“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Έσφαξαν Έλληνα κομμωτή στο κέντρο της Αθήνας για 20 ευρώ! Μπαρούτι πάλι η περιοχή

Το συμβάν δεν ανακοίνωσε ως όφειλε η Ελληνική Αστυνομία αλλά και η ΓΑΔΑ!  Γιατί;  Καλυπτόμενη πίσω από την απεργία των δημοσιογράφων, έπρεπε να γίνει α-βαβά; Το μεσημέρι της Τετάρτης... άτομο μελαμψό κατά τους αυτόπτες, μπήκε στο κομμωτήριο προσποιούμενο τον πελάτη. Έβγαλε ένα μαχαίρι και κάρφωσε τον ιδιοκτήτη στη κοιλιά.  Όλα έγιναν(όπως πληροφορηθήκαμε)για 20 ευρώ. "Δώσε μου ότι έχεις γιατί θα σε σκοτώσω", φέρεται να είπε ο δράστης στον μαγαζάτορα. 

Υπάρχει Χριστός, υπάρχει Δευτέρα Παρουσία!!!

Όλοι μας στη γειτονιά γνωρίζαμε το 17χρονο ψηλόλιγνο, συμπαθητικό αγόρι, που έκανε τις βόλτες του καθισμένο στο αναπηρικό καροτσάκι. Τον Μιχάλη. Το ευγενικό, υπομονετικό, κάπως μελαγχολικό αγόρι. Τώρα ό Μιχάλης έφυγε για την αιωνιότητα. Πήγε στην άλλη, στην αληθινή ζωή. Ταξίδεψε με τον Χριστό, συντροφιά στους κόσμους της αληθείας, του φωτός, τής Ανάστασης, τής Βασιλείας των Ουρανών. Φεύγοντας άφησε στους δικούς του ένα συγκλονιστικό μήνυμα. Το άκουσα από το στόμα του πατέρα του: Εκείνο τον απόγευμα ήμασταν κοντά του, ή μητέρα του, ή γιαγιά του, ό θείος του, εγώ και δυο νοσοκόμες. Και ενώ προηγουμένως βρισκόταν σε κώμα, άνοιξε τα μάτια του, μας κοίταξε με καθαρό βλέμμα και με φωνή βροντερή… (μέχρι τότε σχεδόν δεν μιλούσε και ότι έλεγε ήταν χαμηλόφωνα), είπε:«Είστε όλοι έτοιμοι να ακούσετε τον μεγάλο λόγο;

Υπό την «σκιά» του Κεμάλ, κλίμα διχασμού στην Τουρκία !!!

Όταν δεις και κάτσουν οι Τούρκοι μεσ’ την εθνοσυνέλευσή τους και τραβήξουν πιστόλια να ξέρεις ... κοντεύει η ώρα.
Βίαιη καταστολή διαδήλωσης της αντιπολίτευσης στην 89η επέτειο της ίδρυσης της Δημοκρατίας  Μόνο εθνική εορτή δεν θύμιζε η χθεσινή ατμόσφαιρα στην Αγκυρα. Νέφη δακρυγόνων, συγκρούσεις των δυνάμεων καταστολής με διαδηλωτές, αντλίες νερού κατά οπαδών της αντιπολίτευσης και εμπρηστικές αλληλοκατηγορίες μεταξύ πολιτικών έριξαν τη σκιά του εθνικού διχασμού στην 89η επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Stern: Η Κίνα προστατεύει την Ελλάδα και απειλεί τη Μέρκελ

Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή στάσης της Γερμανίας απέναντι στην ελληνική κρίση χρέους;  Ο «Δράκος» απειλεί τα «πάντσερ» ότι θα σταματήσει τις ενέργειες για να σωθεί το ευρώ
Την καθοριστική παρέμβαση της Κίνας στην αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα στην Ευρώπη αποκαλύπτει το σοβαρότερο Γερμανικό περιοδικό, το Stern.  Με ένα άρθρο «βόμβα» o Γερμανός δημοσιογράφος Hans-Ulrich Jörges καταρρίπτει τις αιτιάσεις περί αλλαγής στάσης της Μέρκελ και αποκαλύπτει την καθοριστική παρέμβαση της Κίνας. Η στρατηγική συμμαχία της Αθήνας με την υπερδύναμη Κίνα, δίνει ανάσες ζωής στην Ελλάδα και τρομάζει παράλληλα τους Ευρωπαίους που τρέμουν το ενδεχόμενο να σταματήσει το Πεκίνο να βοηθάει στη διάσωση του ευρώ. Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή στάσης της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα; Το περιοδικό Stern σημειώνει την εντυπωσιακή μεταστροφή της γερμανικής πολιτικής απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα μετά την επίσκεψη Μερκελ στην Κίνα στα τέλη Αυγούστου.

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Το επόμενο μέρος του σεναρίου εκείνου έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εμπρηστές έχουν βάλει μια παγκόσμια πυρκαγιά, έχουν κηρύξει έναν παγκόσμιο πόλεμο, ενώνοντας τις περιφερειακές συγκρούσεις σε ένα ενιαίο σύστημα αστάθειας
«Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι εχθρός των ΗΠΑ; Και όμως, οι Αμερικανοί κατάφεραν στη χώρα αυτή (Ελλάδα) ένα θανάσιμο πλήγμα μέσω των αξιολογήσεων της δανειοληπτικής της πιστότητας, πυροδοτώντας έτσι την κρίση της Ευρωζώνης, η οποία απειλεί σήμερα και αρκετούς άλλους ευρωπαϊκούς λαούς». Αυτή είναι η άποψη του Ρώσου Οικονομολόγου, πολιτικού επιστήμονα και μέλους της Δούμας Γιεβγκένι Φιοντόροφ, όπως την ανέπτυξε στην ρωσική εφημερίδα Pravda. Κατά την άποψή του, και σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει, οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν το έδαφος για την έναρξη του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

Βενιζέλος προς ΚΟ ΠΑΣΟΚ: Πάμε να ψηφίσουμε τα μετρά αλλιώς φεύγω!

