“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Τεξανός δικαστής: Θα γίνει εμφύλιος πόλεμος εάν επανεκλεγεί ο Ομπάμα !

Σε εμφύλιο πόλεμο θα οδηγηθούν οι ΗΠΑ εάν επανεκλεγεί ο Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα ένας Τεξανός δικαστής μιλώντας στο κανάλι FoxNews. Ο Τομ Χεντ, δικαστής στην κομητεία Λάμποκ του Τέξας, υποστήριξε ότι ο Ομπάμα:
Θα εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία των ΗΠΑ στον ΟΗΕ εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη για τους Τεξανούς που μπορεί να πάρουν τα όπλα. Αναμένω το χειρότερο. Ταραχές, πολιτική ανυπακοή, ίσως και έναν εμφύλιο πόλεμο.

Δεῖτε τὴν καταπληκτικὴ βιντεοταινία τῆς "Ἑνωμέ νης Ρωμηοσύνης" γιὰ τὸ Ἅγιο Κοσμᾶ τὸν Αἰτωλὸ







Δείτε και το 2ο μέρος  της ταινίας

Συνελήφθη ο αρχηγός των Αλβανών οπλοφόρων – Στις έρευνες και η ΕΥΠ

Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αρχηγός της ομάδας των Αλβανών οπλοφόρων οι οποίοι πολυβόλησαν και έκαψαν την Ελληνική Σημαία στις πλαγιές του Χελμού. Ο συλληφθείς παρακρατικός πιάστηκε μετά από ταυτοποίηση της φωνής του και από πληροφορίες που έφτασαν στο τμήμα Ασφαλείας Καλαβρύτων.  Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο defencenet.gr κινητοποιήθηκαν χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει ισχυρό αλβανικό στοιχείο.  Τελικά ο εντοπισμός έγινε στα Καλάβρυτα όπου οι αστυνομικοί έλαβαν σχετική πηροφόρηση και εντόπισαν το σπίτι που διέμενε. Αυτή την ώρα ο αρχηγός της ομάδας κρατείται στο αστυνομικό Καλαβρύτων όπου και ανακρίνεται. Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων Αλβανών «οικονομικών μεταναστών» της ομάδας.

Εθνική ντροπή η επιστροφή Μπεγλίτη στο ΥΠΕΞ

Κατακλυσμιαίες αντιδράσεις προκαλεί το ενδεχόμενο επιστροφής του Μπεγλίτη στο ΥΠΕΞ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Δημοκρατία. Προηγήθηκε βεβαίως η γυναίκα του, εξοργίζοντας ακόμα και τους πλέον πράσινους υπαλλήλους. Για τον Μπεγλίτη όμως δεν αντιδρούν μόνο οι ένοπλες δυνάμεις τις οποίες ταπείνωσε σε μία κρίσιμη στιγμή. Οι σοβαρότερες αντιδράσεις είναι από Ρωσία μεριά που μόνο “ειλικρινείς προθέσεις” δεν καταλογίζουν στην κυβέρνηση μετά από αυτή την κίνηση. 

Ο Στουρνάρας υπέγραψε τον συμβιβασμό του Δη μοσίου με την Siemens

Την «Συμφωνία Συμβιβασμού» μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών «Siemens AG» και «Siemens Α.Ε.» υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, βάσει της εξουσιοδότησης που του έχει παρασχεθεί από την Βουλή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το ελληνικό δημόσιο έχει σημαντικά οφέλη με την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας, τόσο για την πραγματική οικονομία όσο και για τις θετικές δράσεις που θα προκύψουν και από μία σειρά παροχών.

Σαμαράς..και βραχονησίδες πουλάμε..

Blooberg: Η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει νησιά καθώς ο Γιούνκερ ζητάει ώθηση στις κρατικές πωλήσεις...
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρότεινε ότι η κυβέρνησή του θα μπορούσε να πουλήσει ή να μισθώσει κάποια από τα νησιά της χώρας, για να βοηθήσει να αναβιώσει το σχέδιο πωλήσεων κρατικών περιουσιακών στοιχείων σχεδιάζοντας στη λήψη διεθνών κεφαλαίων .Είπε ο κ. Σαμαράς στην εφημερίδα Le Monde σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα ότι: ακατοίκητα ελληνικά νησιά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εσόδων, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα πουλήσει κάποια από τα νησιά της. "Υπό την προϋπόθεση ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα εθνικής ασφαλείας, κάποιες από τις βραχονησίδες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς," είπε ο Σαμαράς, όπως ανέφερε η εφημερίδα. 

