“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Άνθιμος: ''Αν βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος θα γίνει παγκόσμιος σεισμός''

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Λαμπρή Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 16 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Παναγιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή, αλλά και στον εορτάζοντα Απόστολο Ματθαίο.

Να ανοίξουν τα τζαμιά της… Θεσσαλονίκης ζητούν οι Τούρκοι

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ανοιχτή επίθεση κατά των ελληνικών αρχών εξαπολύει η γνωστή τουρκική, φιλοκυβερνητική, (στην ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας), και ισλαμική εφημερίδα, Yeni Şafak, στο κυριακάτικο της φύλο, (16/11), γιατί όπως υποστηρίζει κρατούν κλειστά όλα τα τζαμιά της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα η μουσουλμανική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, (;;;), να παραμένει χωρίς επίσημο τόπο λατρείας και να καταφεύγει σε υπόγεια και άλλους ανεπίσημους χώρους για να ασκήσει την λατρεία της στο Ισλάμ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ετοιμάζεται να δώσει ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Άντε  15 ημέρες υπομονή και θα δούμε “φοβερά πράγματα”…
Κάποιοι αποφάσισαν να ανατρέψουν την ιστορία για το “καλό της ανθρωπότητας”. Λετε να φύγουμε από το κακό ή να πάμε σε μεγαλύτερο κακό;
Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ»  δηλώνει  όταν ερωτάται για το Σχίσμα του 1054 (που διαίρεσε τον Χριστιανισμό σε Καθολικισμό και Ορθοδοξία), πως η αποκατάσταση της διάσπασης της και η επανένωση της Εκκλησίας συνιστά μεγάλο καθήκον της εποχής μας.