“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ

Ο Γέρων Παΐσιος ή Όσιος Παΐσιος (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης), ήταν Έλληνας μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Η φήμη του ως αγίου στο ορθόδοξο ποίμνιο είναι μεγάλη, λόγω της προσωπικότητάς του και του πλήθους των μαρτυριών από ανθρώπους ορθόδοξων πιστών και μη, για χαρίσματα που διέθετε (προφητικό χάρισμα ή θεραπευτικό κλπ). Ο σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.κ. Ιερόθεος Βλάχος, έχει προτείνει την κατάταξη του στα δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως αγίου.





Ο Γέρων Παΐσιος ήταν ένας πολύ απλός άνθρωπος, ο οποίος πίστευε στο λόγο του Ευαγγελίου, κάνοντας τρόπο ζωής τον μοναστικό βίο και τις διδαχές της ορθόδοξης ασκητικής παράδοσης. Οι εγκύκλιες γνώσεις του περιορίζονταν στο επίπεδο του δημοτικού. Παρ' όλα αυτά ξεχώριζε για την «χαριτωμένη» απλότητά του και την έντονη αγωνία που τον διακατείχε για την βοήθεια των συνανθρώπων του, που αναζητούσαν ένα πνευματικό καθοδηγητή. Ο ίδιος αποτελούσε παράδειγμα ανθρώπου αφιερωμένου στον Θεό, αφαιρώντας τις προσωπικές επιδιώξεις και τα προσωπικά θελήματα. Η υπακοή, η άσκηση, η ταπείνωση, η ευσέβεια, το φιλότιμο και πάνω από όλα η αγάπη και η μακροθυμία, αποτελούσαν τρόπο ζωής για τον ίδιο, αλλά και διδαχές για όσους αποζητούσαν ένα λόγο παρηγοριάς ή κάποια επίλυση προσωπικού προβλήματος.

«Όταν ακούσετε στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για την επέκταση των μιλίων από 6 σε 12 μίλια, τότε πίσω έρχεται πόλεμος…»

 

«Όταν θα πέσουν δύο Πασχαλιές μαζί θα έρθει το ποθούμενο», «Οι Τούρκοι θα φθάσουν μέχρι τα εξαμίλια», «Το ένα τρίτο των Τούρκων θα καταστραφεί. Το ένα τρίτο θα βαπτιστεί και το ένα τρίτο θα πάει πέρα από την Κόκκινη Μηλιά»           Αγ. Κοσμάς Ο Αιτωλός.

«ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ »

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ ΤΗΣ "ΠΟΛΗΣ"

Μετά από 25 χρόνια έρευνα και ενώ οι ξένοι τα γνωρίζουν, εμείς οι Έλληνες τα αγνοούμε:
Έχουν γραφτεί πάρα πολλά σχετικά με τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά.
Ποιός ήταν στην πραγματικότητα και τι κρύβεται από πίσω και αποσιωπάται;
Μετά από 25 ετών έρευνες αποκαλύπτεται ότι πρόκειται τεκμηριωμένα για τον Άγιο Ιωάννη Βατάτζη και κακώς λέγεται ότι ήταν ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.
Σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008, τέθηκε το ερώτημα ποιος είναι ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς; Η σωστή απάντηση ήταν ο Ιωάννης Βατάτζης. Η έρευνα που ακολουθεί είναι άκρως αποκαλυπτική. Μεταξύ άλλων αναγράφεται στο τέλος (σελ.21) και μία ιστορία που θα συνταράξει το πανελλήνιο...Δείτε την έρευνα αποκλειστικά στο:
http://www.marmaromenosautokratoras.gr/ και σε μορφή .pdf απευθείας στο:

1. Ολόκληρο το βιβλίο διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ κατ' επέκταση δεν τίθεται ζήτημα εμπορίας, αλλά πατριωτικής προσφοράς. Είναι αποτέλεσμα 25 ετών έρευνας.
2. Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού δεν έθεσε τυχαία το ερώτημα. Η σωστή απάντηση ήταν ο Ιωάννης Βατάτζης. Ομάδα Ιστορικών και Βυζαντινολόγων υποβοηθά επιστημονικά την επιτροπή εξέτασης.
3. Ιστοσελίδα άμεσης ανάγνωσης:
4. Επίσης και η πηγή:
(που αποτελείται από εκπαιδευτικό δυναμικό) θεωρείται έγκυρη.

ΠΗΓΗ: http://kostasxan.blogspot.com

ΠΟΥΛΑΜΕ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

ΟΙ ΠΙΕΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ αύξησης των εσόδων και η ολοένα και πιο δυσχερής οικονομική κατάσταση της χώρας φαίνεται να οδηγούν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε αυτό που μετά βδελυγμίας διέψευδε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου πριν από ελάχιστους μόλις μήνες. Στην πώληση δηλαδή μέχρι και των ελληνικών βραχονησίδων.
Σύμφωνα με πηγές του «ΘΕΜΑτος» που προέρχονται από αξιόπιστους κυβερνητικούς παράγοντες, παράλληλα με τις συζητήσεις περί συμβάσεων παραχώρησης ομάδας περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, καταρτίζεται ολοταχώς σχέδιο πώλησης βραχονησίδων της Ελλάδας που μέχρι στιγμής παραμένουν ερημωμένες.
Πρόκειται για την ουσιαστική επιβεβαίωση όσων πριν από καιρό έγραφαν οι «Financial Times» και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας διέψευδε, αλλά και αυτών που προκλητικά ο Γερμανός βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης κ. Μάρκο Βάντερβιτς δήλωνε: «Αν η Ευρωπαϊκή Ενωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά, για παράδειγμα, μπορούν να κάνουν τη δουλειά». Να θυμίσουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε τολμήσει να προτείνει και στις αρχές του 1990 ο τέως πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δημιουργώντας θυμηδία, όμως να που και τώρα αποδεικνύεται δραματικά προφητικός.

