“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος  ο Τροπαιοφόρος ανήκει στη χορεία των μεγαλομαρτύρων και είναι από τους λαοφιλεστέρους Αγίους της Εκκλησίας μας. Έζησε κατά τα τέλη του 3ου αιώνος μ.Χ. και τας αρχάς του 4ου επί της βασιλείας του Διοκλητιανού.
Η εποχή του υπήρξε εποχή σκληρών διωγμών και εξοντωτικών κατά της Χριστιανικής Πίστεως. Ο Γεώργιος είχε μεγάλο αξίωμα. Ήτο κόμης και διακρινόταν σ' όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για την γενναιότητά του και την ανδρεία του. Παρ' όλη τη δόξα όμως και τις τιμές δεν αρνήθηκε να θυσιάση τα πάντα και να ομολογήση με παρρησία ενώπιον του αυτοκράτορος και πολλών αρχόντων την χριστιανική του πίστιν. Υπέμεινε βασανιστήρια πολλά και φρικτά που στο τέλος τον ανέδειξαν Μεγαλομάρτυρα.

Η ζωή μας: Δρόμος πτώσεων και αναστάσεων

Φώτο: Οι νεοσσοί της φωτογραφίας είναι από κάποιο παράθυρο της ΙΜ Ιβήρων το 2015 και είναι χαρακτηριστική η αγωνία τους λίγο πριν την πρώτη δοκιμασία τους με το πρώτο πέταγμα τους…..
ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
του Αρχιμ.Παύλου Παπαδόπουλου
Όλοι οι άνθρωποι, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, διακατεχόμαστε από πάθη
Μερικά πάθη είναι φανερά και άλλα κρυφά. Συνήθως κατακρίνονται πολύ αυστηρά οι άνθρωποι που πέφτουν σε κάποιο φανερό πάθος ενώ μπορεί το κρυφό πάθος των κατηγόρων τους να είναι μεγαλύτερο. Γι’ αυτό «μη κρίνουμε κατ’ όψιν», μην κρίνουμε δηλαδή τους άλλους απ’ αυτό που φαίνονται.

ΚΥΡΙΑΚΗ των ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ εορτάζει το καλύτερο αντιαεροπορικό σύστημα που υπάρχει στον κόσμο.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αν ο Ελληνικός Λαός που έχει Προστάτη και Οδηγό του τον ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ «τα έχει πάρει»  με τους τούρκους, σκεφτείτε ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ του «πως έχει φορτώσει»  για τους θρασύδειλους γείτονες.
Στις 9 Νοεμβρίου του 2017 αναφέραμε το παρακάτω γεγονός δίχως να γνωρίζουμε τότε τι θα μεσολαβούσε με τους μπαμπέσηδες δίπλα μας.