“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

☦ “Όλοι να κρατήσουμε το φουστάνι της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ”

Τι μας είπαν ασκητές , γεροντάδες , καλογέρια.

-Κόντρα στην δαιμονική θύελλα που ξέσπασε θα πάμε.

-Μόνο η ΠΡΟΣΕΥΧΗ και η Μυστηριακή ζωή μπορεί να νικήσει τον πονηρό και την αρρώστια που μας έστειλε και τούτο γιατί το επέτρεψε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ για την πολυκέφαλη παγκόσμια διαστροφή.

☦ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ(*)

Mακαριστοῦ Γέροντος π. Εὐσεβίου Βίττη

Ὁ Θεός μόνος Κύριος τῆς ἱστορίας τοῦ κόσμου1

«Ἀνακαλύπτων βαθέα ἐκ σκότους, ἐξήγαγε δέ εἰς φῶς σκιάν θανάτου. Πλανῶν ἔθνη καί ἀπολλύων αὐτά, καταστρωννύων ἔθνη καί καθοδηγῶν αὐτά. Διαλλάσσων καρδίας ἀρχόντων γῆς, ἐπλάνησε δέ αὐτούς ἐν ὁδῷ, ᾗ οὐκ ᾔδεισαν. Ψηλαφήσαισαν σκότος καί μή φῶς, πλανηθείησαν δέ ὥσπερ ὁ μεθύων» (Ἰώβ ιβ΄ 22-25).

☦ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΘΡΗΝΩΔΟΥΣΑ

Ὁ γέροντάς μας, ὁ π. Ἰωάσαφ, ἔζησε ἐδῶ στό Ἅγιο Ὄρος 64 χρόνια. Ἁγιογράφησε, νά μή σᾶς πῶ χιλιάδες, ἑκατοντάδες εἰκόνες. Μία ἀπό αὐτές τίς εἰκόνες θαυματούργησε καί θαυματουργεῖ. Εἶναι ἡ «Παναγία ἡ Θρηνωδοῦσα», ἡ ὁποία βρίσκεται στήν Νέα Ὄλυνθο Χαλκιδικῆς.

☦ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ

ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ Ο ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ

Με μεγάλη ακρίβεια προόρισε - ο πολύτιμος Μαργαρίτης των Καυσοκαλυβίων, εις εκ των μεγαλυτέρων Οσίων της Αγίας μας Εκκλησίας - δεκαετίες πριν (1984-5), τα γεγονότα που βιώνουμε τα τελευταία έτη. 

☦ Όσιος Λουκάς ο εν Στειρίω (7 Φεβρ.)

Τα πρώτα χρόνια

Ο Όσιος Λουκάς καταγόταν από την νήσο Αίγινα που βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο. Οι πρόγονοι του όμως, κουράστηκαν από τις συνεχείς εφόδους των Αγαρηνών στο νησί και με φόβο για την ζωή τους, το εγκατέλειψαν. Οι πρόγονοι του Οσίου, πήγαν στη Φωκίδα και εγκαταστάθηκαν σ' ένα παραθαλάσσιο χωριό, κοντά στην Ιτέα, όπου και γεννήθηκε ο πατέρας του, Στέφανος.

☦ «Οι άνθρωποι κρίνουν τα πράγματα ανάλογα με το περιεχόμενο που έχουν μέσα τους. Αν δεν έχουν πνευματικό περιεχόμενο, βγάζουν λάθος συμπεράσματα και αδικούν τους άλλους.» Αγίου Παϊσίου Λόγοι Γ’

☦ Μετανοίας ο καιρός

☦ Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου (7 Φεβρ.)

Άφηκε τον χουν Παρθένιος Λαμψάκῳ,

Λαμπτηρα πυρσεύοντα φως αυτού μέγα.

Παρθένιος κατέδαρθε, λαχὼν μακρὸν εβδόμη ύπνον.

Βιογραφία

Ο όσιος Παρθένιος καταγόταν από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μ. Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.). Ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας της Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο εδιδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη. Ο Άγιος από την παιδική του ηλικία προέκοπτε στην αρετή και την ευσέβεια.

☦ Η EYXH ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΔΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

(Εγκεκριμένη από την Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος)

[Αρ. Πρωτ. 1465/25-6-1984]

Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Θεός ημών, ο επιτιμών τοις πνεύμασι της ασθενείας και την υγείαν τοις επικαλουμένοις Σε εκ πόθου καρδίας και τη προς Σε πίστει επιδαψιλεύων, επάκουσον ημών των αμαρτωλών, παρ΄οις, συν ταίς άλλαις, και ητής του καρκίνου μάστιγος δεινή απειλή αφαρπάζουσα εκ μέσου ημών, μετά επώδυνον νόσον και εν βραχεί χρόνω, πατέρας, αδελφούς και τέκνα ημών, βαθείαν δε θλίψιν και οδύνην, εκ του θανάτου αυτών, ον εκ φεύξαι ου δύνανται, προκαλούσαν πάσι.