“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

“την νύφη θα την πληρώσουν” οι τοκογλύφοι

Το πόσο ο Άγιος Τριαδικός Θεός αγαπάει σκανδαλωδώς την Ελλάδα είναι ολοφάνερο από αυτά που συμβαίνουν με καταπληκτικές ταχύτητες γύρω μας.
Οι Δυτικοί αφήνουν υπονοούμενα για capital control δηλ. για έλεγχο κεφαλαίων στην πατρίδα μας την στιγμή που γύρω τους εφαρμόζεται το geopolitic control δηλ. ο έλεγχος των συνόρων τους με την ασφυκτική παρουσία στρατηγικών πυρηνικών και συμβατικών όπλων.
¨Σε πλήρη εξοπλισμό του Βόρειου Στόλου της Αρκτικής με τα σύγχρονα αντιπλοϊκά πυραυλικά συστήματα Bastion προχωρά το ρωσικό Υπουργείο Αμυνας μέσα στο 2015. Όπως δήλωσε σήμερα ο διοικητής του Βόρειου Στόλου, ναύαρχος Βλαντίμιρ Κορόλεφ, οι παράκτιες δυνάμεις στην Αρκτική θα ενισχυθούν άμεσα με τα συστήματα νέας γενιάς, παράλληλα με την ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων S-400 και των Pantsir-S στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού και της ενίσχυσης της άμυνας στην περιοχή.

Ήδη τα νέας γενιάς αντι-πλοϊκά συστήματα Bastion έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Το σύστημα Κ-300 Bastion-P χρησιμοποιεί πυραύλους πλεύσης Ρ-800 Yakhnot με εμβέλεια έως και 300χλμ.¨ Sputnik  infognomonpolitics.blogspot.gr/ 2/6/2015

Μέσα στο πλαίσιο αυτό η  Ρωσία ανακοίνωσε 40 μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια για το καλοκαίρι.

Οι επερχόμενες ασκήσεις είναι μέρος μιας σειράς από ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούνται εν μέσω διεθνών εντάσεων  και λόγω της ουκρανική κρίσης που έφερε την συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο κατώφλι της Ρωσίας. 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 • hellasforce.com

Ο ένας γεωπολιτικός παίκτης φαίνεται να  ¨μαρκάρει¨ ασφυκτικά τον άλλον. Μέλη του ΝΑΤΟ έλαβαν μέρος σε ασκήσεις  πολέμου  διάρκειας δύο εβδομάδων στον Αρκτικό Κύκλο με περισσότερους από 4.000 στρατιώτες και πάνω από 100 αεροσκάφη.

Αυτή η εκατέρωθεν γεωπολιτική πίεση στις ημέρες μας αποκορυφώνεται κυρίως στους στρατηγικούς άξονες Αρκτικού κύκλου-Μἐσης Ανατολής,  Στενών του Ορμούζ και Σινικής Θάλασσας.

Και γίνεται αυτό  παράλληλα με το αποκορύφωμα των εκβιασμών προς την Ελλάδα που είναι ο εύκολος οικονομικός στόχος  των τοκογλύφων.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη εάν δεν πληροί τις πληρωμές προς τους διεθνείς πιστωτές της, δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Alexander Graf Lambsdorff.

Η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει € 300 εκατομμύρια (330.000.000 δολάρια) στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Παρασκευή. Συνολικά, η Αθήνα έχει να κάνει μια πληρωμή της τάξης του € 1.600 εκατομμυρίου στο ταμείο μέχρι τις 19 Ιουνίου. Τον Μάιο, ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η Αθήνα δεν έχει τα χρήματα για να κάνει τις επιστροφές στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

«Εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει τις οφειλές της, τότε λέω ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη», δήλωσε ο Lambsdorff στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

Σύμφωνα με Lambsdorff, εάν η Αθήνα είχε φύγει από την ευρωζώνη πριν από λίγα χρόνια, «θα μπορούσε φέρει μια καταστροφή, καθώς θα επηρέαζε την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία».

«Η κατάσταση είναι διαφορετική, διότι οι τρεις χώρες έχουν πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της οικονομίας τους», είπε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα, «είναι μια χώρα που δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και σήμερα αποτελεί μια αρνητική επίπτωση στην ευρωζώνη. Μιλώ για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης, την αξιοπιστία του ευρώ», δήλωσε ο Lambsdorff hellasforce.com/ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Όμως οι εκβιασμοί τέρμα γιατί κάποιοι ¨θα πληρώσουν την νύφη¨ και θα την πληρώσουν για τα καλά.

