“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Γιατί η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ είπε σε πολεμιστές του 40 στην Αλβανία : «μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης»;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο σουλτάνος απειλεί, ας του πούμε λοιπόν  τι έγινε  στο πρόσφατο 40 για να μην πάμε πίσω στο 21. Το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου με τα νησιά του είναι το σημερινό κάρφος στα μάτια των αγαρηνών.
Γιατί απειλούν τώρα τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ μας;
Μετά την πρόκληση της αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάννης από τον Ερντογάν μπήκαν και άλλοι στο παιχνίδι γιατί μυρίστηκαν ότι ο γεωπολιτικός εργολάβος πρόκειται να δώσει μεγάλη αντιπαροχή.

Το ΑΙΓΑΙΟ είναι πραγματικά ΑΓΙΟ και ΑΓΙΟΤΟΚΟ για αυτό και το φθονούν οι αγαρηνοί.

Αυτό το πολιτισμικό ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ που μας βρέχει επί αιώνες παραμένει κάρφος στους δήθεν φίλους μας και τους αδυσώπητους εχθρούς μας.

Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου την εορτή της αγίας Σκέπης. Και για την γιορτή αυτή συμβαίνει αυτό που λέγει ο άγιος Χρυσόστομος για τις μεγάλες γιορτές της Εκκλησίας μας, ότι πολλοί γιορτάζουν τις μεγάλες γιορτές, ξέρουν το όνομά τους, δεν ξέρουν όμως το βαθύτερο νόημά τους, ούτε το μήνυμα που θέλει να εξαγγείλει η Εκκλησία μας μέσω των εορτών αυτών. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι, λέγει ο ιερός πατήρ, έρχονται στην Εκκλησία από συνήθεια και όχι από ευσέβεια. Γι’ αυτό ας ασχοληθούμε σήμερα με την υπόθεση της γιορτής καθώς και για το μήνυμά της προς το λαό του Θεού.

Ἡ Ἁγία Σκέπη

π. Δημητρίου Μπόκου
Ὁ προκεχωρημένος λόχος εἶχε στρατοπεδεύσει σὲ μιὰ ψηλὴ ἀπόμερη πλαγιά. Ὁ π. Ἀλέξιος, στρατιωτικὸς ἱερέας, θέλησε νὰ συμπαρασταθεῖ στοὺς στρατιῶτες καὶ νὰ τοὺς προετοιμάσει. Τὸ χιόνι ἔπεφτε πυκνό. Στὰ δυὸ μέτρα δὲν ξεχώριζες ἄνθρωπο.
- Ποῦ θὰ πᾶς, παπούλη; Θὰ χαθεῖς μὲς στὰ χιόνια, εἶπε ὁ συνταγματάρχης.
- Ἔχω τὴν Παναγιὰ μαζί μου, ἀπάντησε ὁ ἱερέας καὶ ἔβγαλε ἀπὸ τὴν τσέπη του μιὰ εἰκόνα τῆς Παναγίας. Αὔριο τὰ παιδιὰ θὰ ριχτοῦν στὴ μάχη. Πρέπει νὰ πάω.
Μέσα ἀπὸ δύσβατα μονοπάτια κατάφερε κάποτε νὰ φτάσει. Οἱ στρατιῶτες καὶ ὁ λοχαγὸς ἐνθουσιάστηκαν μὲ τὴν ἄφιξή του καὶ θαύμασαν τὴν πίστη του. Στὴν ἀπορία τους πῶς τὰ κατάφερε, τοὺς εἶπε:
-  Ἡ Παναγία μὲ προστάτευσε.

Αν τελικά έρθει ο κ. Ερντογάν να του δώσεται τα παλαιά προικοσύμφωνα του γιατί τα νέα ανήκουν σε άλλους.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Και μια που διερχόμαστε εορταστική περίοδο αξιοπρόσεκτο είναι το πρωτοσέλιδο την επόμενη ημέρα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (27 Οκτωβρίου 1912)  που δείχνει τον Βασιλιά  Κωνσταντίνο έφιππο να εισέρχεται στην συμβασιλεύουσσα και κάποιος με μανδύα καβαλάρης δίπλα του να του δείχνει την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ .