“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Στο μικροσκόπιο του ΣτΕ η ανέγερση του Τεμένους στο Βοτανικό

Κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ακυρωθεί η δημοπράτηση
Στο μικροσκόπιο του Δ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει μπει προσφυγή 111 κατοίκων του Βοτανικού   οι οποίοι ζητούν  να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου ανέγερσης του ισλαμικού Τεμένους επί της Ιεράς Οδού στην περιοχή του Βοτανικού των Αθηνών.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Τουρκία "έβγαλε" το Barbaros στο Αιγαίο. Που πλέει

To BARBAROS Hayreddin PASA το οποίο απέπλευσε χθες το μεσημέρι από TASUCU (Κόλπος ΜΕΡΣΙΝΗΣ) πλέει δυτικά της Ρόδου και εντός του στενού ΚΑΡΠΑΘΟΥ. Το σκάφος με το οποίο η Άγκυρα πάντα ταράζει τα νερά της ανατολικής Μεσογείου φαίνεται ότι έχει βάλει πλώρη για νέες έρευνες. Το ερώτημα είναι που θα πλεύσει αυτή τη φορά. 

Ρώσος Τουρκολόγος: Πέταξαν την Τουρκία έξω με σκοπό να…

Ο διευθυντής του ερευνητικού Κέντρου «Μέση Ανατολή-Καύκασος», τουρκολόγος Στανισλάβ Ταράσωφ σε συνομιλία με την εφημερίδα VZGLIAD, σημείωσε ότι η θέση της Τουρκίας σε σχέση με την εκστρατεία της Ρωσία στη Συρία σταδιακά θα αλλάζει.
«Κατ΄ αρχάς, η Τουρκία είναι δυσαρεστημένη με το ότι την έβγαλαν από το παιχνίδι στη Συρία. Ο συντονισμός γίνεται μεταξύ του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας και του Πενταγώνου. Συμφωνία επίσης υφίσταται μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Ρωσίας και Ισραήλ.

Η ΩΡΑ της Τουρκίας να κλείσει τα ΣΤΕΝΑ;

ΦΩΤΟ ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
Τέτοιο καψόνι δεν το αντέχουν οι γείτονες για πολύ καιρό ακόμα.
Να βλέπουν Κυριακάτικα να περνάει  από τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου η Ρωσική Αρμάδα.
¨Με φανερό δέος αλλά και μεγάλη ταραχή τα τουρκικά ΜΜΕ παρακολουθούσαν σήμερα το πρωί  της Κυριακής επί ώρα ένα μεγάλο ρωσικό πολεμικό πλοίο καθώς περνούσε με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια τα Στενά του Βοσπόρου.

Οι Ρώσοι κάνουν πλάκα στον Ταγίπ: «Στην κακοκαιρία οφείλεται η παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου»

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-30 μπήκε “για μερικά δευτερόλεπτα” στον τουρκικό εναέριο χώρο το Σάββατο λόγω “των κακών καιρικών συνθηκών” που επικρατούσαν στην περιοχή, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Ίγκορ Κονατσένκοφ.

Ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο χριστιανική κηδεία

Στην αποκάλυψη μιας αν μη τι άλλο ανέλπιστης πτυχής της πρόσφατης συνάντησης του με τον γνωστό αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο προχώρησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Απευθυνόμενος προς κατοίκους και φορείς της Ναυπάκτου όπου βρέθηκε για να ευχηθεί στον εορτάζονται μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως κατά την πρόσφατη συνάντηση τους,  ο Μανώλης Γλέζος, όχι μόνο του αποκάλυψε οτι θέλει να κηδευτεί και ταφεί χριστιανικά αλλά του ζήτησε να φροντίσει ο ίδιος ώστε να μην συμβεί κάτι διαφορετικό.