«Ή πάμε να ψηφίσουμε όλοι μαζί τα μέτρα ή φεύγω» είναι το δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στους βουλευτές του κατά την αποψινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη κεκλεισμένων των θυρών. Μετά το χάος που παρατηρήθηκε εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου εισηγήθηκαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την έκτακτη σύγκληση της ΚΟ. Το κλίμα στην Ιπποκράτους είναι εξαιρετικά βαρύ, ενώ και η  ηγεσία από την πλευρά της κατηγορεί βουλευτές για ομαδοποιήσεις και υπονόμευση. 

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Γερμανία: Ορατό ενδεχόμενο η κατάρρευση Μέρκελ;

Πως είναι δυνατόν ένα κόμμα που καταβαραθρώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στη Γερμανία να απειλούν την επανεκλογή της Άγκελα Μέρκελ; Πρόκειται για το περίφημο «Κόμμα των Πειρατών» που όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα «ήρθαν από το πουθενά» και έγιναν – για ένα μικρό χρονικό διάστημα όπως φαίνεται – μεγάλη πολιτική δύναμη. Πλέον, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η εκλογική τους απήχηση έχει πέσει στο 4% ενώ είχαν φθάσει και το 13% τον περασμένο Απρίλιο, αφήνοντας πίσω τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Πράσινους… Θυμίζουμε, ότι για να μπει ένα κόμμα στο γερμανικό Κοινοβούλιο απαιτείται να περάσει το πλαφόν του 5%, άρα, με τα σημερινά δεδομένα, οι πειρατές μένουν εκτός…

Η Ελλάδα γίνεται όντως προτεκτοράτο

Του Γιώργου Δελαστίκ
Υποβαθμίστηκε μέσα στη δίνη των γεγονότων το εφιαλτικό περιεχόμενο του ανεπίσημου εγγράφου (non paper) του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο αποκαλύπτει με ανατριχιαστικό τρόπο πως θέλει το Βερολίνο να....μετατρέψει την Ελλάδα πραγματικά στο αθλιέστερο προτεκτοράτο. Το σημείωμα αυτό έδωσε ως γνωστόν στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Εγινε μόνο μια άνευρη, σύντομη συζήτηση γύρω από τη γερμανική απαίτηση να διαχειρίζονται οι... δανειστές (!) τον λογαριασμό που θα πηγαίνουν τα δάνεια της ΕΕ προς την Ελλάδα και στη συνέχεια το θέμα του εγγράφου αποσύρθηκε από την επικαιρότητα. Αποσιωπήθηκαν έτσι σοβαρότατα ζητήματα που θέτει επί τάπητος το ανεπίσημο αυτό χαρτί. Οχι μόνο οικονομικά και δημοσιονομικά, αλλά και ζητήματα κατάλυσης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και άλωσης του ελληνικού κρατικού μηχανισμού από ανθρώπους των ξένων επικυρίαρχων της πατρίδας μας.

Έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός….

«Αδελφοί, αν θέλετε να ιατρεύσετε την ψυχή σας, ...τέσσερα πράγματα σας χρειάζονται! Κάμνουμε μία συμφωνία; Από τον καιρόν που εγεννηθήκατε έως τώρα, όσα αμαρτήματα επράξατε, να τα πάρω εγώ εις τον λαιμόν μου, αρκεί η ευγένειά σας να θελήσετε να σηκώσετε τέσσερες τρίχες! Σας είναι βαρύ και δύσκολον;
-Και τί θα τα κάμω εγώ τα αμαρτήματά σας;
-Έχω μίαν καταβόθρα και τα ρίχνω μέσα!
-Ποία είναι η καταβόθρα;
-Είναι η ευσπλαχνία του Χριστού μας.

ΠΡΟΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΙΡΑΝ! Ισραηλινά πλοία κατευθύνονται εναντίον ιρανικών στο Σουδάν

Σε νέα εστία έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν κινδυνεύει να μετατραπεί η Ερυθρά θάλασσα μετά την άφιξη και ελλιμενισμό στο Port Sudan μία ιρανικής φρεγάτας και ενός πλοίου ανεφοδιασμού, ενώ την ίδια στιγμή ισραηλινά πλοία διέσχισαν το Σουέζ και κατευθύνονται προς τα νότια προς τις ακτές του Σουδάν. Τα ιρανικά πλοία ανήκουν στον 15ου στολίσκο του ιρανικού Ναυτικού, ενώ δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη και το ενδεχόμενο στην Ερυθρά θάλασσα να περιπολεί και ένα ιρανικό υποβρύχιο κλάσης Kilo από τα τρία συνολικά που το Ιράν διαθέτει. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ  δύο Ισραηλινά πολεμικά πλοία διέσχισαν την διώρυγα του Σουέζ σήμερα και κατευθύνονται νότια. Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή του Ισραηλινού Ναυτικού δεν είναι άσχετη με την είσοδο στην Ερυθρά θάλασσα και τον ελλιμενισμό των Ιρανικών πλοίων στο Σουδάν σύμμαχο του Ιράν στην περιοχή.

Ματαίωση των αναπαραστάσεων της Εξόδου στο Μεσολόγγι, θέλει η Μαρία Ρεπούση

Προκαλεί και πάλι η κυβερνητική βουλευτής (ΔΗΜΑΡ) Μαρία Ρεπούση.
Ζητά ματαίωση των ιστορικών αναπαραστάσεων όπως αυτή της Εξόδου του Μεσολογγίου, αφού αποτελούν «εθνικιστικά κιτς». Τα παραπάνω ακολουθεί την άρνηση του Γιάννη Μπουτάρη να παραστεί στην αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, την οποία αποκάλεσε μιλώντας στο MEGA, «χουντικό καρακιτσαριό».

