“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

☦ Η δυτική επιστήμη είναι το ατσάλινο χτένι στα χέρια του αντιχρίστου, ένα χτένι που ξύνει παλιές πληγές και ανοίγει καινούριες…

Ο πολιτισμός δεν θεραπεύει μήτε και μειώνει την ωμότητα και τον εγωισμό των ανθρώπων, ενώ συχνά τα αυξάνει.

Στη Δύση κυριαρχεί η ταραχή. Η αιτία της ταραχής στη Δύση είναι που γύρισαν την πλάτη τους στον Θεό και έστρεψαν το πρόσωπό τους προς τον Σατανά.

Πάντα η ίδια αιτία, η έκπτωση δηλαδή από τον Θεό και η συμπόρευση με τον σατανά.

☦ Αμήν είπαμε και μείναμε εμβρόντητοι με πολλές απορίες.

«Ούτε  ελικόπτερα θα υπάρχουν διαθέσιμα, ούτε περούκες μεταμφίεσης»

-γράψε μου λέει γέροντας, να το ξέρουν «το φευγιό της αμαρτίας ξεκίνησε από την Ελλάδα ανήμερα του Ιερού Χρυσοστόμου το 2020»

Αμήν είπαμε και μείναμε εμβρόντητοι με πολλές απορίες.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΟΤΑΝ Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ μιλούσε για τον λαό του ΘΕΟΥ

 Όταν ο Χρυσόστομος εισήρχετο στην βασιλεύουσα ο λαός παραληρούσε από χαρά και εκείνος ένδακρυς βροντοφώναξε:

«Τι ποίησω, ίνα υμίν αξίως αποδώσω της αγάπης την αμοιβήν; Αγαπώ ετοίμως το αίμα μου εκχεείν υπέρ τη υμετέρας σωτηρίας, λαέ μου…».

 Στραφήκαμε στο λόγο και στην ζωή του Ιερού Χρυσοστόμου μήπως λύσουμε κάποια ερωτηματικά μας.

☦ Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έρθει και να παρακαλέσει τον Άγιό μας και να μην φύγει ικανοποιημένος!

Για τον Άγιο Νεκτάριο, την εορτή, τα θαύματα που επιτελεί, αλλά και το ειδικό βάρος που έχει η πνευματική του παρακαταθήκη μίλησε στην εκπομπή «Η επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη η καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, Γερόντισσα Τιμοθέη.

☦ Να τολμήσεις να πιστέψεις και να παραδοθείς στον Χριστό

Μπορεί κανείς να είναι μέσα στην Εκκλησία, μέσα στα της Εκκλησίας από μικρό παιδί ακόμη – όπως πολλοί από μας – όμως αυτό δεν αρκεί. Απόδειξη είναι ότι πολλές ψυχές δεν βρήκαν ακόμη τον Χριστό, και δεν έφθασε η χάρη του Χριστού μέσα στις ψυχές αυτές, ώστε να τις αιχμαλωτίσει, και να βάλουν αληθινή αρχή.

☦ “Τώρα είναι ο Γολγοθάς, η Σταύρωση και μετά η Ανάσταση”

Διηγήσαντο πάντα τὰ θαυμάσια, οἱ φύλακές σου Κύριε, ἀλλὰ τὸ συνέδριον τῆς ματαιότητος, πληρῶσαν δώρων τὴν δεξιὰν αὐτῶν, κρύπτειν ἐνόμιζον τὴν ἀνάστασίν σου, ἣν ὁ κόσμος δοξάζει. Ἐλέησον ἡμᾶς.

Βιάζονται μερικοί να στολίσουν τα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα δύο μήνες πριν (και ίσως για το Πάσχα από τον Δεκέμβρη) και να αλλάξουν την διάθεσή τους, προς Χαρμόσυνη και Αναστάσιμη. Μην βιάζεσαι στον αγώνα σου αδερφέ μου. Τώρα είναι ο Γολγοθάς, η Σταύρωση και μετά η Ανάσταση. Έτσι και τα Χριστούγεννα, πρέπει πρώτα να νηστεύσεις, να μετανοήσεις, να καθαριστείς από τα πάθη σου, να σε βρει η Γέννηση του Χριστού καινό και κενό από κάθε άλλη αμαρτωλή επιθυμία. Ζήτα να επιθυμήσεις μόνο Χριστό. Ζήτα Του. Έτσι θα έρθουν και τα Χριστούγεννα και θα δεις πως ούτε οι κλειστές πόρτες, ούτε κανένας δεν θα μπορεί να σε σταματήσει να κοινωνήσεις τον Χριστό και ο Χριστός να σε κοινωνήσει. Οι καημένοι νομίζουν ότι με ένα βράχο στον Τάφο του Χριστού θα εμποδίσουν την Ανάστασή Του. 

