“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Liberation: «Ο Ερντογάν παίρνει την εκδίκησή του από τον Κεμάλ»

«Το μεγαλύτερό του χάρισμα είναι η ρητορεία. Αυτοί οι φλογεροί λόγοι, όπου ανακατεύονται οι λέξεις του δρόμου με εκείνες του τζαμιού. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλάει όπως ο λαός του, αλλά κυρίως μιλάει καθαρά», σημειώνει ο Μαρκ Σεμό, αρθρογράφος της Liberation σε ένα άρθρο με το οποίο η γαλλική εφημερίδα επιχειρεί τη Δευτέρα μια ανάλυση του προσώπου αλλά και του φαινομένου Ερντογάν, λίγες ώρες μετά τον θρίαμβό του στις προεδρικές εκλογές. 

Η ISIS απειλεί να "απελευθερώσει" την Κωνσταντινούπολη με αφορμή το νερό του Ευφράτη

Όταν κρατάς στο κόρφο σου το αυγό του φιδιού είναι σίγουρο πως όταν το φίδι βγει από το αυγό θα είσαι από τους πρώτους που θα δαγκώσει.. Έτσι και με τους Τούρκους, τόσο καιρό βοηθούσαν, εξόπλιζαν και παρείχαν άσυλο στους φανατικούς ισλαμιστές που κατασφάξανε κόσμο στη Συρία. Ήταν απλά θέμα χρόνου μόλις όλα αυτά τα αποβράσματα ένιωθαν αρκετά δυνατά να στρέψουν το μένος τους εναντίον και της Ισλαμικής Τουρκίας... 

Η έξοδος των διακοπών και η έξοδος του...Μεσολογγίου

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Φαίνεται πως οι Νεοέλληνες είναι οι πιο «ευτυχισμένοι» πολίτες όλου του κόσμου! Και γιατί να μην είναι ; Πίνουν αμέριμνοι το πρωί τα φρέντο τους, απολαμβάνουν το αυγουστιάτικο φεγγάρι με γιορτές και πανηγύρια, τρώνε τα σουβλάκια τους και τις πίτσες τους σε περίοδο νηστείας έστω και υπερτιμημένα, τσαλαβουτούν στα ρηχά γιατί οι πιο πολλοί δεν ξέρουν να κολυμπούν και στήνονται σε μεγάλες ουρές στις εισόδους των πλοίων που θα τους μεταφέρουν ομαδικά στα πανέμορφα νησιά αυτού του ευλογημένου τόπου, για να κάνουν τις διακοπές τους, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω στις έρημες πολιτείες όπου το καυσαέριο και το τράφικ τους ταλαιπωρούσαν τους προηγούμενους μήνες. 

Είναι τόσο κοντά μας που μοιάζει… τόσο μακριά!

Επιτέλους ο Ερντογάν πρόεδρος. Επιτέλους η Τουρκία θα καταλάβει τι είναι Οθωμανική αίγλη και που καταλήγει αυτή!
Σύμφωνα με αποτελέσματα που καλύπτουν περισσότερο από το ήμισυ των ψήφων, ο επικεφαλής της ισλαμο-συντηρητικής κυβέρνησης κέρδισε τις εκλογές με 54,7% έναντι 36,5%  του Ιχσάνογλου, τον κύριο αντίπαλο του στην αντιπολίτευση.