Αναβρασμός στο Βερολίνο για την επίσκεψη Ερντογάν

Θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ την Τετάρτη
Κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική προβλέπεται η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη στο Βερολίνο για να συναντήσει την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σε αναζήτηση ενός θετικού μηνύματος για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του. Αλεβίτες, Κούρδοι και Αρμένιοι έχουν ανακοινώσει ήδη διαδηλώσεις εναντίον του, ενώ πληθαίνουν οι δηλώσεις γερμανών πολιτικών εναντίον της προοπτικής ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λόγοι Αγίων Πατέρων για τους Δαίμονες και το έργο τους

από savvasm
*Μην ακούς τον διάβολο που σου λέει να του δώσεις το σήμερα και το αύριο να δώσεις του Θεού, το σήμερα και το αύριο να δώσεις του Θεού, όχι, αλλά ξόδευε τις στιγμές των ωρών της ζωής σου όπως αρέσει στον Θεό.
*Να ξέρεις αγαπητέ, ότι ο διάβολος δεν φροντίζει για τίποτα άλλο παρά για την δική μας απώλεια και ότι δεν πολεμάει όλους με ένα μόνο τρόπο, αλλά με πολλούς και διάφορους.
*Τέσσερις είναι οι κύριες προσβολές των δαιμόνων εναντίον μας: ο πόλεμος που μας κάνουν εναντίον της πίστης μας, η απόγνωση, η κενοδοξία και οι μεταμορφώσεις των δαιμόνων σε αγγέλους φωτός!
Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης

Μάριο Ντράγκι: "Ξεχάστε την εθνική κυριαρχία" ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΙΚΙΑ !!!

Απίστευτη δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ στο Der Spiegel στην οποία μας λέει ξεκάθαρα ότι πλέον η Ελλάδα είναι αποικία. Σήμερα στη συνέντευξη του Προέδρου της ΕΚΤ κ. Ντράγκι στο Spiegel έπεσαν οι "μάσκες". O Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης εξέφρασε...την απόλυτη συμφωνία του με την πρόταση του κ. Σόιμπλε για έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών από έναν Υπερεπίτροπο. Η πρόταση αυτή συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και ο κ. Ντράγκι δεν ''μάσησε'' καθόλου τα λόγια του. Στη συνέντευξή του στο Spiegel o κ.Ντράγκι επισημαίνει χαρακτηριστικά:

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΥΚΑΔΕΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ !!!

ΑΓΑΠΗΣΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ Μ΄ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ
ΚΑΙ Μ΄ ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ ΠΟΝΕΣΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟΥΣ ΟΥΚ.
ΚΑΙ Μ΄ ΕΜΑΘΕ, ΒΑΘΙΑ ΕΓΩ, ΜΕΣ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΩ
ΣΑΝ ΒΑΤΡΑΧΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΣΑΝ ΟΥΚ.

ΧΤΥΠΟΥΝ ΛΑΛΟΥΝ, ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΑ, ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΚΑΙ ΚΕΙΝΗ ΤΗΝ, ΓΛΥΚΙΑ ΚΥΡΑ, ΠΟΥ ΤΗΝΕ ΛΕΝ', ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,
ΘΑ ΄ΡΘΕΙ ΞΑΝΑ, ΘΑ ΄ΡΘΕΙ ΞΑΝΑ, ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΥΚ

Θα χτυπήσουν τη Συρία μέσα στο 2012

Σταδιακά επιδεινώνονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, με αιτία τα όσα δραματικά συμβαίνουν στη Συρία. Η Ρωσία κατηγορεί ανοιχτά τις ΗΠΑ ότι οργανώνουν την μεταφορά όπλων στη Συρία και εξοπλίζουν τους αντάρτες. Ο Αρχιστράτηγος των ρωσικών δυνάμεων Νικολάι Μακάροφ, είπε ότι οι αντάρτες που πολεμάνε τον Άσαντ στην Συρία χρησιμοποιούν αμερικάνικης κατασκευής αντιαεροπορικά βλήματα. Η εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ Βικτώρια Νιούλαντ από την άλλη, ενοχλημένη, αρνήθηκε ότι οι ΗΠΑ μεταφέρουν οτιδήποτε στους αντάρτες στην Συρία. "Δεν προμηθεύουμε τίποτα επικίνδυνο στους αντάρτες στη Συρία", δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα αντιαεροπορικά που εθεάθησαν να χρησιμοποιούνται απο μαχητές της αντιπολίτευσης είναι "ρώσικες απομιμήσεις".  

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Εκεί που βλέπουμε ένα αδιέξοδο ο Θεός βλέπει μια ευκαιρία

Γράφει ο Μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης
Το πιο ανησυχητικό είναι η αύξηση των αυτοκτονιών συμπατριωτών μας. Αξιολύπητο και αξιοθρήνητο γεγονός. Άνθρωποι δίχως βαθύ νόημα βίου, υψηλό στόχο, σύνδεση με τον Θεό, αδυνατούν να υπομείνουν τα μεγάλα προβλήματα, να τα αντιμετωπίσουν και να τα λύσουν. Το εσωτερικό κενό αδυνατεί να αντέξει κάθε έκτακτο και πρόσθετο βάρος. Οι διαλαλούντες την αποκοπή τους από το ιερό παρελθόν και θεωρούντες απελευθέρωση κατευθύνθηκαν σε ψυχική πείνα και δίψα. Στην πατρίδα έως πριν λίγα χρόνια ο λαός ήταν δεμένος με την εκκλησία. Η θερμή και ζωντανή πίστη τον ενδυνάμωνε και του έδινε κραταιή ελπίδα. Αυτός ο ουσιαστικός σύνδεσμος τον βάσταζε ακμαίο επί τέσσερις εκατονταετίες σκλαβιάς. Διατηρήθηκε η χώρα όρθια ύστερα από πολέμους, μεταναστεύσεις, προσφυγιές, ασθένειες, κακουχίες, πείνες και στερήσεις. Μια χώρα που εξευτελίστηκε, ντροπιάστηκε, περιφρονήθηκε, ταπεινώθηκε και δοκιμάστηκε. Δεν διέκοψε ποτέ την επαφή της με το θείο.

«Είμαι Οικονομολόγος και συγγραφέας», φαίνεται πως διαμηνύει ο κ. Νίκος Παπανδρέου

«Ορισμένοι φαίνεται πως το έχουν ξεχάσει. Είμαι Οικονομολόγος και συγγραφέας», φαίνεται πως διαμηνύει ο κ. Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Ως συγγραφέας τελειώνει ένα βιβλίο με τίτλο «Το σημειωματάριο ενός Πρωθυπουργού». Ωστόσο, σύμφωνα.....με τον «Βηματοδότη», ο κ. Νίκος Παπανδρέου δεν θα γράψει βιβλίο για τον Γιώργο αλλά για τον Γεώργιο Παπανδρέου, δηλαδή στον παππού του και προβλέπεται ότι θα αποκαλυφθούν πολλά άγνωστα για την αποστασία, αλλά και για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΑΣΠΑΣΜΟΝ...

ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ? ΠΟΙΟΥΣ ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ? ΑΡΑΓΕ? ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Η ΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ  ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ  ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΝΤΑΤΙΚΗ" ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ "ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ" ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΙΑΤΡΙΚΗ" ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ   ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ, ΑΝ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΟΘΕΙ Ή ΑΝ ΠΝΕΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΝ?

Για αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα κι αυτή την πολυπολιτισμική σύγχρονη κοινωνία μας μιλούσαν κάποιοι;;;

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από το 24gr
Που είναι τα βοθροκάναλα και οι δημοσιοκάφροι των ΜΜΕ; Γιατί κλείνουν τα μάτια σ' αυτά τα εγκλήματα;
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι απο τον... "γάμο" της Γάζας! Ο Ιμάμης ευλόγησε την ένωση 450 "ζευγαριών"!! Η πλειοψηφία των γαμπρών ήταν απο 25 μέχρι 30 ετών και η πλειοψηφία των νυφών ήταν...ΚΑΤΩ ΑΠΟ 12 ΕΤΩΝ!!!! Ο κόσμος αγνοεί ότι οι πιο αποτρόπαιες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης σε παιδιά, βασανιστηρίων και σοδομισμού λαμβάνουν χώρα στην καρδιά της Γάζας.  Οι γάμοι των παιδόφιλων ισλαμιστών της Χαμάς γίνονται με παιδιά μόλις 4 ετών, κι αυτό με την άδεια του ισλαμικού νόμου!! Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

ΑΔΩΝΙΣ ΓΙΑ ΤΡΑΓΚΑ: “ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ”

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το Mνημόνιο 3 (;!)

Το Mνημόνιο 3 σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτό το κείμενο που θα ορίσει εν πολλοίς σχεδόν όλες τις πτυχές της πολιτικής των επόμενων ετών μέχρι σήμερα δεν είναι στη διάθεση των πολιτών, τις ζωές των οποίων θα επηρεάσει. Επειδή η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται με διαρροές και επειδή μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση το ThePressProject θα δημοσιεύσει μεταφρασμένο το τελευταίο προσωρινό κείμενο που έφτασε γραφεία του την Παρασκευή. Το κείμενο αυτό έχει ημερομηνία λίγων ημερών και ως εκ τούτου δεν είναι ολοκληρωμένο σε όλα του τα σημεία. Επιπλέον η μετάφραση που δημοσιεύουμε είναι ανεπίσημη.

ΡΩΣΙΑ: "Ασκούμαστε με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σε διάφορα σενάρια μάχης"

Το ρωσικό Ναυτικό επιβεβαίωσε διά του εκπροσώπου του την κοινή άσκηση του ΠΝ και του ρωσικού αποβατικού στο Αιγαίο που αποκάλυψε το defencenet.gr την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πλωτάρχη Вячеслав Трухачев "Ένα από τα σενάρια της άσκησης  που πραγματοποιούν τα 2 πλοία είναι η παρακολούθηση των πολιτικών αεροσκαφών και η αντιδράσεις σε περίπτωση ασύμμετρων απειλών καθώς επίσης και η καταστροφή χαμηλά ιπτάμενων στόχων. Τα πληρώματα των πλοίων εξασκούνται σε σκληρές συνθήκες μάχης, σε  ασκήσεις ελιγμού μάχης, επικοινωνιών, ανταλλαγής μηνυμάτων εν πλω, εφοδιασμού, αλλά και νηοψιών" κατέληξε ο Ρώσος αξιωματικός.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Περισσότερα από 3.000 βότανα "πολεμούν" τον καρκίνο !!!

H κανέλα, το γαρίφαλο, το φασκόμηλο, ο μαϊντανός, ο κόλιανδρος, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι δεν χρησιμεύουν μόνο για να νοστιμίζουν τα φαγητά και να ευφραίνουν τον ουρανίσκο αλλά προστατεύουν και από τον καρκίνο. Περισσότερα από 3000 βότανα, που διαθέτει στη θεραπευτική της «φαρέτρα» η φύση, έχουν κάποια, μεγαλύτερη ή μικρότερη, αντικαρκινική δράση και χρησιμοποιούνται παγκοσμίως από τη λαϊκή παραδοσιακή ιατρική διαφόρων λαών για τη θεραπεία του καρκίνου, επισημαίνει...στο ΑΜΠΕ ο χημικός -υπεύθυνος του Εργαστηρίου Κυτταροκαλλιεργειών, Μοριακού Modeling και Σχεδιασμού Φαρμάκων, του Συμεωνίδειου Ερευνητικού Κέντρου, του Θεαγενείου, Γεώργιος Γερομιχαλός.

Γιατί είπατε OXI;

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ

Νάσος Θεοδωρίδης: Άρθρο - ύβρις κατά του Κ. Ηλιάκη και των ελληνικών δικαίων στο Αιγαίο !!!
Αν οι καινοφανείς θεωρίες του Νάσου Θεοδωρίδη μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα του κόμματος ΑΥΓΗ για το αλβανικό Έπος μία ημέρα πριν από το εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. για τον πόλεμο του 1940 προκάλεσαν θύελλα (έστω και αν το άρθρο δεν γράφτηκε χθες, αλλά το ... 2009) με την έκταση αναθεωρητισμού ιστορικών γεγονότων που δεν αμφισβητούνται ούτε από τους εχθρούς της Ελλάδας, τότε ένα άλλο άρθρο (το διαβάσαμε στο yened.wordpress.com) του ιδίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι πρέπει να απαντηθεί άμεσα από την ηγεσία του κόμματος.