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=93991

ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Πρόσφατα το υπουργείο Εξωτερικών πρότεινε τη σύγκληση συνόδου κορυφής ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία προκειμένου «να ξεπαγώσουν οι διαδικασίες ένταξης της τελευταίας στην Ευρώπη».
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, μάλιστα, έκανε την εθνικά επιζήμια δήλωση ότι το δίλημμα «Αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία ή φιλί ζωής στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας» είναι «εικονικό».
Με τέτοιες δηλώσεις η ελληνική κυβέρνηση διά των αρμοδίων δηλώνει, πρώτον, ότι το επόμενο βήμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πέραν από όσα γίνονται στις μυστικές διαπραγματεύσεις (με περιεχόμενο κάθε άλλο ορθό), θα είναι να συμβάλει η Ελλάδα στο ξεπάγωμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Μάλιστα! Το ερώτημα είναι ποιος έχει παγώσει αυτή την ενταξιακή πορεία και για ποιο λόγο; Η απάντηση είναι: Η Γαλλία που έχει μεγάλες αμφιβολίες για τις ευρωπαϊκές προοπτικές της Τουρκίας και η Κύπρος που υφίσταται την τουρκική κατοχή και την άρνηση της Αγκυρας να εκπληρώσει τις προκαταρκτικές δεσμεύσεις που έχει ως υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. Κατά συνέπεια, αυτά που λέει η ελληνική κυβέρνηση στρέφονται εν μέρει ενάντια στη Γαλλία, και πολύ περισσότερο ενάντια στη μεγαλόνησο Κύπρο. Η Κύπρος έχει παγώσει πλευρές της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, διότι η τελευταία δεν ανταποκρίνεται στα προαπαιτούμενα μιας ευρωπαϊκής πορείας. Οπως το γεγονός, ότι διατηρεί παρανόμως κλειστά τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.
Οι δηλώσεις περί ξεπαγώματος αφορούν εκείνον που έθεσε τον πάγο, δηλαδή την Κύπρο που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις τουρκικές παρανομίες. Πρόκειται για δημόσιο εκβιασμό έναντι της Κύπρου. Οι δηλώσεις, δηλαδή, αποτελούν ριζική αλλαγή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αλλαγή που γίνεται χωρίς να ερωτηθεί η Βουλή. Χωρίς να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της. Χωρίς να έχει πάρει χαμπάρι οτιδήποτε το κυβερνών κόμμα, αλλά ούτε το υπουργικό συμβούλιο, έστω το ΚΥΣΕΑ. Κυβερνητικοί παράγοντες αλλάζουν τη γραμμή στην εξωτερική πολιτική και συμπαρατάσσονται αντικειμενικά στην Τουρκία χωρίς να υπάρχει δημοκρατικά θεμελιωμένη απόφαση.
Δεύτερον, εάν η κυβέρνηση ήθελε να προωθήσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, δεν είχε παρά να συμβάλει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της Αγκυρας και στην προώθηση των ήδη συμφωνηθέντων. Η απαλλαγή της Τουρκίας από την κυβέρνηση της Ν.Δ. από τις δεσμεύσεις του Ελσίνκι, και η πρόθεση τώρα κάποιων να απαλλαγεί η Τουρκία από κάθε είδους δεσμεύσεων που ήδη υπάρχουν, κάθε άλλο παρά υπηρετεί το εθνικό συμφέρον, αλλά και αυτή ακόμα την ευρωπαϊκή τουρκική πορεία. Αποτελεί δε πρόκληση, απέναντι σε κάθε δημοκράτη, να θεωρούνται οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία έναντι της Ε.Ε. και της Κύπρου ως «εικονική» υπόθεση.
Τέλος στις συνόδους κορυφής για τη διαμόρφωση κοινής στρατηγικής κάνει η Ε.Ε. κατά κανόνα με τρίτες χώρες που αναγνωρίζεται ότι έχουν έναν ιδιαίτερο παγκόσμιο ρόλο. Τέτοιες χώρες είναι οι ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Ινδία. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Ε.Ε. να αποδώσει σε υποψήφιο κράτος-μέλος ανάλογη ιδιότητα. Πρόκειται για διπλωματική ανοησία στο τετράγωνο. Μια τέτοια αναβάθμιση θα μπορούσε να ζητήσει η ίδια η Τουρκία, ή κάποιες δυνάμεις στο εσωτερικό της Ε.Ε. προκειμένου να χρυσώσουν το χάπι της επιλογής τους για «ειδική σχέση» ανάμεσα σε Τουρκία και Ε.Ε.

Ο Νίκος Κοτζιάς είναι συγγραφέας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το άρθρο του δημοσιεύτηκε στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, στις 5 Δεκεμβρίου 2010

ΠΗΓΗ: http://www.statesmen.gr/