“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Μαξ Κάιζερ: "Το οικονομικό ολοκαύτωμα πλησιάζει καθώς η Γερμανία εισβάλλει στην Ελλάδα"

Ο γνωστός και αγαπητός στους Έλληνες οικονομικός αναλυτής Max Keiser εμφανίστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, όπου απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα. "Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας", δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε στην κατάσταση ως "οικονομικό ολοκαύτωμα". "Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα", είπε ο Keiser. "Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος". Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί τις επόμενες ώρες ψηφοφορία για ένα νέο Μνημόνιο, του οποίου την επικύρωση απαιτούν οι δανειστές, προτού χορηγήσουν στη χώρα ένα νέο δάνειο, ύψους 130 δισ. ευρώ. Το νέο Μνημόνιο προβλέπει περαιτέρω περικοπές και μια συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους του ελληνικούς χρέους. 


ΤΡΕΜΟΥΝ! Έκκληση Νταλλάρα να ψηφιστεί το Μνημόνιο

Έκκληση απηύθυνε ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλλάρα προς τους βουλευτές της Ελλάδας, να υπερψηφίσουν το μνημόνιο.
Γνωρίζει καλά, πως αν περάσουν τα επαχθή για τους Έλληνες πολίτες μέτρα, θα ανοίξει ο δρόμος για το PSI. Ξέρει επίσης, πολύ καλά, ότι αν δεν γίνει το PSI εκεί που θα αντάλλασαν τα ομόλογα που κατείχαν στα χέρια τους οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, χάνοντας ένα ποσό, κινδυνεύουν να μην πάρουν τίποτα.
Με συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο διευθυντής του IIF κάνει λόγο για σφικτό χρονοδιάγραμμα που δεν επιτρέπει πλέον την ελάχιστη διολίσθηση.

Τελευταία ευκαιρία!

Γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης,
Οικονομολόγος

Άλλη μια φορά, τα «μέσα ενημέρωσης», τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, στενάζουν πάνω από το λάθος ερώτημα. Το ερώτημα δεν είναι αν θα συμφωνηθεί η νέα δανειακή σύμβαση Ελλάδας-τρόικας. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν (κι όχι εάν) δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί η αποτυχία της. Το ότι θα αποτύχει είναι δεδομένο. Με την ήδη αποτελματωμένη (εδώ και πολλούς μήνες) βιομηχανική παραγωγή να μειώνεται κατά 11,3% σε έναν μόνο μήνα (Δεκέμβριο), τα δημόσια έσοδα να κατρακυλούν κατά 18% τον επόμενο μήνα (Ιανουάριο), και την ανεργία να πετάει στο 20,9% (από 18.2% τον αμέσως προηγούμενο μήνα), το «πλάνο» του Μνημονίου Νο.2 βρίσκεται ήδη νοκ άουτ στο καναβάτσο της ζωής. Μόνο η ελληνική κυβέρνηση προσποιείται ότι είναι όρθιο. (Μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα «πλάνο» που βασίστηκε στην υπόθεση ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2012 η οικονομία θα έχει ήδη σταθεροποιηθεί.) Οπότε, ας περάσουμε χωρίς χρονοτριβή στο ερώτημα που δεν έχουμε το δικαίωμα να αγνοούμε: Τι θα γίνει όταν η αποτυχία της νέας σύμβασης γίνει το ίδιο ξεκάθαρη με εκείνη της πρώτης (του Μνημονίου Νο.1); Ας πάρουμε τα τρία σενάρια που θέτουν υποψηφιότητα αυτές τις μέρες στον διεθνή τύπο: Το πρώτο είναι να υπάρξει νέο κούρεμα (αυτή την φορά των δανείων που έχουμε πάρει από την τρόικα) συν νέα δάνεια από την... τρόικα. Το δεύτερο είναι να εξαναγκαστεί η Ελλάδα να εξέλθει από το ευρώ. Το τρίτο είναι να αφήσουν το ελληνικό δημόσιο να πτωχεύσει εντός του ευρώ. Ας τα πάρουμε ένα-ένα.

Ξαγρυπνήστε απόψε … προλαβαίνετε !!!