ΣΔΟΕ: «Όταν θα δείτε τις διώξεις και τα ονόματα θα καταλάβετε γιατί την... έχασαν»

«Όταν θα δείτε τις διώξεις και τα ονόματα θα καταλάβετε γιατί την... έχασαν», έγραφε το κεντρικό ρεπορτάζ στο ΘΕΜΑ της περασμένης Κυριακής.
Οι πρώτες εκτιμήσεις απ' την ανάλυση της λίστας, εφ' όσον είναι γνήσια, οδηγούν στο πιο μεγάλο σκάνδαλο συγκάλυψης και διαπλοκής. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, οι πράξεις και οι παραλείψεις των πολιτικών και όσων αξιωματούχων συμμετείχαν στην απόκρυψη της λίστας θεωρείται βέβαιο ότι θα ελεγχθούν από την Βουλή και την τακτική δικαιοσύνη. Μεταξύ των 2.059 ονομάτων περιλαμβάνονται τα ονόματα: Νικόλαος Παπανδρέου, Αικατερίνη Πελέκη, Σταυρούλα Κουράκου (το ίδιο όνομα έχει η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου), μεγάλων επιχειρηματιών, εφοπλιστών, τραπεζιτών, δικηγόρων, ιατρών, μηχανικών, δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών, φοιτητών αλλά και πολλές νοικοκυρές. 

Ταξιάρχης Μιχαὴλ Μανταμάδου Λέσβου: Ἕνα ἀκόμα χειροπιαστὸ θαῦμα!!!

από savvasm
Ἕνα θαῦμα γιὰ πιστοὺς καὶ ἀπίστους!!!
Εἶναι ἡ ἴδια εἰκόνα τοῦ Ταξιάρχη Μιχαὴλ αὐτὸ ποὺ βλέπεται στὶς φωτογραφίες ἀπὸ τὸ ὁμώνυμο μοναστήρι  στὸ χωριὸ Μανταμάδος Λέσβου.Ὑπάρχει ὅμως μία πολὺ μεγάλη διαφορά!!! Στὴν ἐπάνω φωτὸ ὁ Ταξιάρχης εἶναι μὲ ἀνοιχτὸ τὸ στόμα, ἐνῶ στὴν κάτω μὲ κλειστό, ὅπως εἶναι καθημερινὰ ὅταν ἐπισκέπτεται κάποιος τὸν ἱερὸ ναὸ γιὰ νὰ προσκυνήσει. Τί ἔχει συμβεῖ; Ἡ ἐπάνω φωτὸ εἶναι τραβηγμένη πρὸ 20ετίας περίπου ἀπὸ προσκυνητὴ ποὺ εἶχε πάει ἐκεῖ γιὰ νὰ προσκυνήσει.Καθὼς περίμενε στὴ σειρά, καθ’ ὅτι πολὺς κόσμος συρρέει καθημερινὰ ἐκεῖ, μία γυναίκα μπροστά του προσεύχονταν μὲ δάκρυα στὰ μάτια στὸν ἅγιο νὰ τὴν βοηθήσει σὲ ἕνα μεγάλο πρόβλημα ποὺ ἀντιμετώπιζε.Καὶ τότε ὅλοι οἱ παριστάμενοι ἔμειναν ἔκθαμβοι, ὅταν τὸ στόμα τοῦ Ταξιάρχη στὴν εἰκόνα ἄνοιξε σὰν νὰ τῆς μιλοῦσε.Ὁ προσκυνητὴς ποὺ προείπαμε,καθὼς εἶχε φωτογραφικὴ μηχανὴ μαζί του, ἀπαθανάτισε τὸ φοβερὸ αὐτὸ στιγμιότυπο.

To F-16 της Ομάδος ''ΖΕΥΣ'' σκορπά ρίγη συγκίνησης στη παραλία της Θεσσαλονίκης

Η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 "Ζευς" πάνω από τη παραλία της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσης της πόλης . Την επίδειξη πραγματοποίησε ο Σμηναγός Καραχάλιος με το "528" (337Μ) , υποστηρικτικό ρόλο για την επίδειξη είχαν, ο Σμηναγός Νικόλαος Δανιάς (Αφηγητής), ο Σμηναγός Γεώργιος Παπαδάκης (Film Crew) και ο Σμηναγός Δασκαλομαρκάκης (Αξιωματικός Ασφάλειας Πτήσεων & Εδάφους) 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ένα ακόμα άγνωστο θαύμα της Αγίας Σκέπης το 1940

Το χιόνι έπεφτε ασταμάτητα και ο βοριάς σφύριζε μανιασμένα. Μέσα σ’ αυτή τη χιονοθύελλα, ένας στρατός προχωρούσε αποφασιστικά… σκαρφάλωνε σ’ απότομες πλα­γιές…Κατέβαινε γκρεμούς…βάδιζε ασταμάτητα και κουβαλού­σε στη ράχη του μεγάλο φορτίο. Ένα μικρό φαρμακείο, μια στρατιωτική κουβέρτα, ένα ζευγάρι κάλτσες, μια φανέλα. Αλλά και τ’ όπλο του με την ξιφολόγχη και τα φυσίγγια… Παρ’ όλο το βάρος, το χιόνι και τις λάσπες… συνέχιζε τη δύσκολη πορεία του και μόνο σαν έβρισκε κάποιο χάλασμα, ή κανένα προφυλαγμένο βράχο, σταμα­τούσε λίγο, για να ξεκουραστεί. Μέσα σ’ αυτές τις φοβερές συν­θήκες τα παλικάρια στον ιστορικό πό­λεμο του ’40, έγραψαν αθάνατες σελίδες ηρωισμού και θυσίας, πάνω στα Βορειοηπειρωτικά βουνά.

Σοφία Βέμπο:Η τραγουδίστρια της νίκης του ‘40

Σοφία Βέμπο, η γυναίκα – θρύλος. 
Η ελληνίδα τραγουδίστρια της νίκης του ’40, που δίκαια καταγράφηκε ως αθάνατη στη μνήμη μας, ήταν Αρχόντισσα, πατριώτισσα, μοναδική Κυρία. Καλλιτέχνης προικισμένη με ένα σπάνιο ταλέντο φωνής και ένα απόθεμα ψυχής, η Σοφία Βέμπο στη συνείδηση του ελληνικού λαού δεν υπήρξε μόνο μια μεγάλη τραγουδίστρια. Είναι ένας μύθος, άρρηκτα δεμένος με έναν άνισο, αλλά νικηφόρο πόλεμο, έναν πόλεμο που δίκαια ονομάστηκε ΈΠΟΣ. Έχουν περάσει επτά δεκαετίες από τότε που το Έπος αυτό βρήκε στο πρόσωπό της Σοφίας Βέμπο την ιδανική του έκφραση, μια έκφραση που συγκινεί ακόμα και κείνους που δεν έζησαν τις μέρες εκείνες που σημάδεψαν την Ελληνική Ιστορία

