“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Διδακτική Ιστορία: Η δαιμονική παγίδα στον ερημίτη

Ένας Ερημίτης που ασκήτευε στην έρημό του Ιορδάνου, είχε χρόνια πολλά να πειραχτεί από το διάβολο.
Αυτό του είχε δώσει θάρρος κι έλεγε συχνά πώς ο εχθρός δεν τολμούσε να πειράξη τους αγωνιστάς, πήγαινε μόνο στους αμελείς και οκνηρούς. Κάποτε παρουσιάστηκε μπροστά του ο διάβολος και του παραπονέθηκε.
-Τι σου έχω κάνει, Αββά, και μ΄ εξευτελίζεις έτσι. Μήπως ποτέ σ΄ επείραξα;
-Φύγε από δω, πονηρό πνεύμα φώναξε άφοβα ο Ερημίτης, και σήκωσε το ραβδί του να τον χτυπήση. Δεν έχεις δικαίωμα να πειράζης τους δούλους του Χριστού. Πήγαινε σ΄ εκείνους, που με την απροσεξία τους σε προσκαλούν.

Έραψαν το στόμα και το μάτι νεαρού κοριτσιού επειδή ανέφερε το όνομα του Ιησού Χριστού (Φωτογραφία ΣΟΚ)

Αυτό το νέο κορίτσι που εργαζόταν στη Σαουδική Αραβία είχε το θράσος να πει : «ο Ιησούς Χριστός, είναι η ειρήνη … είναι ο λυτρωτή μου ..»
Αυτό θύμωσε πολλούς ανώτερους υπαλλήλους στην εργασία της και έτσι σύμφωνα με το erspress.com διέταξαν κάποιους άντρες να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία… της συρραφής του στόματος της … που της το έκλεισαν, προκειμένου να την εμποδίσουν να εκφράζει την αγάπης της για τον Ιησού Χριστό.

Πίσω από την πόρτα του ναού

Ήταν ο άνθρωπος της παρέας. Πειράγματα, αισχρόλογα, αστεϊσμοί και άλλα πολλά ήταν στον ημερήσιο κατάλογο των κατορθωμάτων του. Τα χρόνια περνούσαν και ποτέ του δεν συνδέθηκε με κάποιους ανθρώπους…ποτέ του δεν εμπιστεύτηκε κανέναν. Όλοι τον θέλανε για την παρέα αλλά μέχρις εκεί. Αλλά και ο ίδιος κανέναν δεν έπαιρνε στα σοβαρά, κανέναν δεν αισθανόταν δικό του άνθρωπο, φίλο του, οικείο του.
Κάπου στα 30 του, γνώρισε μία κοπέλα. Την γνώρισε μέσα από μια τυχαία παρέα, διαμέσου γνωστών αγνώστων. Η κοπέλα αυτή είχε κάτι το διαφορετικό, κάτι το «περίεργο». Του κίνησε το ενδιαφέρον. Όταν τύχαινε στην παρέα να βρίσκεται και εκείνη (σπάνια), αυτός σταματούσε τις ανοησίες, σταματούσε τις αισχρότητες τις οποίες οι υπόλοιποι τον ωθούσαν να πράξει για χάριν της παρέας και του κεφιού.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ εμπλοκή. Η Τουρκία κήρυξε ουσιαστικά τον πόλεμο στη Συρία

Του Στρατή Μαζίδη
Ένα αλλά πολύ σημαντικό βήμα παραπέρα φαίνεται ότι πηγαίνει η Τουρκία την εμπλοκή της όσον αφορά τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
Σύμφωνα με στρατιωτικές και μυστικές πγές που επικαλείται η έγκυρη DEBKA για πρώτη φορά στην ιστορία του τριετούς εμφυλίου πολέμου o τουρκικός στρατός επιτρέπει στις δυνάμεις των ανταρτών, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του Μετώπου Αλ Νούσρα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, τη διέλευση από τουρκικό έδαφος για την πραγματοποίηση επίθεσης στα βορειοδυτικά παράλια της Συρίας και τον έλεγχο του λιμανιού της Λαττάκεια, γενέτειρας του Ασαντ.

Η Μόσχα προειδοποιεί: «Αν χυθεί αίμα δεν θα μείνουμε αμέτοχοι»

Ξένοι μισθοφόροι ντυμένοι Ουκρανοί εμφανίστηκαν στο Χάρκοβο σύμφωνα με μαρτυρίες
Ο πρόεδρος Πούτιν μπορεί να αποφασίσει τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας οποιαδήποτε στιγμή, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της ρωσικής Άνω Βουλής Βίκτωρ Αζιόροφ, επικαλούμενος τη σχετική έγκριση, που έχει ληφθεί από τα δύο σώματα της ρωσικής Βουλής.

