“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Νορβηγοί εμπειρογνώμονες; "Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!"

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο για...100 χρόνια έχει η Ελλάδα!!!
Αυτή την απίστευτη ρήση είπαν οι Νορβηγοί ολοκληρώνοντας την έρευνά τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες! Οχι μόνο δε χρωστάμε συνέλληνες, αλλά αν φύγουμε απ το γιούρο και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια όταν πέσει και η πρώτη γεωτρυπανιά, η Ελλάδα θα είναι η ...νέα Σαουδική Αραβία του 21ου Αιώνα! Τέσσερις περιοχές καταδεικνύουν μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου).

Γιατί ανησυχούν τόσο οι Τούρκοι ισλαμιστές για την Αίγυπτο;

Παγωμάρα και προφανές μούδιασμα επικρατούν στην Τουρκία μετά την ανατροπή του Αιγύπτιου ισλαμιστή προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, από τις ένοπλες δυνάμεις. Οι δηλώσεις που «βγαίνουν» από το ισλαμικό στρατόπεδο του κυβερνώντος AKP προδίδουν έντονη νευρικότητα και ανησυχία και είναι ενδιαφέρον να προβεί κανείς σε κάποιες λογικές σκέψεις και εικασίες περί της γενεσιουργού αιτίας…
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Οι δηλώσεις από την Τουρκία «αποθεώνουν» τον Μόρσι που αντιστάθηκε σθεναρά και δεν υπέκυψε στις πιέσεις του στρατού, ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η ενέργεια των ενόπλων δυνάμεων δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αποδεκτή και να νομιμοποιηθεί από τουρκικής πλευράς, προδιαγράφοντας ενδεχομένως τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στη νέα ηγεσία στο Κάιρο.

Όταν ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, το ψευτορωμαίικο εξακολουθεί να χαζογελάει και το ρωμαίικο αρχίζει και κελαηδάει

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ                 
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ.
Όλος νεοποχίτικος θίασος επί της Πλανητικής θεατρικής σκηνής. Τα στρατηγικά πιόνια στις θέσεις τους περιμένουν με αγωνία την έναρξη του παγκόσμιου αιματοκυλίσματος. Βιάζονται και προσπαθούν να αποφύγουν τις “στραβές” δηλ τον  αστάθμητο παράγοντα. Τα  γεωπολιτικά γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ο κακομοίρης νεοέλληνας  “αγωνιά” αν οι τοκογλυφικές αγορές δεν του σφραγίσουν τις κάνουλες των χρηματικών ροών των μνημονιακών δόσεων.

Ο κρυφός πόλεμος του Πούτιν

Και οι βαθιές αλλαγές παγκόσμιας κλίμακας που θα επιφέρει 
Η θεωρία της παραπληροφόρησης αναφέρεται σε οποιαδήποτε παρέμβαση στα βασικά στοιχεία της διαδικασίας της επικοινωνίας, προκειμένου να καλλιεργηθεί ένας ορισμένος τύπος αντιδράσεων, συμπεριφορών και ενεργειών από την πλευρά των δεκτών (που γενικά ονομάζονται στόχοι), για έναν συγκεκριμένο σκοπό.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ: ME … ΜΕΤΡΟ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ

Απορίας άξιον: Οι προηγούμενες γενιές γιατί δεν ενοχλούνταν από τον θόρυβο της καμπάνας και σήμερα στον χτύπο της αγριεύουμε; Να αποφεύγουν την υπερβολική χρήση των καμπανών ώστε να μην ενοχλούνται οι πολίτες, καλεί η Αρχιεπισκοπή τους ιερείς. Έγγραφο με το οποίο συνιστάται στους ιερείς να αποφεύγουν την άσκοπη και υπερβολική χρήση των καμπανών, εστάλη με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στους ναούς.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, που υπογράφει ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Μάξιμος Παπαγιάννης, συνιστάται στους ιερείς να αποφεύγουν «την άκριτη και υπερβολική χρήση των κωδώνων των Ιερών Ναών» και προτείνει να χτυπούν «ηπιότερα» και «συντομότερα» και κατά τις βραδινές ώρες και τις ώρες κοινής ησυχίας να μην χτυπούν καθόλου! 

ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΥΤΣΕΚΑΔΩΝ. ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ;

Τι θέλει η ΔΗΜΑΡ για τους Αλβανούς δραπέτες;
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφορικά με την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση :
«Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας κατά επικίνδυνων κακοποιών πρέπει πάντοτε να συνεκτιμούν τους κινδύνους για τη ζωή τόσο των αστυνομικών όσο και των αθώων πολιτών. Ως προς τη συγκεκριμένη επιχείρηση κατά των δραπετών των Φυλακών Τρικάλων οφείλουμε να αναμένουμε να ολοκληρωθεί το έργο της Αστυνομίας για να αξιολογήσουμε ως κοινωνία και ως θεσμικό σύστημα την όλη διαδικασία.»

ΕΤΣΙ ΠΑΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ….ΔΙΑΦΘΟΡΑ !!!

Αναβλήθηκε 9 φορές η δίκη επίορκου υπαλλήλου!!!
Τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τις εννέα αναβολές, που έλαβε μέσα σε δυο χρόνια η υπόθεση εκδίκασης υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων, ( ο υπάλληλος συνελήφθη το 2011 επ' αυτοφώρω να χρηματίζεται), διέταξε η αναπληρώτρια εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.