“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

☦ "τα αδιάκοπα δάκρυα ΤΗΣ είναι γιατί βρίσκεται δίπλα μας στον αγώνα επιβίωσης και το Ουράνιο Μύρο που αναβλύζει είναι ΕΥΝΟΙΑ της για το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ που έρχεται"

Αν συνεχίζει κάποιος να αναρωτιέται γιατί η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στις παρυφές του Υμηττού και στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος και Στρατιωτικού Αγίου μας Δημητρίου στον Βύρωνα  εδώ και 1,5 χρόνο αδιαλείπτως Δακρυρροεί και Μυροβλύζει, δεν έχει παρά να δει την παγκόσμια επικαιρότητα και τα χάλια μας σε όλα τα επίπεδα.

ΣΗΜΕΙΟΝ ΜΕΓΑ εγένετο αδελφοί μου στην πολυβασανισμένη και πολυαδικημένη Πατρίδα μας Ελλάδα  στις 8 Σεπτεμβρίου του 2020, όταν κατά την διάρκεια της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας για το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου και την στιγμή που από άμβωνος διαβαζόταν το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ και την στιγμή που απαγγελλόταν οι λόγοι    «Ιδού γαρ από του νυν μακαριούσι με πάσαι αι γενεαί» (Λουκ. α΄48) ... κρουνοί  ουράνιων δακρύων ανέβλυσαν από το Πάνσεπτο Τίμιο Πρόσωπο της Κεχαριτωμένης, όπως αυτό έχει αγιογραφηθεί στην Εφέστεια Εικόνα της επονομαζομένης Παρηγορήτριας.

Από τότε αυτοί οι κρουνοί δεν στέρεψαν, αλλά σαν μια πηγή ακένωτη μας τροφοδοτούν με παρηγοριές στις θλίψεις , στις δοκιμασίες , στις αδικίες , στις τυραννίες , στα επερχόμενα.

Χιλιάδες πιστοί ΤΗΝ  προσκύνησαν , ΤΗΝ  παρακάλεσαν, ΤΗΝ  ευχαρίστησαν και εκατομμύρια άλλοι από τις τέσσερες γωνίες του πλανήτη ΤΗΝ  επικαλέστηκαν ως ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ.

Η αγωνία της Παναγίας στα παγκόσμια δρώμενα όπως αυτά ανοίχτηκαν έμπροσθεν μας , η αγωνία ΤΗΣ για την Σωτηρία του Σύμπαντος Κόσμου και η εύνοια ΤΗΣ δια της αδιάλειπτης Μυροβλησίας ΤΗΣ προς το Έθνος μας  είναι όλη η  πνευματική ουσία της του ψαλμικού " άλαλα τα χείλη των ασεβών των μη προσκυνούντων την εικόνα σου την ΣΕΠΤΗ" και η Νίκη της Ορθοδοξίας που σε λίγες ώρες θα γιορτάσουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Σκεφτείτε για λίγο αδελφοί τούτο ...

αν επικρατούσαν οι εικονομάχοι σε εκείνα τα δίσεκτα χρόνια της εικονομαχίας σήμερα δεν θα βλέπαμε έμπροσθεν μας αυτό το ΘΑΥΜΑ με την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ.

Θα μας ρωτήσετε άραγε σήμερα δεν υπάρχουν εικονομάχοι;

όχι μόνο υπάρχουν, αλλά παραυπάρχουν και είναι πολλοί και τους βρίσκουμε να πολεμούν σε όλα τα σημερινά πολεμικά πεδία την Εικόνα του ΧΡΙΣΤΟΥ στο ανθρώπινο πρόσωπο  ( βλ. Ουκρανία, παλαιότερα Συρία).

Να γιατί κλαίει η ΠΑΝΑΓΙΑ μας και καλεί την Ελλάδα και τους Έλληνες, ειδικά τους άρχοντες της να μην προδώσουν τα ιερά , τα όσια και τα άγια χώματα αυτής της γης , τα ζυμωμένα με χώμα  και αίμα που είναι προορισμένα να απαγγείλουν σε όλη την οικουμένη τη   ΥΠΕΡΜΑΧΩ με το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ που έρχεται ταχέως.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ- ΠΙΣΤΗ και ΕΛΠΙΔΑ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας