“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Πονάει η καρδιά μας γιατί η νύχτα των ΙΜΙΩΝ έφερε την κρίση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και σήμερα το μοίρασμα των ΙΜΑΤΙΩΝ της πατρίδος;

Σαν σήμερα 29 Ιανουαρίου 1996 η κρίση των Ιμίων κλιμακώνεται.  Από τότε  μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν βρήκε τον βηματισμό της. Πάμε πολύ παλιά γιατί η αρρώστια ξεκινάει από πολύ βαθιά. Υποσχέσεις- υπαναχωρήσεις- συμφωνίες – ατυχίες –απιστίες – προδοσίες. Τώρα ήρθε ο συνολικός λογαριασμός και καλούμαστε να τον πληρώσουμε εδώ και τώρα. Επίκαιρος όσο  ποτέ άλλο ο Ξενοφών «για να υποτάξεις κάποιον φτωχοποίησέ τον»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Κρίση των Ιμίων ονομάζεται συμβατικά η ένοπλη αμφισβήτηση της Ελληνικής θαλάσσιας κυριαρχίας που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 1996 από την Τουρκία, με αφορμή την προσάραξη πλοίου στις βραχονησίδες των Ιμίων. Κατά την διάρκεια της ολιγοήμερης αυτής κρίσης, οι δύο χώρες μετέφεραν στρατιωτικές δυνάμεις (κυρίως ναυτικές) γύρω από τα Ίμια και τις ανέπτυξαν φτάνοντας κοντά στην ένοπλη σύρραξη. 

Τούρκος Δήμαρχος (ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ) από την Νίκαια της Βιθυνίας έστελνε άνθη στην Παναγία την Πορταϊτισσα (Βίντεο στο 0:40)

ΕΟΡΤΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ
π. Δημητρίου Μπόκου
Ο δεύτερος της τριάδας των Ιεραρχών και της τριάδας των Θεολόγων Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, με τη δυναμική παρουσία του στη Βασιλεύουσα πόλη το 380 μ. Χ., έκανε πραγματικότητα αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο. Οι αιρετικές παραφυάδες του Αρειανισμού (όμοιοι, ανόμοιοι, ομοιουσιανοί κ.λ.π.), με την υποστήριξη αρειανών αυτοκρατόρων και του Ιουλιανού του Παραβάτη, είχαν επικρατήσει σχεδόν παντού.

Ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος – Περί μαρτυρίου, ταπεινώσεως και αγνότητος

Τα κυριακάτικα κηρύγματά μας, αδελφοί χριστιανοί, αναφέρονται στους αγίους Πατέρες, στην ζωή τους και την διδασκαλία τους. Γι᾽ αυτό και παρακαλώ να τα προσέχετε ιδιαίτερα. Για να νοήσουμε δε καλύτερα τους αγίους Πατέρες, τους μελετούμε κατά την χρονολογική τους σειρά. Τώρα είμαστε στους λεγομένους «Αποστολικούς Πατέρες», στην μεγάλη μορφή του Αγίου  Ιγνατίου, Επισκόπου Αντιοχείας.