“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Τζιχαντιστές έβαλαν γυναίκες σε κλουβιά – ανθρώπινες ασπίδες σε ταράτσες

Οι φωτογραφίες στέκουν αδιάψευστοι μάρτυρες ενός νέου φριχτού εγκλήματος πολέμου από τους τζιχαντιστές και μάλιστα από εκείνους που η Δύση αποκαλούσε μέχρι πρόσφατα «μετριοπαθείς».
Στο προάστιο της ανατολικής Γκούτα, στη Δαμασκό, το οποίο ελέγχεται από τους τζιχαντιστές, έπιασαν Σύρες γυναίκες Αλουίτισες στο θρήσκευμα (Αλαουίτης είναι και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ) και τις έκλεισαν σε κλουβιά σε ταράτσες κτιρίων.

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ «PAİSİOS’ UN KEHANETLERİ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με την φράση «Paisios” un kehanetleri», δηλαδή, «Οι προφητείες του Αγίου Παισίου», τουρκικές εφημερίδες όπως η Akşam, Vatan και Sabah και ιστοσελίδες όπως Gazeteoku, έκαναν κάποια αφιερώματα στον Όσιο Παΐσιο δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις προφητείες του για την Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη. Δεν έλειψαν και κάποιες ειρωνείες όπως, «Krizden kırılan Yunanistan çareyi kehanetlerde buldu» δηλαδή Βρήκαν παρηγοριά από την (οικονομική) κρίση, στις προφητείες, (του πατρός Παϊσίου).

Η κατάρριψη του ρωσικού Airbus A321 σαν πρόκληση επιβεβαιώνει τον ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ "Γήπεδο θα ΄ναι η Παλαιστίνη, τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα"

Δυστυχώς ο Νοέμβριος μήνας κάνει άσχημο γεωπολιτικό  ποδαρικό.
Αν επιβεβαιωθούν οι έρευνες και δοθούν οι λεπτομέρειες της κατάρριψης τότε η  σχετική παγκόσμια ειρήνη μετράει ώρες και η ανθρωπότητα θα κρατά την αναπνοή της για αυτά που της ξημερώνουν.

Η κατάρριψη του ρωσικού Airbus A321 σαν πρόκληση επιβεβαιώνει τον ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ

«Γήπεδο θα ΄ναι η Παλαιστίνη, τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα.»
Δυστυχώς ο Νοέμβριος μήνας κάνει άσχημο γεωπολιτικό ποδαρικό.
Αν επιβεβαιωθούν οι έρευνες και δοθούν οι λεπτομέρειες της κατάρριψης τότε η σχετική παγκόσμια ειρήνη μετράει ώρες και η ανθρωπότητα θα κρατά την αναπνοή της για αυτά που της ξημερώνουν.

«Η συνείδησή σου είναι η φωνή και ο έλεγχος του φύλακος αγγέλου, πού σου έστειλε ο Θεός στο άγιο Βάπτισμα»

ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΡΟΣΤΩΦ
~ Για να δεις τα υλικά πράγματα, πρέπει να είναι υγιείς οι σωματικοί οφθαλμοί σου. Για να γνωρίσεις τα νοερά πράγματα, πρέπει να είναι υγιείς οι οφθαλμοί της ψυχής σου, να έχεις δηλαδή φωτισμένη συνείδηση και διάκριση.
Μόνο μ’ αυτή την προϋπόθεση θα εφαρμόζεις σωστά τις εντολές τού Θεού «και ουκ εκκλίνεις απ’ αυτών εις δεξιά ουδέ εις αριστερά, ίνα συνής εν πάσιν οις εάν πράσσης» (Ίησ. Ναυή 1. 7).
Διάκρισις είναι η ικανότητα της ψυχής να διακρίνει αλάθητα σε κάθε περίπτωση το καλό από το κακό, το θείο θέλημα από τη δαιμονική απάτη. Με τη διάκριση θα γνωρίσης πότε και πώς πρέπει να πολεμάς τα πάθη, πότε να υποχωρείς, πώς να αντιμετώπισης νικηφόρα τις πανουργίες των δαιμόνων, πότε οι λογισμοί σου προέρχονται από τον Θεό και πότε από τους δαίμονες. Αυτή τη νοερή αίσθηση την αποκτούν μόνο όσοι έχουν καθαρή καρδιά και καθαρό σώμα. αμόλυντη συνείδηση και αμόλυντες αισθήσεις.