Η αδικία θα πέσει επί των κεφαλών τους διότι δεν βγαίνουν τα στρατηγικά πυρηνικά έτσι έξω εύκολα, απλώς για σεργιάνι εκτός αν έχουν άλλο τακτικό ή έκτακτο λόγο.

Φυσικά προς το παρόν υπάρχει μια νεόφερτη ισορροπία τρόμου που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει από τον ¨ανατολίτη γαμπρό¨  κατά το λεγόμενο ότι ¨στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό¨ και μάλιστα κόντρα αν κάνει κουταμάρες.

¨Καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, τα πολιτικά κόμματα της Τουρκίας πραγματοποιούν τις τελευταίες προεκλογικές τους συγκεντρώσεις. Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) υποστηρίζει ότι στην κεντρική συγκέντρωσή του στην Κων/πολη συγκεντρώθηκαν ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Εκεί μίλησε ο πρόεδρος Ερντογάν, παρόλο που ως εκ της θέσεώς του θα πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν στο ΑΚΡ 42%, ένα ποσοστό που μπορεί να μην αποδειχθεί αποτελεσματικό για την πλειοψηφία των εδρών, πόσο μάλλον για τα 3/5 που χρειάζεται ο Ερντογάν για να αλλάξει το Σύνταγμα και να εισαγάγει ένα ισχυρό προεδρικό σύστημα. ¨ http://www.onalert.gr/ 02.06.2015

Τι θα γίνει λοιπόν μεταξύ 7 και 14 Ιουνίου;

ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΦΕΤΟΣ Η «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΩΝ» ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ   national-pride.org/ 2 Ιουνίου  2015

Προς έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουνίου, για την Ελλάδα, προσανατολίζονται, κατά τις πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι, με στόχο την οριστική επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Αν βάλουμε και τις τουρκικές εκλογές τον Ιούνιο  ¨έδεσε το γεωπολιτικό γλυκό¨ .

Και το γεωπολιτικό γλυκό στην περιοχή μας ή αλλιώς το ¨χρυσόμαλλο  δέρας¨ είναι οι αγωγοί μεταφοράς ενέργειας προς την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

¨Εντατικά προωθείται ένα σημαντικό και σοβαρό έργο για την Ελλάδα και τη Ρωσία, όπως χαρακτήρισε τον Greek Stream o υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ) Παναγιώτης Λαφαζάνης 

Η Ελληνική κυβέρνηση είναι πιθανόν να υπογράψει σχετικό μνημόνιο με τη Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Πετρούπολη, όπου έχει ανακοινωθεί ότι θα συμμετάσχει μεγάλη ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής των πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στον σχεδιαζόμενο αγωγό TAP, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι “δεν ξεχωρίζουμε κάποιον αγωγό, δεχόμαστε και τους δύο και τον αγωγό που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο και τον ΤΑΡ με αέριο από το Αζερμπαϊτζάν. Δεν τους θεωρούμε ανταγωνιστικούς. Το αντίθετο, θεωρούμε ότι και οι δυο συνδράμουν ουσιαστικά στην ενεργειακή τροφοδοσία των ευρωπαϊκών χωρών. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά περίεργο, που ειδικά ο ρωσικός αγωγός προκαλεί ανησυχίες και αμφιβολίες σε κύκλους στις ΗΠΑ αλλά και στην ΕΕ’’. http://www.onalert.gr

Η ¨μικρή και άσημος Ελλάς¨ εξ αιτίας των πολιτικών επιλογών  που ακολούθησε παραμένει ουραγός των εξελίξεων και της έχουν φορτώσει  μάλιστα και μια δυσβάστακτη μνημονιακή προίκα για να πληρώσει.

Επειδή όμως τα ευρύτερα γεωπολιτικά και οικονομικά  συμφέροντα αποφάσισαν να ξυρίσουν τον γαμπρό (Τουρκία)  και να πάρουν άδικα προίκα από την Ελλάδα στο τέλος θα είναι αυτά που θα πληρώσουν την νύφη γιατί οι άμεσες επιδιώξεις τους  συγκρούονται  με τους Ρώσους που φαίνεται από τα παραπάνω να μην κάνουν τώρα πίσω. Όχι φυσικά για να βοηθήσουν την Ελλάδα αλλά για να διαμορφώσουν επικυρίαρχη θέση στα δρώμενα των ημερών μας.

Να γιατί ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αγαπάει την Ελλάδα μας ενώ εμείς φαίνεται να μην την αγαπάμε.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας