“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ποιοι θέλουν νέο ξεριζωμό από την μητέρα Ελλάδα

Η προκλητική δήλωση της Α. Μέρκελ, να μην είμαστε «προσκολλημένοι με τον τόπο μας», αποκαλύπτει το δόλιο σχέδιο των ιμπεριαλιστών του χρήματος εις βάρος της Πατρίδας και της ιστορίας των Ελλήνων.
Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, στόχος δεν είναι ούτε η σύνταξη της γιαγιάς, ούτε το οικόπεδο του θείου. Για άλλη μία φορά το Ελληνικό Έθνος δοκιμάζεται στις δομές της ίδιας του της ύπαρξης, τις πορείας του μέσα στις χιλιετίες. Η χθεσινή ομολογία της κυρίας Μέρκελ σαφέστατη, κυνική, δεικτική: Σταματήστε πιa να είστε προσκολλημένοι με τον τόπο σας! Σαν να ήχησαν τα λόγια του Αλάριχου, του Μέτερνιχ και του Κεμάλ στα αυτιά μας.  Και όμως, δεν βρέθηκε κανείς εκ των εξουσιαστών να απαντήσει. Δεν βρέθηκε κανείς από τους χρυσαμοιβόμενους της Βουλής να ορθώσει ανάστημα σε αυτό τον προπομπό γενοκτονίας που ανακοινώθηκε από τη νέα αυτοκρατορία...

Αλήθεια ή ψέμα η «προειδοποίηση» Κίσινγκερ: O Γ’ ΠΠ προ των πυλών!

Όσο και να θέλει κάποιος να εντυπωσιάσει με έναν τίτλο, έτσι ώστε να «μαζέψει» αναγνώστες και τα περίφημα «κλικ», δεν μπορεί στην ουσία να αποδώσει σε λίγες λέξεις όσα φέρεται να λέει ο Χένρι Κίσινγκερ, ο παλαιός «γνώριμος» της χώρας μας, και όχι μόνο, στην αγγλική «The Daily Squib» πριν από λίγο καιρό. Παρά το γεγονός πως μας «τρώει το χέρι» μας να προχωρήσουμε σε σχολιασμό των λεγομένων του «μάγου» της διπλωματίας, τελικά αποφασίσαμε πως κάθε περαιτέρω σχόλιο πέραν την ακριβούς απόδοσης στην ελληνική των λεγομένων του 88χρονου πλέον, γκουρού των διεθνών σχέσεων είναι περιττό. Το αν είναι αληθινό το κείμενο ή ένα ακόμη ψεύτικο κείμενο όπως η περίφημη «ομιλία» του για την ανάγκη… ελέγχου των… ατίθασων Ελλήνων, δεν έχει διαλευκανθεί.

Δικαιώθηκε ο Ντελάλης της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

"Οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί ώστε να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, είναι και αυτοί πού το καταφέρνουν"
Πριν από λίγα χρόνια, όταν η Ελλάδα "ευημερούσε", πριν καν εμφανιστούν οι αγανακτισμένοι, ο ηλικιωμένος άνδρας που αγόρευε με την ντουντούκα υπέρ μιας κοινωνικής επανάστασης, αντιμετωπιζόταν ως γραφικός. Ο συμπαθής αυτός κύριος ήταν γνωστός...σε όσους περνούσαν συχνά από το κέντρο της Αθήνας, στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Εξαγριωμένος για τα κοινωνικοπολιτικά τεκταινόμενα και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, καλούσε τους πολίτες σε ξεσηκωμό κατά του οικονομικού-πολιτικού κατεστημένου ζητώντας τους επίμονα να «ξυπνήσουν» και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Τότε τον περνούσαν για τρελό. Να, όμως, που ήρθε η ώρα που ο "τρελός" δικαιώνεται σήμερα με τον πιο δραματικό τρόπο.
Δείτε το βίντεο...

Από τον πρώτο γύρο Πρόεδρος της Ρωσίας ο Βλάντιμιρ Πούτιν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εκλεγεί πρόεδρος από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου στη Ρωσία, συγκεντρώνοντας περισσότερες από τις μισές ψήφους και θα αποφύγει έναν δεύτερο γύρο, προέβλεψε σήμερα κρατική εταιρεία δημοσκοπήσεων, στηριζόμενη στα στοιχεία σφυγμομέτρησης. Ο Πούτιν είναι πιθανόν να κερδίσει ποσοστό 58,6% των ψήφων, απέχοντας κατά πολύ από τον πιο κοντινό του αντίπαλο, ανακοίνωσε το Κέντρο Ερευνών της Κοινής Γνώμης της Ρωσίας (VTsIOM), το οποίο συνηθίζει να προβλέπει με ακρίβεια τα αποτελέσματα των ρωσικών εκλογών. «Ο Πούτιν θα κερδίσει», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του κέντρου Βάλερι Φεντόροφ σε δημοσιογράφους στη Μόσχα.  Οι προβλέψεις αυτές στηρίζονται σε δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 1.600 ανθρώπων στη Ρωσία αυτόν το μήνα. Στη δεύτερη θέση θα έρθει ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ο οποίος είναι πιθανόν να κερδίσει 14,8%, σύμφωνα με το VTsIOM.

Ταφόπλακα στον Αγωγό ITGI από την Κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ

Η κοινοπραξία που διαχειρίζεται το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν έδωσε σήμερα τέλος στο σχέδιο του ελληνοϊταλικού αγωγού ITGI, αποκλείοντάς τον από τα έργα που εξετάζει για τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος της ΒΡ (εκ των εταιριών του Σαχ Ντενίζ), Τόμπι Οντόν, μιλώντας στην έγκυρη ιστοσελίδα upstreamonline.com. Πρόκειται ασφαλώς για μια εξέλιξη που εφόσον επιβεβαιωθεί και από άλλες πηγές, θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για την ελληνική πλευρά, ενώ παράγοντες της αγοράς δήλωσαν στο Energia.gr ότι θεωρούν ως δεδομένη την απόφαση του Σαχ Ντενίζ. Πλέον, μετά τον αποκλεισμό του ITGI, οι αγωγοί που έχουν απομείνει να μονομαχούν για την μεταφορά του αζέρικου αερίου στην Ευρώπη είναι ο TAP, ο Nabucco και ο SEEP, τον οποίο στηρίζει η ίδια η ΒΡ. Θυμίζουμε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες, η κοινοπραξία του αγωγού Nabucco φέρεται να έχει προχωρήσει σε ανανεωμένη πρόταση που περιλαμβάνει έναν μικρότερου μεγέθους και μήκους αγωγό, με διαδρομή από τη Βουλγαρία ως την Αυστρία.

Συνέντευξη Nigel Farage στην ΝΕΤ για την Ελλάδα 18-2-12

Ἀγαπημένε μου ἐπαναστάτη, ἡ ἱστορία γράφεται ἀπὸ τολμηροὺς ἰδεολόγους

Ἡ ἱστορία ἀγαπημένε μου ἐπαναστάτη δὲν γράφεται ἀπὸ ἐξοργισμένους ἢ πονεμένους ἢ θυμωμένους! Αὐτὴ ἡ ἄτιμη ἱστορία γράφεται ἀπὸ τρελλούς, τολμηροὺς καὶ βαθειὰ ἰδεολόγους.  Κύττα πίσω σου. Κύττα τὴν ἱστορία καὶ θὰ καταλάβῃς! Τολμηροὶ ἰδεολόγοι σήκωσαν τὴν ἐπανάστασι στὴν Γαλλία τὸ 1789. Καί ποῦ κατέληξαν; Ὅλοι στήν ἀγχόνη; Γιατί; Τί ἔτρεξε; Τολμηροὶ ἰδεολόγοι σήκωσαν τὴν ἐπανάστασι τοῦ 1821 στὴν Ἑλλάδα. Καί ποῦ κατέληξαν; Φτωχοί, ζητιάνοι, φυλακισμένοι, ἐξόριστοι, προδομένοι, νεκροί; Κύττα καλά! Κύττα… Τολμηροὶ ἰδεολόγοι σήκωσαν τὴν ἐπανάστασι τοῦ 1917 στὴν Ῥωσσία. Καί ποῦ κατέληξαν; Στήν Σιβηρία; Νεκροί κι αὐτοί; Τιμωρημένοι;Γιατί; Μοῦ λὲς πὼς ὁ κόσμος ξύπνησε! Ξεκίνησε! Εἶναι ἔξω! Κατάλαβε πὼς αὐτὸ ποὺ ζοῦμε εἶναι δικτατορία αἰσχίστου εἴδους. Συμφωνῶ! Τὸ βλέπω κι ἐγὼ αὐτό! Ἀλλά γιατί εἶναι ἔξω; Γιατί πόνεσε; Ἢ γιατί ἔγινε ἔξαφνα ἰδεολόγος;