“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

☦ Δεκαετία του 2000 σε μια αγία γερόντισσα εμφανίστηκε η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ και είπε: «Αν υπήρχαν πέντε Δεσποτάδες, θα σας έδινα την ΠΟΛΗ»

Το ακούσαμε ιδίοις και σήμερα με όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν, αλλά και έχουν συμβεί από τότε,  ο λόγος αυτός συνεχίζει να έρχεται έμπροσθεν μας.
"το αν υπήρχαν πέντε Δεσποτάδες"  δεν μπορούσαμε να το εξηγήσουμε γιατί η αγία αυτή γερόντισσα δεν μας είπε τίποτε άλλο, καθότι το μείζον για την ίδια  δεν είναι ο κατασκανδαλισμός και ο διχασμός των πιστών, αλλά η ενότητα και η πνευματική ολότητα   με καπετάνιο του σκάφους της Εκκλησίας, τον Κύριο ημών Ιησού  Χριστό, που κρατά γερά το τιμόνι εν μέσω δαιμονικών καταιγίδων.

☦ Μία γυναίκα, λέω, χωριάτισσα, αγράμματη, πού έφθασε!

(η κοίμηση της μητέρας του παπαεφραίμ του Κατουνακιώτη)

Tο 1963, λίγο μετά την αναχώρηση τού πατέρα για το Όρος ανήμερα Μεγάλη Παρασκευή, είχε κοιμηθεί και η μητέρα τού Γέροντα [Εφραίμ του Κατουνακιώτη].
Αυτή η υπέροχη γυναίκα αφενός αξιώθηκε δύο μέρες προ τού θανάτου της να γίνει μεγαλόσχημη μοναχή με το όνομα Μαρία παρακαλούσε την Παναγία μια ζωή γι’ αυτό αφετέρου είχε έναν χαριτωμένο, οσιακό όντως θάνατο.

☦ ΚΑΘΟΜΑΙ 'ΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΙΖΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ Τ΄ ΑΚΟΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Πριν λίγο, στον Περισσό, έξω απ' το ΑΒ, το σούπερ μάρκετ, καθότανε μια υπέργηρη γιαγιά με μαντήλι και χωρίς δόντια πάνω σ' ένα ανάποδο καφάσι. Βλέπει τον παπά, σηκώνεται και πάει να φιλήσει το χέρι. "Καθίστε" της λέω "δεν είν' ανάγκη". "Έτσι μάθαμε παπά μου" μου απαντάει. Όπως και να 'χει, μπαίνω στο σούπερ μάρκετ, ψωνίζω κι απ' όπου μπήκα, πάω να βγω.

☦Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ πόλεμος που έρχεται στηρίζεται στην ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΙΑ και την Εικονομαχία.

Φώτο: Συνεργεία απολύμανσης μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Που να γνώριζαν για ποιους την ετοιμάζουν; αν και θα χρειαστεί ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ του χώρου.
Την στιγμή που η ανθρώπινη ιστορία θεμελιώνεται στο γνωστό «Ιησούς Χριστός Χθες και Σήμερον ο Αυτός και εις τους αιώνας» κάποιοι  με νύχια και με δόντια  κτίζουν  παγκόσμια κουλτούρα ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑΣ και ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΙΑΣ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι  προσπάθειες αυτές επικεντρώνονται περισσότερο στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ, όπου η πρεμούρα τους ήταν τέτοια, ώστε να απαγορέψουν ακόμα και το κτύπημα της καμπάνας και να λάβουν παρόμοια υπερβολικά  μέτρα εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδος.

☦ Βίος Αγίας Ξενίας της Μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού

Η Αγία Ξενία η Μεγαλομάρτυρας και θαυματουργή τιμάται στις 3 Μαΐου
Εξ Ιταλίας
Η Αγία Ξενία, γεννήθηκε το 291 μ.Χ. στην Καλαμάτα της Πελοποννήσου. Οι γονείς της Αγίας ονομαζόταν Νικόλαος και Δέσποινα. Ήσαν και οι δύο Χριστιανοί και πολύ ευσεβείς. Προσπαθούσαν να εφαρμόσουν τις εντολές του Θεού. Αυτοί δεν ήσαν καλαματιανοί. Προέρχονταν από τα Ανατολικά μέρη της Ιταλίας. Εξαιτίας όμως των μεγάλων διωγμών, πού γίνονταν εκείνα τα χρόνια εναντίον των Χριστιανών, έφυγαν από εκεί και ήλθαν στην Καλαμάτα.
Εγκαταστάθηκαν σ’ ένα αγροτικό κτήμα, έξω από την πόλη, γιατί ο πατέρας της  Αγίας ήταν γεωργός. Εκεί, λοιπόν, απέκτησαν και την χαριτωμένη θυγατέρα τους, την Ξενία. Η μικρή κόρη από τα πρώτα της χρόνια άρχισε να ξεχωρίζει από τις άλλες συνομήλικες κοπέλες. Αυτή έμενε μέσα στο σπίτι με την μητέρα της. Άκουγε τις συμβουλές και τις διδασκαλίες, πού της έδινε η ευλαβής μητέρα της, για την πίστη του Χριστού  και τους Αγίους.

☦ Κυριακή των Μυροφόρων -Προσμονή και Απόφαση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Πράξ. στ΄ 1-7
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ: Μαρκ. ιε΄ 43-ις΄ 8

ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ
1. ΤΑ Α­ΔΙ­Ε­ΞΟ­ΔΑ
Με­γά­λη Πα­ρα­σκευ­ή ἀ­πό­γευ­μα. Κά­τω ἀ­πό τόν κα­τά­μαυ­ρο θλι­μέ­νο οὐ­ρα­νό ἐ­πά­νω στό σταυ­ρό κρέ­με­ται νε­κρό τό πα­νά­γι­ο σῶ­μα τοῦ Κυ­ρί­ου. Ὁ κίν­δυ­νος νά μεί­νῃ ἄ­τα­φο γι­ά ἡ­μέ­ρες εἶ­ναι φα­νε­ρός, δι­ό­τι σέ λί­γες ὧ­ρες ἀρ­χί­ζει ἡ ἀρ­γί­α τοῦ Σαβ­βά­του καί κά­θε κί­νη­σι εἶ­ναι ἀ­πα­γο­ρευ­μέ­νη. Οἱ μα­θη­ταί τρο­μο­κρα­τη­μέ­νοι ἀ­πό τή μα­νί­α τῶν Ἰ­ου­δαί­ων ἔ­χουν δι­α­σκορ­πι­σθεῖ. Δέν ὑ­πάρ­χῃ κα­νείς νά φρο­ντί­σῃ γι­ά τήν τα­φή τοῦ Κυ­ρί­ου;

☦ Όπλο κατά του διαβόλου

Ο άγιος Νεκτάριος στην κατακλείδα του σπουδαιότατου αυτού έργου, παραθέτει αποσπάσματα από τους λόγους και την εμπειρία των αγίων, που «βοούν και λένε», πώς ο Σταυρός είναι μέγα όπλο κατά του διαβόλου.
Η φήμη του Μ. Αντωνίου είχε διαδοθεί παντού. Έφθασε και στ’ αυτιά μερικών φιλοσόφων ειδωλολατρών, που κορόιδευαν την πίστη μας και τον Σταυρό μας. Οι φιλόσοφοι επισκέφθηκαν τον Μ. Αντώνιο.