BBC: «Πείραμα άνευ προηγουμένου» η Ελλάδα

Κωνσταντίνος Τερζής
Άνευ προηγουμένου οικονομικό πείραμα στο εργαστήριο «διάσωσης της ευρωζώνης» εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα, παρά τα βελτιούμενα στατιστικά στοιχεία και τη νεόκοπη αισιοδοξία, υποστηρίζει σε άρθρο-ανασκόπηση το BBC, κάνοντας λόγο για βαθιά ανισότητα, στρατιές ανέργων και μια ολόκληρη γενιά νεόπτωχων Ελλήνων.
O συντάκτης του BBC, Gavin Hewitt, επιχειρεί μια ανασκόπηση της πορείας της Ελλάδας από όταν ξέσπασε η κρίση μέχρι σήμερα.

ΑΝΤΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

“Χαίρε τύρρανον απάνθρωπον εκβαλούσα της αρχής”

Από το πουθενά με χρέη, από το πουθενά με βάσανα, ενώπιος-ενωπίο με αδιέξοδα που μας έστησε η “δήθεν περήφανη δημοκρατία μας”, αποφάσισα ανήμερα  του Ακάθιστου Ύμνου φέτος να μην τον παρακολουθήσω στην γειτονιά μου στον Άγιο Δημήτριο στην Θεσσαλονίκη.

“Η υπομονή είναι Αρετή”

Κάποια νύχτα λοιπόν, αφού έπεσε σε αμαρτία, σηκώθηκε την ίδια στιγμή και άρχισε τον κανόνα του…
Τότε ο δαίμονας, σαστισμένος από την τόση ελπίδα του αλλά και την αδιαντροπιά του απέναντι στο Θεό, του παρουσιάστηκε ολοζώντανος!
-Άθλιε! Του λέει. Πώς στέκεσαι μπροστά στο Θεό χωρίς να κοκκινίζεις;

Πώς πιάνεις στο στόμα σου ακόμα και τ’ όνομά Του;

Και πώς τολμάς να προσεύχεσαι χωρίς ντροπή; 

Μέσ’ του Αιγαίου τα νερά Τούρκοι – Αμερικάνοι “στριφογυρίζουν” !!!

Και φυσικά όταν θα αρχίσουν να “φτερουγίζουν οι Άγγελοι” θα σταματήσουν να στριφογυρίζουν οι παρείσακτοι.
Την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στα μυροβόλα κύματα του Αρχιπελάγους όλοι πολύ την γνωρίζουμε και σε μεγέθη αριθμών έχει ως εξής.

"Εσόμεθα Έτοιμοι"; Γιατί βγήκε όλος ο Στόλος στο Αιγαίο - Νέες τουρκικές προκλήσεις

Ο Στόλος στο Αιγαίο από σήμερα και για τρεις ημέρες. Επισήμως “εκτελείται προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Στόλου, με τη διεξαγωγή των ασκήσεων: 

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Γράφει ο μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης
Από καιρό γίνεται συστηματική προσπάθεια από ορισμένες γνωστές ομάδες να διασαλευθεί η μακραίωνη και ενιαία πνευματική και πολιτισμική ιστορία του Γένους των Ελλήνων. Με συντονισμό, εμπάθεια και ατεκμηρίωτες θέσεις γίνεται σφοδρός αγώνας κατά της δύο χιλιάδες χρόνια δυνατής παρουσίας του χριστιανισμού στον ελληνικό κόσμο. Θέλουν επίμονα να μας πουν και να μας πείσουν ότι ο χριστιανισμός είναι ξένος προς την παράδοσή μας και προσπαθούν να επαναφέρουν το μυθικό δωδεκάθεο. 

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στρατιωτικές εθνικιστικές χούντες που αντιδρούν έντονα στην προοπτική αυτονόμησης των Κούρδων, ομάδες ισλαμιστών αξιωματικών που ελέγχονται από τον Φετουλάχ Γκιουλέν και συνωμοτούν κατά του Ερντογάν, παράλληλες ομάδες συμπαθούντων του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ, και η επίσημη ηγεσία του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας που πρόσκειται στον Ερντογάν, σκιαγραφούν ένα άκρως ρευστό τοπίο για τον τουρκικό στρατό.