“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ρωσικά θωρακισμένα οχήματα στην Κριμαία ....

Μνήμη Γ. Εφραίμ Κατουνακιώτη - 27 Φεβρουαρίου 2014

Συμπληρώνεται σήμερα, 14/27 Φεβρουαρίου, μία δεκαεξαετία όλη από την οσιακή κοιίμηση του χαρισματικού γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη (1912-1998). Τιμώντας τη μνήμη του, παραθέτουμε στη συνέχεια ένα απόσπασμα από τις διδαχές του σχετικά με την αξία των θλίψεων στη ζωή μας:
Oι θλίψεις, καλά είναι τα βάσανα, καλά είναι οι στενοχώριες, ξέρει ο Θεός γιατί τις δίνει. Γιατί έτσι περισσότερο πλησιάζουμε στον Θεό, με τις θλίψεις, με τα βάσανα. «Κύριε, εν θλίψει εμνήσθημέν Σου», λέει (Ησ. 26,16). Με τις θλίψεις πλησιάζουμε. Ο Θεός μας αφαιρεί τις θλίψεις; «Ο φεύγων πειρασμόν επωφελή, φεύγει ζωήν αιώνιον», λέει. Έτσι είναι. 

Ουκρανία: 150.000 στρατιώτες, 90 μαχητικά και 880 τεθωρακισμένα περιμένουν εντολή Πούτιν

150.000 Ρώσοι στρατιώτες είναι έτοιμοι να επέμβουν στην Ουκρανία, αν ο πρόεδρος Πούτιν δώσει πράσινο φως. Η Μόσχα έχει “βαφτίσει” την μετακίνηση τόσο ισχυρών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία “άσκηση” αλλά όλος ο κόσμος έχει πάρει το μήνυμα.
Η Ρωσία δεν πρόκειται να “παραδώσει” την Ουκρανία . Μπορεί να διαπραγματευθεί ίσως, αλλά θα το πράξει έχοντας το πάνω χέρι. Και οι τεράστιες μετακινήσεις στρατευμάτων της αυτό δείχνουν. 

Ο Ομπάμα δεν θα δώσει άλλη ευκαιρία στον Ερντογάν

Ένα από τα προσφιλή μου θέματα ως ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον είναι η εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση της πορείας των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων, επειδή επηρεάζονται η Ελλάδα και η Κύπρος και, λόγω της έχθρας που αναπτύσσεται με το Ισραήλ, δημιουργούνται εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

ΟΙ 4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ και το 2014

Οι τέσσερεις (4)  μόνο Ολυμπιακοί κύκλοι που άναψαν στο Σότσι, “άναψαν” και αυτό που συμβαίνει το “2014” ;

Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Σύμπτωση, σημειολογία ή δρομολόγηση παγκόσμιων γεγονότων; Ας τα αφήσουμε όλα αυτά στον ιστορικό του μέλλοντος όταν και οι προσωπικές μας ζωές θα είναι κομμάτι αυτής της Ιστορίας. Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα γιατί τώρα και όχι το 2015 ή μετά; Ποιοι βιάζονται και σε τι στοχεύουν; Ποιος έκανε την ζημιά, ποιος θέλει να ανατρέψει γεω-οικονομικο- στρατηγικές ισορροπίες;

Τι συμβαίνει με τη γρίπη φέτος στην Ελλάδα; Το Ινστιτούτο Παστέρ απαντά

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 64 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 61 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Συνολικά από τον περασμένο Οκτώβριο, 201 άτομα έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.