“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Είναι γεγονός ότι ο νυν Οικουμενικός Πατριάρχης έλαβε συστημένη επιστολή από νυν ΑΓΙΟ της Εκκλησίας μας για αυτά που ζούμε σήμερα

Οι Άγιοι μας συμβούλεψαν για να είμαστε σήμερα όλοι μας, ουδενός εξαιρουμένου, αναπολόγητοι. 
«Ο λαός βαδίζει μές το σκοτάδι. Τώρα προσετέθησαν και τα διδάγματα του υλισμού και των διαφόρων εβραϊκών οργανώσεων και έτσι μια πυκνή ομίχλη σκεπάζει όλους. Και οι χριστιανοί μας ζητούν οδηγούς με φως, για να ημπορέσουν να εξέλθουν εκ του σκότους και της ομίχλης.» 17-12-1959     Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής (1888-1970) 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Επιλέξαμε να συνοδοιπορήσουμε με χριστοκτόνες πολιτικές και έχουμε σοδιά με ανθρωποκτόνα αποτελέσματα.  Το παγκόσμιο κακό κορυφώνεται για να αναστραφεί. Ο  τελευταίος χειρισμός τους, το μοιραίο λάθος τους, το παγκόσμιο τράνταγμα. Οι συμβουλές του νέου ΑΓΙΟΥ μας ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ της Πάτμου στον νυν Οικουμενικό Πατριάρχη αποκάλυψαν τα δράματα που  βιώνουμε και έρχονται.

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ

Συνομιλητής: Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλάσσιας κ. Αμφιλόχιος Ράντοβιτς,
Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου
Κ.Ι.: Οι άγιοι της Εκκλησίας μας, όπως μετέχουν στη δόξα και το φως του Θεού, γίνονται «κληρονόμοι μέν Θεοΰ, συγκληρονόμοι δέ Χριστού». Ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Στυλιανός Παπαδόπουλος, σε συνομιλία που είχαμε, χαρακτήρισε το Γέροντα Αμφιλόχιο Μακρή «χαρισματούχο όσιο άνδρα του Θεού».

Η παιδαγωγική μέθοδος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού μέσω των Διδαχών

Στην εποχή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού δεν υπήρχε συστηματική παιδεία. Ο φωτιστής του Γένους αντιλήφθηκε από νωρίς, πως έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στην παιδεία με σκοπό να αφυπνίσει το Γένος. Η ελληνική γλώσσα σε πολλές οθωμανοκρατούμενες περιοχές κινδύνεψε να πάψει να ακούγεται. Τα γράμματα και η παιδεία έπεσαν σε αφάνταστη παρακμή. Συχνά έλεγε: «Δεν βλέπετε ότι αγρίεψε το Γένος μας από την αμάθεια και εγίναμεν ωσάν τα θηρία;».