“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Προσευχή-σόου... “εν χορδαίς και οργάνοις” ετοιμάζει το Βατικανό παρουσία Βαρθολομαίου

Του Μανώλη Κείου
Αυτό που θα λάβει χώρα στη Ρώμη αύριο το απόγευμα μόνο προσευχή δε θα θυμίζει! Πιστοί στην "θρησκεία" της επικοινωνίας οι καθολικοί διοργανωτές ετοιμάζουν ένα...πανηγύρι, ένα θρησκειολογικό ανακάτεμα μετά μουσικής! 
Στην αυριανή εκδήλωση-προσευχή για την ειρήνη μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο το παρών θα δώσουν ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ενώ εκεί θα βρίσκεται και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος....

Ερντογάν: “Πρώτα να γεμίσουμε το Σουλτάναχμετ και μετά βλέπουμε για την Αγιά Σοφιά”

Διπλωματική χαρακτήρισαν την απάντηση του Ερντογάν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης προς αυτούς που ζητούν να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί.
Ο Ερντογάν συμμετείχε στην πρώτη προσευχή στο ανακαινισμένο τέμενος συνοδευόμενος από υπουργούς και τοπικούς παράγοντες, το οποίο ήταν εδώ και τρία χρόνια κλειστό για ανακαίνιση.

Με κυρώσεις απειλούν οι ΗΠΑ τη Σόφια για την υπόθεση του αγωγού South Stream

Ο Τύπος του Σαββάτου έδωσε ευρεία δημοσιότητα στην ανακοίνωση, δια της οποίας «οι ΗΠΑ απείλησαν με κυρώσεις τους Βούλγαρους που βοηθάνε το σχέδιο «Νότια Ροή» (South Stream), όπως σχολιάζει σε χαρακτηριστικό τίτλο η εφημερίδα της Σόφιας «24 Ώρες». Στην ανακοίνωση, υπογεγραμμένη από την Αμερικανίδα πρέσβη Μάρσι Ρίζ απευθύνεται προειδοποίηση για πιθανή επιβολή κυρώσεων σε νομικά και φυσικά πρόσωπα της Βουλγαρίας, τα οποία συνεργάζονται με την εταιρία της Ρωσίας Stroytransgaz, που έχει αναλάβει την κατασκευή του βουλγαρικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Κύπρος – Αλεξανδρούπολη – Καβάλα - Εγνατία οδός μπορούν να ζεστάνουν το φετινό κρύο της Ευρώπης;

“Εδώ και τώρα”  πως θα ζεσταθεί τον ερχόμενο  χειμώνα η Ευρώπη ;
Κύπρος-  Αλεξανδρούπολη – Καβάλα- Εγνατία οδός… προσέγγιση σε ένα ενεργειακό σενάριο εξ αιτίας  της Ουκρανίας.
Το πώς δένουν αυτά θα το δούμε παρακάτω. Όμως  τα παραπάνω συνδέονται άμεσα  με θέματα Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, Δημόσιας Ασφάλειας, Διαδρόμων Ναυσιπλοΐας,  Οικολογία, Αλιεία κα. Επίσης συσχετίζονται με  επί μέρους ζητήματα όπως  είναι ο σχεδιασμός όδευσης, υλοποίησης αλλά και επάρκειας των μεταφερόμενων ποσοτήτων ΦΑ από το κοίτασμα της Κασπίας  μέσω του γνωστού σε όλους μας ΤΑΡ.

ΒΡΟΥΒΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΡΤΑ'Ι'ΤΙΣΣΑ

Οι Τυροκόμοι του Ψηλορείτη
Μια εκπομπή του Κρήτη TV στο Λιβαδιώτικο Αόρι τον μάη του 2009. Πρωταγωνιστεί η ζωή του βοσκού-τυροκόμου του Ψηλορείτη στήν παλιά και δύσκολη εποχή. Στη λύρα και τραγούδι ο παραδοσιακός Σωπασής Γιάννης-Βρουβογιάννης, στο λαούτο ο Νεκτάριος Κοντογιάννης και στην ασκομπαντούρα ο Ρομπογιαννάκης. youtube.com

5.479 Χριστιανοί μαρτύρησαν μέσα σε 17 μήνες

Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες για τους Χριστιανούς - 5.479 μάρτυρες για την πίστη τους σε 17 μήνες!
H Διεθνής χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση «Ανοιχτές Πόρτες» δημοσίευσε έναν κατάλογο με τις 10 χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα της βίας κατά των χριστιανών.
Η κατάταξη έγινε βάσει στοιχείων της περιόδου  από την 1η Νοεμβρίου 2012 έως 31 Μαρτίου 2014

Τουρκία: Η Ελλάδα προειδοποιήθηκε για τη μεταχείριση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης

Το Συμβούλιο της Ευρώπης προειδοποίησε την Ελλάδα την Πέμπτη, να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε υποθέσεις που αφορούν την τουρκική μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:

Στην Κωνσταντινούπολη "Τούρκοι" λένε σε Έλληνες επισκέπτες: «Ο τόπος αυτός είναι δικός σας»!

Ο φανατισμός των Ισλαμιστών στην Τουρκία δεν επιτρέπει διαφοροποιήσεις ειδικά σε θέματα θρησκείας. Αυτό όμως που δεν επετεύχθη με «ζεϊμπέκικα και κουμπαριές» το πράττει η Ορθοδοξία αφού είναι έκδηλο σε πολλούς Τούρκους το Ορθόδοξο υπόβαθρο.
Αν καί οι λιγοστοί Σελτζούκοι άλλαξαν τον εθνοθρησκευτικό χαρακτήρα εκατομμυρίων Ελλήνων (Μικρασίας, Θράκης, Πόντου κ.α.) που λόγω βίας ή συμφερόντων εξισλαμίσθηκαν ακόμα και επιφανειακά, σήμερα μία κρυμμένη Ορθόδοξη θρησκευτικότητα εκδηλώνεται από τους απογόνους τους.