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Αν δεν διαβάσατε ως αυτήν την ώρα το μνημόνιο, και δεν είστε σίγουροι τι θα ψηφίσετε αύριο στη βουλή, μη πανικοβάλλεστε. Ξεκινήστε από τώρα να το διαβάζετε  σ' αυτήν εδώ τη σελίδα, ώστε να  αποκτήσετε πλήρη γνώση του θέματος. Από αύριο δεν θα συγχωρούνται σχόλια του τύπου «δεν πρόλαβα να το διαβάσω.»
Ξαγρυπνήστε απόψε…. προλαβαίνετε, φτιάξτε έναν καφέ και πείτε ότι αύριο δίνετε το πρώτο σας μάθημα στο Πανεπιστήμιο. Και πιστέψτε με, το συγκεκριμένο  «μάθημα» που θα δώσετε αύριο θα είναι το πιο δύσκολο, αλλά αν το περάσετε σας υπόσχομαι ότι θα νιώσετε την πιο μεγάλη ικανοποίηση. 
Ξαγρυπνήστε απόψε... για να είσαστε προετοιμασμένοι αύριο. Κι όταν ο εκπρόσωπος του προεδρείου της Βουλής σας φωνάξει με το όνομα σας, εσείς να ξέρετε τι θα του απαντήσετε.  

Η τελική επιλογή να είναι ... δική σας.

Θηβαίος Πολίτης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ένας ένας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν το νέο μνημόνιο. Η λίστα έχει αρχίσει να μεγαλώνει επικίνδυνα και για τα δύο κόμματα. Πριν από λίγο, από διασταυρωμένη πηγή,  μάθαμε ότι και ο βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νέο μνημόνιο. Η νύχτα θα είναι μεγάλη….

Θηβαίος Πολίτης

Ερχόμαστε

Βάλτε φόρους... πολλούς φόρους... που να μην μπορούμε να τους πληρώσουμε... κόψτε μας το ρεύμα... κατασχέστε μας τα σπίτια... και τα αυτοκίνητα... και τα οικόπεδα... και τα χωράφια... κλείστε και τις επιχειρήσεις μας, κι αν δε συνεχίζουμε να σας πληρώνουμε, βάλτε μας φυλακή...αφήστε τα παιδιά μας νηστικά, παγωμένα χωρίς βιβλία... κι όσους από εμάς μείνουμε άστεγοι, καταγράψτε μας, και ταξινομείστε μας.... κάθε κίνηση που κάνετε μας φέρνει πιο κοντά στο ξέσπασμα... κι αν τώρα προσπαθείτε να μας πείσετε ότι η γενιά μας είναι μια γενιά χαμένη, να θυμάστε πως ο άντρας κάνει η γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα... και αν μέχρι τώρα δεν ξέραμε τι να κάνουμε και κάναμε υπομονή ακόμα κι όταν μας φερθήκατε βίαια, τώρα ξέρουμε πως να σας πολεμήσουμε... με τη Δημοκρατία... κι αν η δύναμη σας είναι σήμερα μεγάλη, ξέρετε πως πηγάζει από τη δική μας ανοχή.... και σήμερα ξυπνάμε... και έχουμε ένα τεράστιο πλεονέκτημα... είμαστε πολλοί... και...
 

Κανέλλη στο CNN: «Θέλουμε τη ζωή μας πίσω»

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τάχτηκε η Λιάνα Κανέλλη μιλώντας χθες βράδυ στο CNN. H βουλευτή του Κ.Κ.Ε στη συνέντευξή της στο μεγαλύτερο αμερικανικό δίκτυο ανέφερε ότι ήταν καταστροφή η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ τόνισε ότι θα είναι επίσης καταστροφή η παραμονή της. "Εγώ και πολλοί άλλοι θέλουμε μια ωραία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω" δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα η κ. Κανέλλη ζήτησε άμεσα διεξαγωγή εκλογών: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι εκλογές τώρα. Δεν υπάρχει νομιμοποίηση για να υπογράψουμε το μέλλον δύο-τριών γενεών. Κανείς δεν εξέλεξε τον Λουκά Παπαδήμο. Επιλέχθηκε».

Προς όλους τους βουλευτές

Η ευθύνη για το μέλλον του τόπου που λέγεται Ελλάδα βρίσκεται πλέον στα χέρια σας. Αγαπητοί βουλευτές,
Σας καλούμε, όσοι είστε Έλληνες ή αισθάνεστε Έλληνες, όταν θα έλθει η στιγμή για την επικύρωση της δανειακής σύμβασης να πράξετε με πνεύμα αθάνατο Ελληνικό, να καταψηφίσετε και να μην βάλετε το χέρι σας στην σκλαβιά, την υποδούλωση, την υποτέλεια, του Ελληνικού έθνους. Πιστεύουμε σίγουρα πως είστε αρκετοί, οι πραγματικοί Έλληνες μέσα στην βουλή και σίγουρα μπορείτε να αποτρέψετε και να εξοντώσετε τα alien, που με την δανειακή σύμβαση θα κατασπαράξουν τα σωθικά της Ελλάδος μας.

Μην φοβηθείτε το ΟΧΙ , βροντοφωνάξτε το .

Είστε η τελευταία ελπίδα πριν ο λαός πάρει την τύχη του στα χέρια του.

Καλό κουράγιο και καλό βόλι.