“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Εἶναι ντροπή μας νὰ κυβερνοῦν τὸν τόπο καὶ νὰ παρελαύνουν κάθε βράδυ ἀπὸ τὰ συνένοχα κοπροκάναλα, οἱ ἀφανιστὲς τῆς πατρίδας

«Κάνε κουράγιο Ἑλλάδα μου…»
Γράφει ὁ Δημ. Νατσιός, Δάσκαλος-Κιλκίς
"Ὅτι μᾶς ἔφαγαν οἱ ξένοι ὡς γλάροι" Μακρυγιάννης
«Ποιὸς τὸ περίμενε στ’ ἀλήθεια
νὰ βγοῦν ψεουν τώρα πιὰ τὰ λόγια ἐκεῖνα τους,
ποὺ μᾶς τὰ ᾽λέγαν κάθε βράδυ ἀπ’ τὰ Λονδίνα τους.

Και όμως: Οι προρρήσεις του Αγιου Παΐσιου μελετώνται από την CIA - Περιμένουν "κάτι μεγάλο" εξετάζοντας γραφές από θρησκείες όλου του κόσμου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: ΟΤΑΝ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ "ΕΒΛΕΠΕ" ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ
O αγιοποιημένος Γέροντας Παΐσιος φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει κατά πολύ σε ενδιαφέρον τα σύνορα της χώρας, αλλά και το ενδιαφέρον των "απλών" πιστών καιοι προρρήσεις του μελετώνται από τα τμήματα αναλύσεων της μεγαλύτερης υπηρεσίας πληροφοριών του κόσμου, της CIA.

Μόνο στην Ελλάδα μπορούσε να δοθεί τέτοια απάντηση!

Του Σωκράτη Αριστοτέλους
Ο μεγάλος Γερμανός συγγραφέας Έρχαρτ Κέστνερ έκανε την εξής εξομολόγηση:
»Στα 1952 πήγα για πρώτη φορά μετά το πόλεμο, στην Αθήνα. Η γερμανική πρεσβεία, όταν άκουσε πως είχα πρόθεση να πάω στη Κρήτη, μου συνέστησε, επειδή ήταν πολύ νωρίς ακόμα και οι πληγές από τη γερμανική κατοχή ανεπούλωτες, να λέω πως είμαι Ελβετός. Αλλά εγώ τους ήξερα τους Κρήτες. Από την πρώτη στιγμή είπα πως ήμουν Γερμανός και όχι μόνο δεν κακόπαθα, αλλά ξανάζησα παντού όπου πέρασα τη θρυλική κρητική φιλοξενία.

Αυτή είναι η λίστα με τα 100% ελληνικά Σούπερ Μάρκετ!

Επειδή δεν είναι γνωστό σε όλους ποια είναι τα ελληνικά Σούπερ Μάρκετ παραθέτω έναν πίνακα, όπου μπορούμε να δούμε δίπλα σε καθένα από αυτά τη σημαία ιδιοκτησίας. Μόνη εξαίρεση είναι ότι το ΜΑΚΡΟ έχει εξαγοραστεί πλέον από τον Σκλαβενίτη.... Αυτά είναι τα ελληνικά σούπερ μάρκετ λοιπόν. Και σε αυτά ακόμα προσοχή στις ετικέτες να αναγράφεται «ελληνικό προϊόν»!

Το LIDL αύξησε τις τιμές και διαφημίζει πως «χαρίζει» το ΦΠΑ! Δείτε την απόδειξη…

Το Lidl διαφημίζει ότι καλύπτει την αύξηση του ΦΠΑ. Για όσους έπαιρναν συσκευασμένες σαλάτες θα θυμούνται ότι είχε τις Italiana 0.99 ευρώ και την tricolore 1.29 ευρώ.
Γράφει ο G.P.
Με το που υπέγραψε η Ελλάδα το μνημόνιο και περιλάμβανε αύξηση 10% στα συσκευασμένα τρόφιμα και πριν ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή η σαλάτα Italiana πήγε 1.09 ευρώ και η tricolore πήγε 1.39 ευρώ.

ΘΥΜΆΣΑΙ ΤΌΤΕ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΌΜΑΣΤΑΝ...

eleftheriskepsii.blogspot.gr

Στις 22 Ιουλίου η βουλή ψηφίζει για την κατάσχεση των σπιτιών μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ. Είναι η ελάχιστη αντίδραση
Στις 22 Ιουλίου η βουλή επανέρχεται για την τελευταία πράξη του τρίτου Μνημονίου. Είναι η καθοριστική ψηφοφορία για την τροποποίηση του κώδικα πολιτικής δικονομίας που θα πετάξει έξω από τα σπίτια όλους τους οφειλέτες. "Βουβές δίκες" - Δίκες χωρίς μάρτυρες.

Ο Ολάντ σχεδιάζει «νέα συμμαχία» και αμφισβητεί την ηγεμονία της Γερμανίας

Μπροστά βγαίνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και μιλά ανοιχτά για τον σχηματισμό μιας νέας συμμαχίας στην Ευρωζώνη, προφανώς για να σταματήσει η παντοκρατορία της Γερμανίας.
Οι προθέσεις του Γάλλου Προέδρου γίνονται πλήρως αντιληπτές από το σε άρθρο του που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche και στο οποίο τονίζει ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια «ισχυροποιημένη οργάνωση» της Ευρωζώνης και να συγκροτήσει, μαζί με τις χώρες που θα το επιθυμούσαν, μια «εμπροσθοφυλακή».

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΝΑ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για πρώτη φορά φέτος στις ετήσιες κρίσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων υπάρχει πρόβλημα αντικατάστασης των αρχηγών ένεκα των πολλών αποστρατειών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και οι οποίες έχουν επηρεάσει σημαντικά σε αρνητικό βαθμό την επετηρίδα.

ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΝΑ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ» Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η παλιά ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγία Τριάδας που δεσπόζει στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, αποτελούσε πάντα μια μεγάλη πρόκληση για τον ισλαμιστές της Τουρκίας. Τώρα, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φέρεται αποφασισμένος να υλοποιήσει ένα παλιό σχέδιο ανέγερσης νέου μεγάλου μουσουλμάνοι τεμένους που θα «σκεπάσει» την εκκλησία.

Τσίπρ(α)exit και Grexit

Τσίπρ(α)exit και Grexit δύο αστάθμητοι παράγοντες που εξαρτώνται άμεσα από την τρέχουσα γεωπολιτική συγκυρία.
Πίσω από την λοβοτομημένη πολιτική αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της πατρίδας μας τρέχει ένα παρασκήνιο τόσο καλά κρυμμένων ενεργειών και αποφάσεων που όταν θα αποκαλυφθεί το επόμενο διάστημα θα κατανοήσουμε την αφέλεια και την βλακεία μας.

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου
ΓΕΝΙΚΑ: Ο Ηλίας ο Θεσβίτης ήταν ο σημαντικότερος προφήτης του Θεού, γιος του Σωβάκ καταγόμενος από τη Θέσβη της Γαλαάδ. Έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο-10ο αιώνα π.Χ.. Το όνομα Ηλίας αποτελεί ελληνική μεταφορά του εβραϊκού ονόματος Ελιγιαχού ( אליהו ), που σημαίνει “Θεός μου είναι ο Ιεχωβά». Αναφορές στον Ηλία περιέχονται και στο Κοράνιο. (6:85· 37:123-132) Ο Ηλίας είναι αυτός που κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό, κάνοντας τους Ισραηλίτες με μια φωνή να πουν: «Αληθώς Κύριος ο Θεός, αυτός ο Θεός» (Γ΄ Βασιλειών ιη' 39).