“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ Η ..... ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ;;;

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης ΙΟΥΝΙΟΥ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ “ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΞΕΚΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1974 Ο Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ…”

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΓΕΛΟΥΝ ... ΕΙΡΩΝΙΚΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Νέα δήλωση Ρεπούση: Οι απαντήσεις για τις γενοκτονίες είναι σύνθετες και χρειάζονται διάλογο !!!

Με όλο το σεβασμό και από τη δική μου μεριά, δεν είναι ο χώρος εδώ για να κάνουμε ιστορική συζήτηση για τις γενοκτονίες και τη μνήμη. Στην ιστορία ευτυχώς ή δυστυχώς οι απαντήσεις είναι σύνθετες και χρειάζονται .... χώρο και περιβάλλον διαλόγου και όχι πολεμικής αντιπαράθεσης. Θα σας παρακαλούσα να αρκεστείτε προς το παρόν στην επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το θέμα. Σε όσους δε αμφισβητούν τον πατριωτισμό μου θα επαναλάβω τη γνωστή ρήση του Σολωμού «το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό».

Ποιος, πως και γιατί «σπρώχνει» τους Τούρκους για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο πριν την 17η Ιουνίου;

Προσθήκη λεζάντας
Για άλλη μια φορά η Τουρκία καταφεύγει, στη γνωστή τακτική των «ανέξοδων» και χωρίς «αντίκρισμα» απειλών, αυτή τη φορά κατά των εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή ερευνών εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε, από τις χώρες και τις πετρελαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στις διαδικασίες των προσφορών, «να αποσυρθούν από κάθε δραστηριότητα σε αυτήν την θαλάσσια περιοχή», εξ αιτίας, των συνεχιζόμενων διαφωνιών οι οποίες υπάρχουν και έχουν σχέση με την επίλυση του Κυπριακού, καταλήγοντας σε “ευγενική εντολή-παρότρυνση”, να αποσύρουν τις προσφορές τους, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Το τουρκικό υπουργείο με περισσή θρασύτητα, δήλωσε λέγοντας, ότι οι εν λόγω εταιρείες (οι οποίες θα συμμετέχουν στην διαδικασία προσφορών εκδήλωσης ενδιαφέροντος διεξαγωγής ερευνών εντός της Κυπριακής ΑΟΖ), θα θεωρηθούν υπεύθυνες για τις εντάσεις οι οποίες μπορεί (!!!), να κλιμακωθούν στην περιοχή εάν συνεργαστούν με την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, «παραβιάζοντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων». Θυμάται κανείς άραγε, το πρωτοσέλιδο των aegeantimes της 14ης Δεκεμβρίου 2011, με τίτλο «Ποιοι κρατάνε τα τύμπανα του πολέμου;;;»

Ρεπούση: Δεδομένος ο σεβασμός μου στον Ποντιακό Ελληνισμό

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική της ομάδα τίμησε με «ενός λεπτού σιγή» τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά αναφερόμενη στο ζήτημα που έχει προκύψει με την απουσία βουλευτών της κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης, χθες, στη Βουλή... Στην ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς προστίθενται τα εξής: «Η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους. Η βουλευτής Α' Πειραιά, Μαρία Ρεπούση, με αφορμή τα όσα λέγονται και γράφονται δήλωσε τα εξής: «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί».

kafeneio-gr

Τράπεζα της Ελλάδος. Ποτέ δεν άνηκε στο δημόσιο !!!

Η «Ανάπτυξη» πέθανε, ζήτω η Ακυβερνησία !!!

Τριάντα χρόνια πληρώσαμε την «ανάπτυξη». Την είσοδο στην ΕΕ, το Μάαστριχ, το ΕΥΡΩ, τους Ολυμπιακούς αγώνες, τους εξοπλισμούς, το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, τη λιτότητα για όλους τους «Εθνικούς στόχους». Τριάντα χρόνια η κερδοφορία του κεφαλαίου αυξανόταν κατακόρυφα. Οι τράπεζες αποκόμιζαν τεράστια κέρδη και πολλαπλασιάστηκαν σαν τα μανιτάρια. Τριάντα χρόνια οι «εθνικοί εργολάβοι» μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο, καταστρέφοντας τα πάντα με δικά μας λεφτά ή αρπάζοντας τη δημόσια περιουσία και τις υποδομές για να τις μετατρέψουν σε εμπόρευμα. (για την «ανάπτυξη» τους).