Χωρίς τον Γιάννη Μπουτάρη η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Πονάει το …δόντι του και δεν θα πάει στην παρέλαση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά από... επίσκεψή του στο υποβρύχιο «Παπανικολής», προσθέτοντας πάντως –για να μας φύγουν όλες οι απορίες- ότι «και να μην πονούσε, δεν θα πήγαινα»… Σχολιάζοντας δε, την «γιορτή της Σημαίας» στην οποία επίσης δεν θα παραβρεθεί, δήλωσε προσβεβλημένος, αφού ο υπουργός αποφάσισε χωρίς καν να τον ενημερώσει, παρακάμπτοντας έτσι την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Δεν μου αρέσει το ‘αποφασίζουμε και διατάζουμε’. Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε την γιορτή σε Ντίσνεϋλαντ», είπε 
nonews-news.blogspot.gr
agioritikovima

ΥΨΩΜΑ 731: ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ (9.3.1941)

Διαβάστε την εκπληκτική και άγνωστη ιστορία των νέων Θερμοπυλών. Με 100.000 βλήματα σε ένα τόσο μικρό ύψωμα λογικά δεν έπρεπε να ζήσει κανένας οργανισμός... Κι΄ όμως οι Έλληνες μαχητές οπλίστηκαν με υπερφυσική δύναμη και νίκησαν ....
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  1940 : Ηχηρό «ΟΧΙ» βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός δια μέσω του στόματος του τότε δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά στη φασιστική Ιταλία. Τότε λοιπόν, με το χαμόγελο στα χείλη, οι μεραρχίες της μικρής μας Ελλάδας αντιτάχθηκαν απέναντι στις μεραρχίες μιας μεγάλης αυτοκρατορίας με άφθαστο ηρωισμό και μαχητικότητα. Ψυχή εναντίον πυρός και σιδήρου. Μια άνιση αριθμητική μάχη. Οι ελπίδες λίγες για τους λίγους και πολλές για τους πολλούς. Η ψυχή όμως των Ελλήνων μαχητών μίλησε και το ηθικό εκτοξεύτηκε μετά τις πρώτες νίκες. Το θαύμα είχε γίνει. Η Ιταλική αεροπορία, που στην ουσία είχε και την εναέρια υπεροχή, τα άρματα τελευταίας για την εποχή τεχνολογίας, τα πολλαπλάσια σε όγκο πυρός βλήματα και σφαίρες, οι μυριάδες των μυριάδων στρατιώτες δεν κατάφεραν να κάμψουν την ελληνική ομοψυχία. Μα και η Ελληνική πλευρά, παρόλο που οργανώθηκε στρατηγικός άρτια και εκμεταλλεύθηκε κάθε σπιθαμή του εδάφους, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα μέσων, πυρός, εφοδιασμού και φυσικά έναν αντίπαλο εξοπλισμένο στο έπακρο και αριθμητικά ανώτερο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ; Ν. Θεοδωρίδης: «Το αλβανικό Έπος ήταν μύθος»

Μέγα πολιτικό και ηθικό ζήτημα προκάλεσε το άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα του κόμματος ΑΥΓΗ για το αλβανικό Έπος μία ημέρα πριν από το εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το άρθρο το αλβανικό Έπος χαρακτηρίζεται ως μύθος ενώ όπως αναφέρει ο γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις  Νάσος Θεοδωρίδης πολλοί Έλληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησε στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή.

28 Οκτωβρίου 1940 Έκτακτο Ανακοινωθέν


"Αἱ ἡμέτεραι δυνάμεις ἀμύνονται του πατρίου ἐδάφους" !!!

Θ.Π.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

"Μην περιμένουμε πνευματική άνοιξη, εάν δεν περάσουμε πρώτα τον πνευματικό χειμώνα"

Η ελπίδα με την υπομονή διώχνουν τον χειμώνα με τα κρύα και φέρνουν την άνοιξη με την καλοσύνη  που θερμαίνει την γη με την λιακάδα, και βγάζει το πράσινο χαλί της. Μην περιμένουμε πνευματική άνοιξη, εάν δεν περάσουμε πρώτα τον πνευματικό χειμώνα, για να ψοφήσουν και τα πνευματικά ζωύφια. Μην περιμένουμε το θείο μέσα μας, εάν δεν πεθάνει πρώτα το ανθρώπινο. Δηλαδή  να αναποδογυριστεί το κοσμικό πράσινο με το πνευματικό όργωμα, και να πέσει ο σπόρος του σιταριού, για να φέρει το πραγματικό πράσινο, που φέρνει και άφθονο καρπό.
Επιστολές Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, σελ 100.

Από το Ημερολόγιο του Ιωάννη Μεταξά - 28 Οκτωβρίου 1940

Νύκτα στις τρείς με ξυπνούν, ο Τραυλός. Έρχεται ο Grazzi. - Πόλεμος! -Ζητώ αμέσως Νικολούδη, Μαυρουδή. -Αναφέρω Bασιλέα. -Καλώ Πάλαιρετ και ζητώ βοήθειαν Αγγλίας. -Κατεβαίνω 5 Υπουργικόν Συμβούλιον. Όλοι πιστοί και Μαυρουδής. -Όλοι πλην Κύρου. -Βασιλεύς. Περιφορά μαζί του. Φανατισμός του λαού αφάνταστος. -Μάχαι εις σύνορα Ηπείρου. -Βομβαρδισμοί. Σειρήνες. - Αρχίζουμε να τακτοποιούμεθα. Ο Θεός βοηθός!!
(Σημείωση: Τραυλός, είναι ο αρχιφύλαξ έξω από την οικία του Μεταξά. Νικολούδης Θεολόγος, Υπουργός Τύπου και Τουρισμού. Μαυρουδής Νικόλαος, μόνιμος Υφυπουργός Εξωτερικών. Mίκαελ Πάλαιρετ, Πρέσβυς Μεγάλης Βρεταννίας. Αλέξης Κύρου, τμηματάρχης Υπουργείου Εξωτερικών).