Διορίζουν το σόι, βολεύουν φίλους και γνωστούς εν μέσω κρίσης

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να λάβει σκληρά μέτρα εναντίον μισθωτών και συνταξιούχων και να περικόψει τις κρατικές δαπάνες κάποιοι πολιτικοί συνεχίζουν προκλητικά τους διορισμούς του οικογενειακού τους περίγυρου και διασώζονται χάρη σε μια περίεργη πολιτική... ομερτά αφού οι πράξεις τους δεν τιμωρούνται, δεν ανακαλούνται, ούτε καν στηλιτεύονται ! Μπορεί ένας αντιπρόεδρος της Βουλής να έχει διορίσει, με τον προκλητικότερο τρόπο, όλο του το σόι στη Βουλή και να παραμένει στη θέση του;

«Ξένιος Δίας» ή ... «Ξένιος ΔένΔΙΑΣ» ;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
H χώρα αφανίζεται συστηματικά και οργανωμένα κι αυτοί συλλαμβάνουν λαθρομετανάστες για να τους απελευθερώσουν στη συνέχεια - Ποια είναι τα μεγάλα εγκλήματα που συντάραξαν την Ελληνική κοινωνία;
Στο παρελθόν πολλές φορές έχω αρθρογραφήσει για την αθρόα και ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα, επειδή πίστευα πως ήταν το εν εξελίξει μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδα μας. Με αυτήν την αρθρογραφία μου, στην οποία επεσήμανα τα πολλά μελλοντικά προβλήματα που σωρεύονται από τη λαθρομετανάστευση, προσπάθησα να ευαισθητοποιήσω την πολιτεία, η οποία ποτέ δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα αυτό με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ενώ ταυτόχρονα επέδειξε μια περίεργη υποτονικότητα και ανοχή για την επίλυσή του. Ενός προβλήματος που η μη έγκαιρη αντιμετώπιση, μέσω των ανύπαρκτων ή αναποτελεσματικών πολιτικών αποφάσεων, όλων των κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δημιούργησε τεράστιο δημογραφικό ζήτημα καθώς αλλοιώθηκε η πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας. 

Αἰσιοδοξία - Ἀπαισιοδοξία

Ὅλα ὅσα ἀκοῦμε σήμερα, ζητοῦν νὰ μᾶς πείσουν ὅτι δὲν ὑπάρχει διέξοδος. Προσπαθοῦν νὰ μᾶς ἀφαιρέσουν τὴν πίστη, τὴν ἐλπίδα καὶ τὴν ἀγάπη, νὰ φέρουν στὶς ψυχὲς ἀπόγνωση. Ἡ μεγάλη ἐπιτυχία, ἡ νίκη τοῦ κακοῦ εἶναι τὸ ὅτι ἔχει φέρει σὲ πολλὲς ψυχὲς τὴν ἀπαισιοδοξία. Ἂν ἡ πατρίδα μᾶς βρίσκεται σὲ μία δυσχερῆ θέση, τὸ ἐπέτρεψε ὁ Θεὸς ὄχι γιὰ νὰ ἀπελπισθοῦμε ἀλλὰ γιὰ νὰ ἐργασθοῦμε σωστά. Ἂν ἔχει ἐπικρατήσει ἕνα πνεῦμα ἀπαισιοδοξίας σὲ πολλοὺς εἶναι διότι ἡ διαπαιδαγώγηση ποὺ ἀσκεῖται σήμερα μὲ ὅλους τους τρόπους καὶ κυρίως τὴν τηλεόραση ἀφαιρεῖ ἀπὸ τὶς ψυχές, ἰδίως τῶν νέων, τὶς τρεῖς αὐτὲς ἀρετές, τὴν πίστη, τὴν ἐλπίδα, καὶ τὴν ἀγάπη. Καὶ ἐκεῖ ἀκόμη ποὺ ἔχουν βλαστήσει, οἱ ρίζες τοὺς εἶναι τόσο ἐπιφανειακὲς ὥστε, μὲ ὅσα ἀκούει κανείς, εὔκολα ξερριζώνονται.

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (1714 - 1779)

Του Γ. Δ. Μεταλληνού 
κοσμήτορα της Θεολ. Σχολής του Παν. Αθηνών.
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός, μοναχός, υπήρξε διδάσκαλος και φωτιστής του Γένους, εθνομάρτυρας και άγιος της Εκκλησίας. Καμιά προσωπικότητα των χρόνων της δουλείας δεν έχει απασχολήσει τόσο πολύ την επιστήμη, τη λογοτεχνία και τη θεολογία, όσο ο Πατροκοσμάς, όπως επικράτησε να ονομάζεται από τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Ανήκει στις φωτισμένες μορφές, που προετοίμασαν το Γένος για την παλιγγενεσία του. Η εμφάνιση του συνέπεσε με μια κρισιμότατη περίοδο της ιστορίας του δούλου Γένους. Τον 18ο αιώνα συντελείται η ανασυγκρότηση του ελληνισμού σε όλους τους τομείς. Μέσα στο προστατευτικό πλαίσιο της εθναρχούσας Εκκλησίας διατήρησε την ακεραιότητα του και μπόρεσε να επιβιώσει στους ιδιαίτερα δύσκολους 16ο και 17ο αιώνες.

Μαγευτικό τοπίο στο Άγιο Όρος !!!

Η φωτογραφία αναδεικνύει την μαγευτικότητα του τοπίου στο Άγιον  Όρος. Υπέροχα τα χρώματα του ουρανού, συντροφεύουν το καταπράσινο τοπίο, κοντά στον αρσανά της Αγίας Άννας, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα να ταξιδεύει από το κελί του, "επί πώλου όνου" καθήμενος. Σα να μην πέρασε μια μέρα στο  «Περιβόλι της Παναγιάς».