Τι αντάλλαγμα πήρε η ρωσική Gazprom στη Βουλγαρία;;;

Η Gazprom θα προχωρήσει στη μείωση της τιμής πώλησης του φυσικού αερίου της στη Βουλγαρία κατά 11,1%, ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Ενέργειας. Η μείωση της τιμής συμφωνήθηκε νωρίτερα στην τρέχουσα εβδομάδα – κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στη Μόσχα αξιωματούχοι της Βουλγαρίας και της Gazprom – και τα σχετικά έγγραφα θα υπογραφούν τον τρέχοντα μήνα. Επειδή όμως η Ρωσία και ο βραχίονας εξωτερικής πολιτικής που είναι η κολοσσιαία Gazprom δεν έχουν τη φήμη ότι κάνουν κινήσεις μη υπολογισμένες ή χωρίς να έχει εξασφαλιστεί κάποιο απτό αντάλλαγμα, η λογική υπαγορεύει να περιμένουμε να διαπιστώσουμε που έκανε πίσω η βουλγαρική πλευρά ώστε να αποσπάσει μια τόσο σημαντική παραχώρηση.

Ποντιακή γενοκτονία: Φώτη Κουβέλη αποφάσισες πολιτική αυτοκτονία;

Σήμερα είναι η ημέρα που ο ελληνισμός τιμά τη γενοκτονία των Ποντίων. Χθες όμως, ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Βουλή. Όταν ο πρόεδρος του Σώματος Βύρων Πολύδωρας ζήτησε από την ολομέλεια να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη τιμής στη μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων των αλησμόνητων πατρίδων του Πόντου που έπεσαν θύματα της τουρκικής κτηνωδίας, μια βουλευτής, η υπεύθυνη Παιδείας της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα. Ο λόγος φυσικά για την Ρεπούση, γνωστή από τις θέσεις της για τον διαβόητο «συνωστισμό» που σκότωσε τους Έλληνες της Σμύρνης, ερήμην του φιλάνθρωπου Κεμάλ! Νομίζουμε ότι κάποιοι οφείλουν εξηγήσεις. Έχουμε αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια στην ευπρέπεια του Φώτη Κουβέλη και επιμένουμε. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι για το οποίο φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη. 

Πράσινη ανάπτυξη και … πράσινα άλογα !!!

Ενέργεια και επενδύσεις στην Ελλάδα...
Οι λέξεις "Ανάπτυξη" και "επενδύσεις" ξανάγιναν της μόδας με την προεκλογική περίοδο. Από την ώρα που άρχισα να γράφω για την Πράσινη Απάτη, λέω και ξαναλέω ότι η "Πράσινη" ανάπτυξη είναι σχήμα οξύμωρο, κάτι σαν το στεγνό νερό. Οι ΑΠΕ δεν ήταν, δεν είναι, και δεν θα είναι "επένδυση" παρά μόνο εάν παράγουμε εμείς φ/β, αιολικά, και σχετικά γκάτζετς και τα εξάγουμε σε ηλίθιους…

Προτεκτοράτο η Ελλάδα, τσιφλίκι η Ευρώπη! Η Γερμανία οδηγεί την ΕΕ σε αδιέξοδο και ίσως σε διάλυση..

Του 
ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μπορεί η καγκελαρία να προχώρησε σε διάψευση της πρότασης-απαίτησης Μέρκελ για δημοψήφισμα παραμονής ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ, ωστόσο το νέο τραύμα στις ελληνογερμανικές σχέσεις είναι πια γεγονός. Το Βερολίνο έδειξε άλλη μια φορά ότι θεωρεί την Ελλάδα προτεκτοράτο και την Ευρώπη τουλάχιστον τσιφλίκι της. Έχουμε όμως την αίσθηση ότι η νοοτροπία αυτή που τηρουμένων των αναλογιών αρχίζει να θυμίζει άλλες εποχές δείχνει ότι η Γερμανία αρχίζει να χάνει τον έλεγχο και να γιγαντώνει ένα αντιγερμανικό μέτωπο που όσο περνάει ο καιρός δύσκολα θα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η είδηση ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα “τραβήξει το αυτί” της Μέρκελ στη συνεδρίαση του G8 ,επισημαίνοντάς της ότι οι εμμονές του Βερολίνου απειλούν την παγκόσμια οικονομία με ύφεση είναι ένα σημάδι. Έχουν προηγηθεί κι άλλα.

ΒΙΝΤΕΟ:Αποδοκιμάζουν τον Πλεύρη !!!

Έντονο διάλογο είχαν ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ με τον πρώην Βουλευτή και στέλεχος του κόμματος Θάνο Πλεύρη. Από χθες είχε εξηγήσει στη συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real fm ότι εάν η απόφαση του ΛΑΟΣ θα είναι να μην δεχθεί την πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά τότε για τον ίδιο τίθεται ζήτημα συνείδησης.