Ἀποκλειστικὸ φωτογραφικὸ ὑλικὸ ἀπὸ τὴν σημερινὴ ἀναπαράσταση τῆς παράδοσης τῆς πόλης τῆς Θεσσαλονίκης

Χρόνια πολλά!!! Ἂς κρατήσουμε ὅλοι στὶς καρδιές μας τὸ πνεῦμα τοῦ μετώπου!!! Δεῖτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικὸ ὑλικὸ ἀπὸ τὶς σημερινὲς ἐκδηλώσεις στή Θεσσαλονίκη....

«Δεν ξέρω που είναι το CD» !!!

Δείτε την κυνική ομολογία Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ! 
Δείτε το απόσπασμα από την ομιλία του πρώην υπουργού με το περίφημο «Δεν ξέρω που είναι το CD» Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ομολογία-βόμβα του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι αγνοούνται σήμερα τα ίχνη του πρωτότυπου CD που παρέδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ με ονόματα ελλήνων καταθετών στην HSBC της Ελβετίας.

Πούτιν: "Με τη δραχμή η Ελλάδα θα είχε διεξόδους" !!!

Και δε θα αντιμετώπιζε τα σημερινά οικονομικά προβλήματα
Την άποψη ότι εάν η Ελλάδα είχε διατηρήσει ως εθνικό νόμισμα τη δραχμή ενδεχομένως δε θα αντιμετώπιζε τα σημερινά οξυμένα προβλήματα και θα είχε διεξόδους, όπως η υποτίμηση, πέρα από τον δανεισμό, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.  «Εάν υπήρχε ακόμη δραχμή στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να την υποτιμήσουν εγκαίρως και, ίσως, να μην είχαν αυτά τα οξυμένα προβλήματα. Κι αυτό θα ήταν ένα καλό μήνυμα, ότι η μακροοικονομία μπορεί να διορθωθεί, ενώ τώρα δεν τους έχει μείνει άλλη λύση παρά να καταφύγουν στα δάνεια», είπε ο Πούτιν μιλώντας σε αναλυτές και προσωπικότητες της Λέσχης «Βαλντάι».

Στρατιωτικός σε Παπούλια: Με τι τσίπα θα μας κοιτάξεις στα μάτια;

Επιλοχίας του Ελληνικού Στρατού που αύριο θα παρελάσει στην Θεσσαλονίκη απέστειλε μια συγκλονιστική επιστολή η οποία δείχνει το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι μια επιστολή που δημοσιεύθηκε στο Onalert μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων. Ο επιλοχίας απευθύνεται προς τον Πρώτο Πολίτη της χώρας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του μεταφέρει τις σκέψεις που θα έχει ο ίδιος και οι περισσότεροι συνάδελφοί του, όταν αύριο θα περάσουν από μπροστά του.
«Καλημέρα σας. Είμαι Επιλοχίας και είμαι ένας από αυτούς που θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη την 28 Οκτωβρίου. Τελευταία διαβάζω κάποια μέτρα της πολιτείας τα οποία περιορίζουν τους συμπολίτες μας σε συγκεκριμένο χώρο να δουν την παρέλαση καθώς επίσης διαβάζω ότι η εξέδρα που θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι απομονωμένη από τον κόσμο και απλησίαστη (κάτι που θυμίζει εγωιστή μονάρχη νομίζω και όχι πρόεδρο Δημοκρατίας). Όσοι θα παρελάσουμε θα παρελάσουμε για την τιμή των προγόνων μας και για τον απλό κόσμο. Όχι για τους κυρίους στην εξέδρα...

ΑΜΥΘΗΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Σόλων Κασίνης: "60 τρισ. κυβικά πόδια φυσικό αέριο αξίας 2 τρισ. ευρώ στην κυπριακή AOZ"
«Σόκ και δέος» στην παγκόσμια αγορά ενέργειας προκαλούν οι αποκαλύψεις του διευθυντή της υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνη για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που διαθέτει η Κύπρος. Σύμφωνα με τον Σόλων Κασίνη  στην κυπριακή ΑΟΖ βρίσκονται «αποθηκευμένα» συνολικά 60 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικό αέριο. Μόνο στο κοίτασμα Αφροδίτη του  «οικοπέδου 12» Αφροδίτη, σύμφωνα με δηλώσεις του Σόλων Κασίνη στο ΡΙΚ τα κοιτάσματα πιθανόν να ανέρχονται στα 8 με 12 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και, όπως σημείωσε, αρκούν για να εξυπηρετήσουν τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για 250 χρόνια.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ἡ Θεσσαλονίκη καὶ ὁ Ἑλληνισμὸς εὐχαριστοῦν τὸν ἅγιο Δημήτριο

Γράφει ὁ Κωνσταντῖνος Χολέβας, Πολιτικὸς Ἐπιστήμων
Ἡ ἐπέτειος τῶν 100 χρόνων ἀπό τήν ἀπελευθέρωση τῆς Θεσσαλονίκης καθιστᾶ ἐπιτακτική τήν ἀπόδοση τῆς ὀφειλομένης τιμῆς στή μνήμη τοῦ πολιούχου Ἁγίου Δημητρίου. Ἡ πόλη εἶναι ἄρρηκτα συνδεδεμένη μέ τον Ἅγιο. Ἐκεῖ διοίκησε ὡς Ρωμαῖος Ἀνθύπατος, ἐκεῖ μαρτύρησε τό 305 μ.Χ., ἐκεῖ βρισκόταν καί βρίσκεται μετά ἀπό περιπέτειες καί καταστροφές ὁ περικαλλής Ναός του, ἐκεῖ σήμερα προσκυνοῦμε τά λείψανά του.

ΑΓΕΡΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ, ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ…

ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΜΑΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
(( ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ  ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ..
ΠOIA TYXH ΣΟΥ ΕΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ,
ΣΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΝΕΟΛΛΗΝΙΚΑ...
ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΙΞΕΙΣ,
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΕΡΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΖΥΓΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΦΗ,
ΑΥΤΟΣ ΞΑΝΑΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΤΗΝ ΠΑΓΕΡΗ ΤΟΥ ΧΩΡΑ , ΝΑ ΣΕ ΣΤΟΛΙΣΕΙ ΜΕ ΦΑΝΤΑΧΤΑ ΠΛΟΥΜΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΥΡΙΑ, ΑΝΗΘΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...
ΚΑΙ ΣΥ ΠΟΛΥΦΕΡΝΗ ΝΥΦΗ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ,
ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΙΣ, ΝΑ ΛΥΠΕΙΣ  ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΟΥ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΤΑΓΗΣ ΣΕ ΧΩΜΑΤΑ ΑΓΙΩΝ...
ΣΗΚΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟ ΔΟΡΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΦΑΛΑΓΓΙ  ΗΡΩΙΚΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΣΟΥ.
ΝΑ ΣΕ ΑΞΙΩΣΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ  ΜΕ ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΩΡΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ.))