☦Από αυτό το lockdown θα βγούμε με ΘΕΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

Τα ευκόλως εννοούμενα απαντούνται σήμερα από τις άγιες παρακαταθήκες των αγίων πατέρων μας, δηλ. τις παρεξηγημένες προφητείες

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΣΉΜΕΡΑ λόγω των έκτακτων μέτρων εξ αιτίας  της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ κλεισμένοι στους τέσσερεις τείχους βιώνουμε και κατανοούμε τι έστι ΑΔΙΕΞΟΔΟ ,όλοι μας μικροί και μεγάλοι, πιστοί και αδιάφοροι( δεν λέμε άπιστοι γιατί όλοι κάπου πιστεύουν)

Τι είπε πρίν τόσες δεκαετίες ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ, ο Άγιος Παίσιος;

"δεν θα αφήσει το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του Αντίχριστου "

☦«Τότε αιφνιδίως θέλει έλθη η δίστομος ρομφαία και θα θανατώσει τόν πλάνον και τους οπαδούς αυτού»

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Ο Όσιος Νείλος έζησε τον 16ο αιώνα. Κατήγετο από ένα χωρίον της Τριπόλεως της Πελοποννήσου. Ασκήτευσεν εις το Άγιον Όρος και εκοιμήθη την 12ην Νοεμβρίου του έτους 1651. Εκ του τάφου του Οσίου ανέβλυσεν ευωδέστατον μύρον δι' αυτό και ονομάζεται μυροβλήτης.

«Κατά το 1900 έτος βαδίζοντας προς τον μεσασμόν του 8ου αιώνος (5.508 χρόνια απο Αδάμ + 2000 μ.Χ. = 7.508 χρόνια) άρχεται ο κόσμος του καιρού εκείνου, να γίνεται αγνώριστος. Όταν πλησιάσει ο καιρός της ελεύσεως του Αντιχρίστου θα σκοτιστεί η διάνοια των ανθρώπων από τα πάθη τα της σαρκός και θα πληθυνθη σφόδρα η ασέβεια και η ανομία' τότε άρχεται ο κόσμος να γίνεται αγνώριστος μετασχηματίζονται αι μορφαί των ανθρώπων και δέν γνωρίζωνται οι άνδρες από τάς γυναίκας διά της αναισχύντου ενδυμασίας και των τριχών της κεφαλής' οι τότε άνθρωποι θά αγριέψουν και θα γίνουν ωσάν θηρία από την πλάνην του αντιχρίστου.

☦ Εξαίσια θαύματα σχετικά με την τέλεση του Ιερού Σαρανταλείτουργου.

Στην Αγία Πρόθεση (Προσκομιδή) για κάθε όνομα, ο Ιερεύς βγάζει πάνω στο άγιο δισκάριο μια μικρή «μερίδα» (μικρό ψίχουλο). και δίπλα στον Άγιο Άρτο, οι ψυχές, λαμβάνουν κατά τρόπο μυστικό, πλούσια ωφέλεια από την σταυρική θυσία του Κυρίου!

Πολυάριθμοι άξιοι λειτουργοί είδαν το θαύμα αυτό της βοήθειας των ζώντων και κεκοιμημένων ψυχών με τα καθαρά μάτια της πίστεως. Στο τέλος, κατά τη συστολή των Τιμίων Δώρων , από τον Ιερέα, εμβαπτίζονται οι μερίδες ζώντων και κοιμηθέντων μέσα στο Άγιο Αίμα με τα λόγια: «απόπλυνον Κύριε τα αμαρτήματα των ενθάδε μνημονευθέντων δούλων σου ,τω αίματι σου τω αγίω».

☦ Η προσευχή (Όσιος Νείλος ο ασκητής)

Γνωρίζουμε, άραγε, οι σημερινοί Χριστιανοί, τι είναι η αληθινή προσευχή, ποια τα χαρακτηριστικά της και ποιοι οι καρποί της;

Οι ‘Άγιοι της Εκκλησίας μας, που υπήρξαν οι κατεξοχήν προσευχόμενοι άνθρωποι, μας έχουν παραδώσει την ιερή τους εμπειρία με τρόπο εκφραστικό και κατηγορηματικό. Η προσευχή, μας λένε, είναι ανύψωση του νου στον Θεό και συνομιλία μαζί Του. Η προσευχή είναι ένωση τού ανθρώπου με τον Θεό· έργο των αγγέλων κλειδί τού Παραδείσου· φωτισμός της ψυχής· συγχώρηση των αμαρτημάτων μητέρα των αρετών. Η προσευχή είναι όπλο ακαταμάχητο· θησαυρός αδαπάνητος· γέφυρα που σώζει από τους πειρασμούς· τείχος που προστατεύει από τις θλίψεις. Η προσευχή είναι καθρέφτης της πνευματικής ζωής τού ανθρώπου και εργασία που ποτέ δεν τελειώνει.