Κατά της των Ελλήνων Νόσου ..... του "Συνωστισμού"

Η εικόνα αυτή αποτελεί δείγμα του Κεμαλικού "Συνωστισμού"
Αυτή είναι η ιστορία του … «Συνωστισμού». Της «αρρωστημένης αυτής προαιώνιας τάσης των Ελλήνων προς το… Θανάσιμο Στριμωξίδι»…. Καθώς η «εμμονή» αυτή του Ελληνικού Γένους να «αυτοεξολοθρεύεται» μέσα από την ροπή του να «στριμώχνεται» όπου βρει κι όπου σταθεί πάει πολύ πολύ πίσω….χιλιάδες χρόνια πίσω…Τι να πρωτοθυμηθείς από «συνωστισμούς»; Τους «τσακωμούς» μεταξύ των Ελλήνων; Τους Περσικούς πολέμους; Τη Ρωμαϊκή ισοπέδωση της Ελλάδας; Τα Βυζαντινά χρονικά με τις χιλιάδες επιδρομές κάθε περαστικού μεταναστευτικού λαού που έβρισκαν προσφιλή στόχο την Ελλάδα;

Ποντιακό ενάντια στο ραγιαδισμό

Ν. Λυγερός
Ο ραγιαδισμός ακόμα κι όταν είναι θεσμικός παραμένει ραγιαδισμός. Διότι η νοοτροπία είναι μία και δεν αλλάζει με τη θέση. Έτσι είναι η σκλαβοσύνη! Μας το εξηγούσε ήδη ο Επίκτητος: θεώρησε τον εαυτό σου ως ελεύθερο ον ή ως σκλάβο, όλα εξαρτώνται από σένα! Το Ποντιακό δεν αφορά μόνο τους Πόντιους, αλλά όλους τους Έλληνες και τους ανθρώπους, διότι είναι ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Έτσι οι αντιδράσεις των ραγιάδων ενάντια στην επέτειο της γενοκτονίας είναι πάντα ενδεικτικές όχι μόνο της πίστης τους αλλά και της θεσμικής τους ανεπάρκειας. Και ο λόγος είναι απλός. Από το 1994 και μετά δεν είναι οι Πόντιοι που οργανώνουν την επέτειο, αλλά το ίδιο το κράτος, διότι αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων με νόμο της Βουλής των Ελλήνων. Κατά συνέπεια οποιαδήποτε απαγόρευση σε αυτό το πλαίσιο είναι απλώς παράνομη. Σε κάθε περίπτωση οι Πόντιοι και γενικότερα οι Έλληνες είναι τα παιδιά της Αντιγόνης και όχι τα τσιράκια του Κρέοντα. Κατά συνέπεια, η επέτειος θα μας επιτρέψει να δούμε στο δια ταύτα ποιος πιστεύει στις αξίες και ποιος είναι σκλάβος των αρχών. Διότι σε αυτό το ανθρώπινο πλαίσιο απαγορεύεται η απαγόρευση. Ακόμα και όταν ο ναζισμός απαγόρευε τις συγκεντρώσεις, οι πρόγονοί μας οι Έλληνες δεν το έβαλαν ποτέ κάτω.

Κάποιος να τη μαζέψει....

Ελληνογερμανικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μετά το απίστευτο αίτημα της Α.Μέρκελ για να κάνουμε δημοψήφισμα για το ευρώ, την άρνηση του πρωθυπουργού Πάνου Πικραμμένου ακόμα και να το συζητήσει, την γερμανική διάψευση και την επιστροφή του Π.Πικραμμένου (αυτόν τον άνθρωπο από την αρχή ... τον συμπαθήσαμε!) που τονίζει ότι η ανακοίνωση του περί του "αιτήματος δημοψηφίσματος" από την Α.Μέρκελ ισχύει 100%. Ας δούμε τις τελευταίες εξελίξεις: Μετά τις τεράστιες αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει σε όλο το μήκος και το πλάτος του ελληνικού πολιτικού φάσματος, το Βερολίνο ... διαψεύδει τα περί πρότασης δημοψηφίσματος από την Μέρκελ και εκπρόσωπος της καγκελαρίας λέει ότι δεν έγινε ποτέ! 

Έλληνας είναι... κάποιος που χορεύει πάνω στα συντρίμμια της ζωής του και ξεκινάει πάλι...

Γράφει ο πιτσιρίκος
Καθώς βαδίζουμε σε νέες εκλογές -και όλα γύρω μας είναι ανθισμένα και τα πουλιά κελαηδούν-, νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στο έθνος και να σας... ανακοινώσω πως όλα είναι υπέροχα και θα πάνε ακόμα καλύτερα. Ας ξεκινήσω από τα σίγουρα. Ζούμε σε μια πολύ όμορφη χώρα που έχει εξαιρετικό κλίμα. Είμαστε ζωντανοί. Το διευκρινίζω γιατί βλέπω το βάρος με το οποίο αντιμετωπίζουν κάποιοι συνάνθρωποί μας την χρεοκοπία της χώρας μας και μου δίνουν την εντύπωση πως νομίζουν ότι θα ζήσουν για πάντα. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Πόσο χειρότερα να πάνε τα πράγματα; Το πολύ πολύ, να χάσουμε τις αλυσίδες μας. Όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη, θα θυμάται, ίσως, πως, όταν τα μεταλλεία κατέρρευσαν και η επιχείρησή τους πήγε στο διάολο, ο Αλέξης Ζορμπάς το έριξε στο χορό και έκανε και τον «ξενέρωτο» Καζαντζάκη να χορέψει. Αυτό είναι ο Έλληνας.

19 Μαΐου - Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού!!!