Δεν ξεχνώ...

Δεν ξεχνώ ότι είμαι Έλληνας.... 
Δεν ξεχνώ αυτούς που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία μου....
Δεν ξεχνώ εν όψει της Εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940
να αναρτήσω την Ελληνική Σημαία στο μπαλκόνι μου....

Πολίτης προς Σαμαρά: "Μπράβο πρόεδρε, μας πούλησες όλους"

"Θερμή" υποδοχή είχε ετοιμάσει στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ένας πολίτης, ο οποίος μόλις είδε τον πρωθυπουργό να φτάνει στον ιερό ναό Aγίου Δημητρίου, φώναξε "μπράβο πρόεδρε, μας πούλησες όλους". Δείτε το βίντεο

Βίος Ἀγίου Δημητρίου ὁ Μεγαλομάρτυρας ὁ Μυροβλύτης

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη κατά τους χρόνους της βασιλείας του μεγάλου διώκτου των Χριστιανών Διοκλητιανού και Μαξιμιανού Ερκούλιου (284-305 μ.Χ). Καίσαρας της Μακεδονίας τοποθετήθηκε ο Μαξιμιανός Γαλέριος, ο οποίος εξαπέλυσε αληθινό πόλεμο εναντίον των Χριστιανών. Εκλεκτό μέλος της εκκλησίας των Θεσσαλονικέων ήταν και ο Άγιος Δημήτριος, ο οποίος προερχόταν από ευσεβείς και επιφανείς γονείς. Είχε δε προικισθεί από τον Θεό με πολλά αγαθά και με πλήθος σωματικών και πνευματικών χαρισμάτων. Η φήμη του έφθασε μέχρι το βασιλιά Γαλέριο, ο οποίος εκτιμώντας τις αρετές του τον έκανε μέλος της Συγκλήτου της πόλεως και τον διόρισε στρατηγό όλης της Θεσσαλίας και ανθύπατο και αφέντη όλης της Ελλάδας. Ο Άγιος Δημήτριος, ως χριστιανός, κατηχούσε και δίδασκε με ιεραποστολικό ζήλο και με τη φωτεινή παρουσία του τους Θεσσαλονικείς, που τους κατέκλυσε η ειδωλολατρία, οδηγώντας τους προς τον Χριστό και την αλήθεια Του. Όταν πληροφορήθηκε ο Μαξιμιανός τη δραστηριότητα αυτή του Αγίου, διέταξε και τον έφεραν ενώπιόν του. Ο Άγιος ομολόγησε με παρρησία την πίστη του στον Χριστό με συνέπεια να τον οδηγήσουν στη φυλακή, σ ‘ένα παλαιό δημόσιο λουτρό δίπλα στο στάδιο, όπου υπέστη πολλές κακουχίες και βασανιστήρια.

Οι FT αποκαλύπτουν το σχέδιο για την Ελλάδα! Η γερμανική κυβέρνηση ζητεί την... υποχρεωτική πρόσληψη ξένων εμπειρογνωμόνων!

Την «ουρά» των πρόσφατων δηλώσεων Σόιμπλε περί νέων μηχανισμών ελέγχου και της αιχμής Βενιζέλου περί «προτεκτοράτου» φέρνει στην επιφάνεια αναλυτικό δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο «Ξένους τεχνοκράτες επιβάλλουν στην Αθήνα», που αναδημοσιεύει πλήρως το Euro2day.grΣύμφωνα με το δημοσίευμα, πέραν της πολυαναμενόμενης δόσης, επίκειται συμφωνία που θα διασφαλίζει 2ετή παράταση του ελληνικού προγράμματος, με πρόσθετη χρηματοδότηση της τάξεως των 16-18 δισ. ευρώ. Ωστόσο, μαζί με το «καρότο» έρχεται και το «μαστίγιο». Επιθυμία του Βερολίνου, που φέρεται να έχει υποστήριξη από τη Γαλλία, αλλά και την Κομισιόν είναι αυτές οι... παροχές να συνοδευτούν από νέους σκληρούς όρους, όπως ο περίφημος ειδικός λογαριασμός, στον οποίο μάλιστα θα μεταφέρονται και πλεονάσματα του ελληνικού προϋπολογισμού αλλά και η υποχρεωτική πρόσληψη ξένων τεχνοκρατών. 

Η μοναδική θέα της Θεσσαλονίκης όπως την κατέγραψε ένα F-16


Ένα μαχητικό F-16 αναστάτωσε τη συμπρωτεύουσα με τους εκκωφαντικούς ελιγμούς του. Ωστόσο ήταν εξοπλισμένο με κάμερα εντός της καμπίνας, η οποία προσφέρει μια απίστευτη θέα της Θεσσαλονίκης που έχει την τιμητική της αυτές τις μέρες. Το μαχητικό βρέθηκε στην «Νύμφη του Θερμαϊκού» με αφορμή τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αναλώσιμες κυβερνήσεις

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος
Η χώρα βομβαρδίζεται ολόκληρη την τελευταία τριετία. Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε πλέον σε μια τελική φάση· το Σύνταγμα της Ελλάδας, το νομικό της πλαίσιο, η λειτουργία του κράτους, οι δομές της οικονομίας, το βιοτικό επίπεδο και το ερχόμενο χρονικό διάστημα, μετά την ψήφιση του πακέτου των 13,6 δισ. ευρώ, η ιδιοκτησία. Δημόσια και ιδιωτική. Οπως ο λίβας που καίει τα σπαρτά, τα ...συμφέροντα της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας και της νεογερμανικής αυτοκρατορικής προσέγγισης καταλαμβάνουν τη χώρα γκρεμίζοντάς τη σε ερείπια, με την τρόικα και τα μνημόνια όπως σε άλλες εποχές, με βομβαρδιστικά και τα τάγματα του στρατού κατοχής.