Και πώς βρίσκεις τόση δουλειά; ... Δεν βλέπω τίποτα εδώ..."

☦Οἱ ψυχὲς τῶν νέων εἶναι ρημαγμένες….

«Οἱ ψυχὲς τῶν νέων εἶναι ρημαγμένες ἀπὸ τὰ ἄγρια ἔνστικτα, ποὺ τὰ ἀνεβάσανε στὴν ἐπιφάνεια ἀπὸ τὰ σκοτεινὰ τάρταρα τῆς ἀνθρώπινης φύσης κάποιοι ἐχθροί του ἀνθρώπου, κάποιοι πνευματικοὶ ἀνθρωποφάγοι, ποὺ ἀνάμεσά τους πρωτοστατεῖ ἕνας τρελλὸς λύκος λεγόμενος Νίτσε, μιὰ μούμια σὰν παληόγρια λεγόμενη Βολταῖρος, κάποιος ζοχαδιακὸς Φρόυντ κι ἕνα πλῆθος ἀπὸ τέτοια ὄρνια καὶ κοράκια καὶ νυχτερίδες»  Φώτης Κόντογλου

«Μυστικὰ ἄνθη»

proskynitis